MSI Cihazımın Değişim Süreci ve Yaşadığım Tutarsızlıklar (Detaylı Anlatım)

Farex

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,338
Herkese merhaba,

Bu yazımda MSI marka dizüstü bilgisayarımın değişim sürecinde yaşadığım sıkıntıları ve servis tarafından yapılan çelişkili açıklamaları detaylıca paylaşmak istiyorum. Belki aynı süreci yaşayanlara yol gösterici olur

1.Cihaz ve İlk Sorunlar

Benim orijinal cihazım MSI Vector 17 HX A13VIG modeliydi. Teknik olarak oldukça üst düzey bir cihaz: Intel i9-13980HX işlemci, RTX 4090 ekran kartı, 17.3” ekran vs.

Ancak cihazı kullanmaya başladığımdan itibaren aşırı ısınma ve performans düşüklüğü sorunlarıyla karşılaştım. Özellikle CPU sıcaklıkları oyun veya iş yükü altında bazı çekirdeklerde 95°C’ye kadar çıkıyor, genel ortalama da 90°C civarındaydı. Ayrıca işlemci tam yük altında kendini 3.1 - 3.2 GHz civarına kısarak thermal throttling yapıyordu.

2.Servis Süreci ve İlk Değerlendirme

Cihazı Polonya’daki yetkili MSI servisine gönderdim (çünkü şu an Polonya’da yaşıyorum). İlk başta “cihazda sorun yok” cevabını verdiler. Ancak ben tekrar itiraz ettim ve durumun normal olmadığını anlattım. Bunun üzerine bana bir e-posta geldi ve bu e-postada “cihazda tekrarlayan arıza tespit edildiği” ve bu nedenle cihaz değişimi önerildiği belirtildi.

3.Değişim Teklifi ve Model Farkı

Servis bana değişim için MSI Vector 16 HX A14VIG modelini teklif etti. Ancak bu model:
  • 16” ekrana sahip (benimki 17.3”),
  • Kasa daha küçük,
  • Soğutma performansı daha düşük olabilir.

Ben de dedim ki: “Ya aynı modeli ya da daha iyi bir modeli kabul ederim, alt seviye bir cihaz istemiyorum.” Bu itirazımdan sonra olay tamamen yön değiştirdi.

4.Servisin Çelişkili Açıklaması

Servis bu defa bana şu şekilde cevap verdi:

“Bu değişim jest amaçlı yapılmak istenmişti, cihazda herhangi bir arıza tespit edilmedi. Testler sonucu her şey normal çalışıyor.”

Yani daha önce bana cihazda sorun olduğunu söyleyip değişim teklif eden servis, şimdi geri adım attı ve bu işin “müşteri memnuniyeti” adına olduğunu, aslında cihazda sorun olmadığını iddia etmeye başladı.

5.Servisin Gönderdiği Video

Servis bana bir video gönderdi. Video içinde:
  • CPU %100 yükte çalışıyor,
  • 5 çekirdek 90°C’nin üzerinde, bazıları 95°C’ye anlık çıkıyor,
  • CPU 90W çekiyor ve 3.17 GHz hızında çalışıyor,
  • GPU 70°C civarında.
Ben bu durumun normal olmadığını, cihazın kendini ısıya karşı korumaya alarak performansı kıstığını belirttim. Ancak servis ısrarla her şeyin “spesifikasyona uygun” olduğunu söylüyor.

6.Garanti Süresi Karmaşası

Yeni cihazın sıfır (kapalı kutu) olacağını söylediler ama garanti süresi olarak sadece eski cihazın garanti bitiş tarihi olan 22 Ekim 2025’i verdiler. Yani bana sıfır cihaz veriliyor ama sıfır cihaz gibi garantisi olmuyor. Bu da ayrı bir saçmalık.

7.Son Durum
  • Ben cihazın sıfır olup olmadığını yazılı olarak sordum.
  • Aynı zamanda MSI Global’e durumu detaylı anlatan İngilizce bir mail hazırladım.
  • Gerekirse Polonya Tüketici Hakları Kurumu’na (UOKiK) ya da Avrupa Tüketici Merkezi’ne (ECC-Net) başvuracağım.

Özetle:

• Servis önce cihazda sorun var dedi, sonra “yok” dedi.
  • İlk teklifleri açıkça “tekrarlayan arızadan dolayı değişim” şeklindeydi, sonrasında bunu “jest” diyerek çevirmeye çalıştılar.
  • Cihaz sıfır ama eski garantiyle veriliyor.
  • Tüm bunlar kullanıcıyı mağdur eden, markaya olan güveni sarsan hareketler.
Bu süreçte MSI gibi büyük bir markanın böyle çelişkili bir tutum sergilemesi gerçekten hayal kırıklığı.

Aynı durumu yaşayan varsa yorumlarda görüşlerinizi duymak isterim.

Son düzenleme:
Polonya biraz Avrupa ‘nın Türkiye’si. Geçmiş olsun.

Polonya biraz Avrupa ‘nın Türkiye’si. Geçmiş olsun.
Gereken yapılacaktır ya ben MSI ile iletişime geçtim zaten onlardan haber bekliyorum bu durumla alakalı eğer zaten bu durumu MSİ GLOBAL ÇÖZMEZSE ZATEN BIR DAHA O MARKAYI KULLANMAM YANI

Yaşadığınız olay tatsız olmuş ama size önerdikleri model daha iyi değil mi sizin laptobunuzdan, sadece inç olarak biraz küçük o da çok fark edilmez diye düşünüyorum

Herkese merhaba,

Bu yazımda MSI marka dizüstü bilgisayarımın değişim sürecinde yaşadığım sıkıntıları ve servis tarafından yapılan çelişkili açıklamaları detaylıca paylaşmak istiyorum. Belki aynı süreci yaşayanlara yol gösterici olur.

1.

Cihaz ve İlk Sorunlar

Benim orijinal cihazım MSI Vector 17 HX A13VIG modeliydi. Teknik olarak oldukça üst düzey bir cihaz: Intel i9-13980HX işlemci, RTX 4090 ekran kartı, 17.3” ekran vs.

Ancak cihazı kullanmaya başladığımdan itibaren aşırı ısınma ve performans düşüklüğü sorunlarıyla karşılaştım. Özellikle CPU sıcaklıkları oyun veya iş yükü altında bazı çekirdeklerde 95°C’ye kadar çıkıyor, genel ortalama da 90°C civarındaydı. Ayrıca işlemci tam yük altında kendini 3.1 - 3.2 GHz civarına kısarak thermal throttling yapıyordu.

2.

Servis Süreci ve İlk Değerlendirme

Cihazı Polonya’daki yetkili MSI servisine gönderdim (çünkü şu an Polonya’da yaşıyorum). İlk başta “cihazda sorun yok” cevabını verdiler. Ancak ben tekrar itiraz ettim ve durumun normal olmadığını anlattım. Bunun üzerine bana bir e-posta geldi ve bu e-postada “cihazda tekrarlayan arıza tespit edildiği” ve bu nedenle cihaz değişimi önerildiği belirtildi.

3.

Değişim Teklifi ve Model Farkı

Servis bana değişim için MSI Vector 16 HX A14VIG modelini teklif etti. Ancak bu model:

• 16” ekrana sahip (benimki 17.3”),
  • Kasa daha küçük,
  • Soğutma performansı daha düşük olabilir.

Ben de dedim ki: “Ya aynı modeli ya da daha iyi bir modeli kabul ederim, alt seviye bir cihaz istemiyorum.” Bu itirazımdan sonra olay tamamen yön değiştirdi.

4.

Servisin Çelişkili Açıklaması

Servis bu defa bana şu şekilde cevap verdi:

“Bu değişim jest amaçlı yapılmak istenmişti, cihazda herhangi bir arıza tespit edilmedi. Testler sonucu her şey normal çalışıyor.”

Yani daha önce bana cihazda sorun olduğunu söyleyip değişim teklif eden servis, şimdi geri adım attı ve bu işin “müşteri memnuniyeti” adına olduğunu, aslında cihazda sorun olmadığını iddia etmeye başladı.

5.

Servisin Gönderdiği Video

Servis bana bir video gönderdi. Video içinde:

• CPU %100 yükte çalışıyor,
  • 5 çekirdek 90°C’nin üzerinde, bazıları 95°C’ye anlık çıkıyor,
  • CPU 90W çekiyor ve 3.17 GHz hızında çalışıyor,
  • GPU 70°C civarında.

Ben bu durumun normal olmadığını, cihazın kendini ısıya karşı korumaya alarak performansı kıstığını belirttim. Ancak servis ısrarla her şeyin “spesifikasyona uygun” olduğunu söylüyor.

6.

Garanti Süresi Karmaşası

Yeni cihazın sıfır (kapalı kutu) olacağını söylediler ama garanti süresi olarak sadece eski cihazın garanti bitiş tarihi olan 22 Ekim 2025’i verdiler. Yani bana sıfır cihaz veriliyor ama sıfır cihaz gibi garantisi olmuyor. Bu da ayrı bir saçmalık.

7.

Son Durum

• Ben cihazın sıfır olup olmadığını yazılı olarak sordum.
  • Aynı zamanda MSI Global’e durumu detaylı anlatan İngilizce bir mail hazırladım.
  • Gerekirse Polonya Tüketici Hakları Kurumu’na (UOKiK) ya da Avrupa Tüketici Merkezi’ne (ECC-Net) başvuracağım.

Özetle:

• Servis önce cihazda sorun var dedi, sonra “yok” dedi.
  • İlk teklifleri açıkça “tekrarlayan arızadan dolayı değişim” şeklindeydi, sonrasında bunu “jest” diyerek çevirmeye çalıştılar.
  • Cihaz sıfır ama eski garantiyle veriliyor.
  • Tüm bunlar kullanıcıyı mağdur eden, markaya olan güveni sarsan hareketler.

Bu süreçte MSI gibi büyük bir markanın böyle çelişkili bir tutum sergilemesi gerçekten hayal kırıklığı.

Aynı durumu yaşayan varsa yorumlarda görüşlerinizi duymak isterim.
Garanti durumunda yanlış yok yeni cihazına 2 yıl garanti eklenmez önceki cihazın garantisi o cihaza aktarılır

Yaşadığınız olay tatsız olmuş ama size önerdikleri model daha iyi değil mi sizin laptobunuzdan, sadece inç olarak biraz küçük o da çok fark edilmez diye düşünüyorum
Evet fakat olay şu bana sıfır bir cihaz verip senin garantin eski cihazdan devam ediyor ödemeleri çok saçma çünkü normalde üretim olarak bir sene iki içerisindeki çıkan bütün kusurlar üretim hatası sayılıyor yani en azından bana vermesi gereken bir senenin garanti var fakat bunlar onu vermiyor

Bu gözler türkiye de 7900xtx ekran kartı yerine 4070 verelim diyenleri de gördüğü için sizin durum bana açıkçası çokta kötü görünmedi, ama malum bizi bunlara alıştırdılar

Garanti durumunda yanlış yok yeni cihazına 2 yıl garanti eklenmez önceki cihazın garantisi o cihaza aktarılır
Kardeşim ben zaten cihazı Türkiye’de aldım o yüzden benim Türk Türk cihazım olduğu için bir sene garantim vardı normalde Polonya Hükümeti’nin insan hakları içerisinde değişim olan her cihaz cihazın garantisi minimum bir sene olmak zorunda çünkü bir sene içerisindeki bir cihaz arıza çıkartıyorsa üretim hatası sayılıyor zaten olay burada patlak veriyor

Evet fakat olay şu bana sıfır bir cihaz verip senin garantin eski cihazdan devam ediyor ödemeleri çok saçma çünkü normalde üretim olarak bir sene iki içerisindeki çıkan bütün kusurlar üretim hatası sayılıyor yani en azından bana vermesi gereken bir senenin garanti var fakat bunlar onu vermiyor
Yani evet, jest falan diye de şov yapmaları çok gereksiz olmuş sinirlenmekte kesinlikle haklısınız ama değişim verdikleri model en azından daha iyi o

Bu gözler türkiye de 7900xtx ekran kartı yerine 4070 verelim diyenleri de gördüğü için sizin durum bana açıkçası çokta kötü görünmedi, ama malum bizi bunlara alıştırdılar
Kesinlikle Türkiye daha berbat bir halde ona karşı bir şey diyemem ama servisin ilk önce tekrarlanan arıza var diyip sonra ben aynı model veya bir üst modele istedikten sonra bana aslında bir arıza yoktu falan demeleri çok saçma burada bir tutarsızlık var ben zaten eğer MSY bana yardımcı olmazsa ben direk büyük ihtimal mahkeme açacağım mahkemeyle her türlü alırım fazlasıyla çünkü usulsüzlük var yani burada

Kardeşim ben zaten cihazı Türkiye’de aldım o yüzden benim Türk Türk cihazım olduğu için bir sene garantim vardı normalde Polonya Hükümeti’nin insan hakları içerisinde değişim olan her cihaz cihazın garantisi minimum bir sene olmak zorunda çünkü bir sene içerisindeki bir cihaz arıza çıkartıyorsa üretim hatası sayılıyor zaten olay burada patlak veriyor
Türkiyeden aldığınız için türkiye kanunları geçerli olabilirmi? Çünkü ülkemizde bu durum işliyor yeni cihaz alındığında garanti eklenmiyor önceki cihazın garantisi ona geçiriliyor polonyada nasıl bilmiyorum

Yani evet, jest falan diye de şov yapmaları çok gereksiz olmuş sinirlenmekte kesinlikle haklısınız ama değişim verdikleri model en azından daha iyi o
Evet verdikleri cihaz daha iyi zaten bu yüzden kabul ettim ama olay garantiye girdiği zaman sıkıntı bu cihazın yine sorunlu olup olmayacağını ben nereden bileceğim belki bu cihaz dokuz ay sonra bana büyük bir masraf açacak bir sıkıntısı çıkacak ben bunu niye karşılamak zorundayım çünkü cihaz zaten yeni bir cihaz ve bir sene içerisinde arıza çıkartıyorsa bu zaten üretim hatasıdır veya üretimle alakalı kullanılan parçayla alakalı şeydir yani bu durum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Türkiyeden aldığınız için türkiye kanunları geçerli olabilirmi? Çünkü ülkemizde bu durum işliyor yeni cihaz alındığında garanti eklenmiyor önceki cihazın garantisi ona geçiriliyor polonyada nasıl bilmiyorum
Hayır Türkiye’deki kanunlar geçerli değil çünkü ben cihazı servise yolladığım için Polonya servisine yolladığım için daha doğrusu oradaki kanunlar ve ilerleyişe göre zaten cihazın global bir sene garantisi olduğu için fark etmiyor ya o Polonya’nın şeyine göre değişiyor Türkiye’ye göre hareket edemezler çünkü Türkiye’nin tüketici hakları kısmını bilmiyorlar zaten

Hocam şu chatgpt'den özet alıp yapıştırırken boşlukları silin göz yoruyor takibi.

Ayrıca çözüm yöntemleri gayet uygun, msi'in kendi sitesinde de yazıyor yerel garanti ile international garanti farkli seyler. Model yil fark etmeksizin yerel olmayan INTERNATIONAL WARRANTY 12 ay diyor ve sadece laptop urunleri icin gecerli diyor, sitede ve forumda gezebilirsiniz MSI OFFICIAL LINK
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu kısmı da doğru söylemişler polonyadan almadığınız cihaz için garantide değişim yapıp international warranty sürenizi devam ettiriyorlar kısaca*

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,358
Üyeler
184,619
Son üye
Clash Royale Devi
Geri