Neler Yeni

MSI B450M-A PRO MAX - 408 TL 🔥

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
A320 ile voltaj ayarı verme konusunda bol şans. En son kendi videonda da iddia ettiğin gibi Exclavator mimarili işlemciler Bazı A320 anakartlar(Örnek A320M-K) ile OC edilebiliyor. Bazı anakartlarda ise OC menüsü var ama Menüye girdiğin ayarlar geçerli olmuyordu.(MSİ A320-A PRO idi sanırım)(kendi videonda dediklerini yazıyorum direkt) A320'lere Bios ile OC özelliği gelmediğine göre kağıt üzerinde bunu yapman imkansız gibi bir şey( Anakart için özel bios yazabileceksen yapılabilir). Ek olarak A320 anakartlara Ryzen 5000 desteği gelmedi( Kendin Bios yazıp Ryzen 5000 serisi ile uyumlu mikrokodları ekleyebilirsen o sorunda aşılır) (Bir haberde görmüştün sadece Asrock Bios yayınlamış 300 serisi anakartlar için Ryzen 5000 serisi destekli bir bios ama başka sitelerden indirildiğinden firma içinden sızan bir sürüm olabilir) Kısaca B450M-A PRO MAX ile 5900X'i rahat rahat kullandığın Ütopyanda A320 anakartın ile 5950X'e Çok güzel bir UnderVolt ayarı çekip istediğin gibi kullanabilirsin.
A320 anakartlarda Ryzen 5000 desteği mevcut yorumu dikkate almıyorum

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,170
İsim
Hakan
@Abdullah Hacıgül hocam forum ortamındayız üslup falan belirtilemediğinden bir kaç yanlış anlaşılma olmuş olabilir. Eğer müsaitseniz sadece 5900x ve b450m a pro max ile prime 95 testi rica ediyoruz. Müsait değilseniz yapmamanıza saygımızın sonsuz olduğunu da belirtmek isteriz.
AIDA64 FPU ve FPU+CACHE de yapsın.

Dostum vaktim olduğunda bunun testini yapıp bizzat sana özelden atacağım sen de istersen forumla paylaşırsın.
Hocam AIDA64 ile de test edin, önce FPU yapın daha sonra FPU+CACHE yapın.

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
O zaman ne yapılmasını bekliyorsun? Boştaki değerlere mi bakmamız lazım?
p95 çok ağır bir test. İşlemciyi bildiğim kadarı ile %120 yüke sokuyordu. OCCT ideal.

ErnGnc

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Eren
Prime 95 mi? Prime 95 yapmayın. Çok ağır bir program.
Yok ya. Direkt W10 testi yapsın. Düğmeye bassın açılıyorsa geçti. Açılmıyorsa elindeki anakartta sıkıntı vardır. Yoksa Kesinlikle B450M-A PRO MAX 3950X'i çok rahat kaldırabilecek bir anakart

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Yok ya. Direkt W10 testi yapsın. Düğmeye bassın açılıyorsa geçti. Açılmıyorsa elindeki anakartta sıkıntı vardır. Yoksa Kesinlikle B450M-A PRO MAX 3950X'i çok rahat kaldırabilecek bir anakart
İşte yine başlıyoruz.
P95 çok ağır bir program.
OCCT ideal.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,900
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
p95 çok ağır bir test. İşlemciyi bildiğim kadarı ile %120 yüke sokuyordu. OCCT ideal.
Prime95 yazılımı olağanın dışında yüke sokuyor. Normal bir kullanım senaryosunda o sıcaklıkları görebileceğinizi hiç sanmıyorum. Galiba bundan bahsediyorsun sen?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom