MSI B650 Anakart Pin Eğilme Problemi

Reaksiyon skoru
330
Herkese iyi akşamlar.

Bugün 7500f işlemcimi sökerken sanırım anakart soketindeki iki üç pini eğdim. Bunu da yeni işlemciyi taktıktan sonra tek ram ile boot ederken çift tam ile boot etmemesi üzerine fark ettim.

Daha sonra ince bir iğne vasıtasıyla eğilmiş olan pini düzeltmeye çalıştım. Tüm pinler sola kavis aldı bir pin hafiften sağa doğru kıvrık kaldı. Cımbız ile müdahale edersem kıracağımı düşündüğüm için müdahale etmedim.

İşlemden sonra işlemciyi taktım, çift tam ile boot etti, 32gb 6400mhz cl32 sorunsuz algıladı. Oyunlarda ve prime95'de denemeler yaptım herhangi bir problem göremedim. Sıcaklıklar ve performans yerli yerinde. Tüm m2 ssdler sağlıklı çalışıyor. Ama yine de içimde şüphe kaldı.

Sizce bu şekilde kullanmalı mıyım yoksa tamir veya değişim şart mı?

Teşekkür ederim herkese.

Ekler

• 84950.webp
    84950.webp
    907.1 KB · Hit: 20
  • 84953.webp
    84953.webp
    495.1 KB · Hit: 17
Bazen düzelttiğinde kafaları hafif eğri kalabiliyor bu da o pinin hala yamuk olduğunu sanmana sebep oluyor tavsiyem yakın veya tanıdık gözlükçü saatçi varsa direk mikroskopla bak ben kullandım hiç problem olmadı. Baktığımda sadece hafif kafası dönmüştü 1 pinin. Eğri değilmiş taktım devam ettim. Bazen pin başı yukarı aşağı da olabiliyor.

Bazen düzelttiğinde kafaları hafif eğri kalabiliyor bu da o pinin hala yamuk olduğunu sanmana sebep oluyor tavsiyem yakın veya tanıdık gözlükçü saatçi varsa direk mikroskopla bak ben kullandım hiç problem olmadı. Baktığımda sadece hafif kafası dönmüştü 1 pinin. Eğri değilmiş taktım devam ettim. Bazen pin başı yukarı aşağı da olabiliyor.
Hocam iki pin aşağı eğilimişti. Biraz yükselttim biraz da sola doğru diğerleri gibi eğim verdim. Işıkta diğerlerinden bariz fark edilebilir olmadığında da daha fazla kurcalamayıp işlemci taktım. Yarım saat prime 95 small ffts yaptım her şey normal ama bilemedim. Yani ilerde kısa devre falan olur diye korkuyorum 7800x3d işlemciyi çalışmaz halde elime almak istemiyorum 😅

Çalışıyorsa dokunma diycem ama takıntı haline getirecekseniz tamir yapan yerlere bi rica edin isterseniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,598
Üyeler
189,878
Son üye
kaan84601
Geri