🔥İndirim MSI MAG PANO M100R PZ mATX Beyaz Kasa Vatan %15 İndirim 4.079 TL

ggyayla

80+
Reaksiyon skoru
9

Project Zero sistem toplamak isteyenler için dip fiyat
Normal anakart desteğide olduğu için beyaz akvaryum kasa toplayanlar içinde düşünülebilir
Güzel indirim

Pulse 9070xt 320mm, bu kasa 390mm sığar di mi buna?

mAtx olmasi anakart seçeneklerimi kısıtlar mı diye düşünüyorum, yoksa kasayı oldukça beğendim. Var mı olumsuz bir şeyler söylicek kasa hakkında?

Pulse 9070xt 320mm, bu kasa 390mm sığar di mi buna?
Bu kart ile kullanıyorum kasayı gayet güzel sıkıntı yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

mAtx olmasi anakart seçeneklerimi kısıtlar mı diye düşünüyorum, yoksa kasayı oldukça beğendim. Var mı olumsuz bir şeyler söylicek kasa hakkında?
Fanlar çok sessiz içinde kendi kontrolcüsü var ama hızını ayarlayabiliyor musun bilmiyorum, mAtx güzel anakartlar var şuan bakabilirsin, sağlam ağır bir kasa

Kendin demişsin, ilerde anakartı atx alırsan olmaz. Onun dışında akvaryumların hava akışı zaten genel olarak kötü, bununkini hiç incelemedim. 4k ya fln başka bir şeye bakılabilir. Akvaryum olarak Lian Li Vector v100 veya full tower olarak Phanteks xt pro ultra. İkinci akvaryum olarak belki biraz daha kötü - Phanteks XT View

olumsuzlugu akvaryum olması işte bileşenler daha sıcak , sogutmak icin daha cok fanlarda RPM = SES

olumsuzlugu akvaryum olması işte bileşenler daha sıcak , sogutmak icin daha cok fanlarda RPM = SES

Bu yorum tam doğru değil sanki.

Yeni tasarım dili bu kasalar.

2 cepheyi cam yapıyorlar 270 derece görüş açısı kazanıyorsun ama yan panel full hava akışı için açık oluyor. Havayı önden değil yandan çekiyor veya tahliye ediyor şekilde. Görsel olarak çok güzel oluyor bence bu şekilde. Ayrıca bazı modellerde alttada PSU koymadığına altada 2-3 fan koyup tabandan da hava çekebiliyorsun.

Havayı önden çekip üst ve arkadan atacağına.

Aktyan ve Yandan çekip gene arka ve üstten atıyor yani daha verimli bir mantıkla çalışıp üstüne 270 derece sana 2 cepheden görüş kazandırıyor.

1762739367918.webp

Not: Bu arada ben bu kasanın m-ATX olanını değil normal ATX olan modelini daha beğeniyorum. bunda gene güç kaynağı altta olduğu için görünüyor ve güç kanyağı ısısı direkt sistem içine gitiyor. Güç kaynağıda arkaya gizlenen modeller daha yeni nesil ve daha başarılı soğutma konusunda.

Tabi kampanya kovalayım ben almış iken şunu almak isterdim genede. siyağı 5000 beyazıda 5500 TL leri görmüştü sanki bu kasada indirim ile.

1762739701215.webp

Y

Son düzenleme:

2 cepheyi cam yapıyorlar 270 derece görüş açısı kazanıyorsun ama yan panel full hava akışı için açık oluyor. Havayı önden değil yandan çekiyor veya tahliye ediyor şekilde. Görsel olarak çok güzel oluyor bence bu şekilde. Ayrıca bazı modellerde alttada PSU koymadığına altada 2-3 fan koyup tabandan da hava çekebiliyorsun.

Aktyan ve Yandan çekip gene arka ve üstten atıyor yani daha verimli bir mantıkla çalışıp üstüne 270 derece sana 2 cepheden görüş kazandırıyor.

Alıntıyı görüntüle

Not: Bu arada ben bu kasanın m-ATX olanını değil normal ATX olan modelini daha beğeniyorum. bunda gene güç kaynağı altta olduğu için görünüyor ve güç kanyağı ısısı direkt sistem içine gitiyor. Güç kaynağıda arkaya gizlenen modeller daha yeni nesil ve daha başarılı soğutma konusunda.

Tabi kampanya kovalayım ben almış iken şunu almak isterdim genede. siyağı 5000 beyazıda 5500 TL leri görmüştü sanki bu kasada indirim ile.

Alıntıyı görüntüle
Y
gene araştırmakta fayda var benim bildigim şekil bu sekildeydi aynı rpm degerleriyle fanlarla mesh kasalar her daim önde oluyor genede yorumunuza saygı duyarım

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Y

Tam tersi hocam mAtx kasalar soğumuyor. İster akvaryum al ister markası bilinmeyen akvaryum kasa al giriş seviyesi işlemci ve ekran kartında dahi sıkıntı yaşıyorsun. Mutlak extra fan alman lazım özelliklr ekran kartının altına.
Ben MSI ürünleri kullanıyorum hep zamanında 100R force 2 fanlı olan kasa hala duruyor kullanmıyorum o dönem memnun kalmamış idareten phantex ATX kasa almıştım hala onu kullanıyorum ki sende ATX almışsın.. MSI kullanacaksanız 2 temel şey var 1 kasa ATX olmalı 2 ana kart ATX olmalı.
MSI özelinde mAtx kasa, anakart almamaya özen gösterilmeli.

Bu kasayı 3000 TL de verseler alan sadece görünüş için alır veya extra fan sesinden kısaca traktör /uçak sesinden rahatsız olmayan alır.

Son düzenleme:
Tam tersi hocam mAtx kasalar soğumuyor. İster akvaryum al ister markası bilinmeyen akvaryum kasa al giriş seviyesi işlemci ve ekran kartında dahi sıkıntı yaşıyorsun. Mutlak extra fan alman lazım özelliklr ekran kartının altına.
Ben MSI ürünleri kullanıyorum hep zamanında 100R force 2 fanlı olan kasa hala duruyor kullanmıyorum o dönem memnun kalmamış idareten phantex ATX kasa almıştım hala onu kullanıyorum ki sende ATX almışsın.. MSI kullanacaksanız 2 temel şey var 1 kasa ATX olmalı 2 ana kart ATX olmalı.
MSI özelinde mAtx kasa, anakart almamaya özen gösterilmeli.

Bu kasayı 3000 TL de verseler alan sadece görünüş için alır veya extra fan sesinden kısaca traktör /uçak sesinden rahatsız olmayan alır.

Konuyu okuyunca hesap açtım geldim. Bu fiyattan aldım kasayı vatandan dün ulaştı elime. Amazon'dan da b850m mortar wifi aldım. Aslında matx kafamda canlandırdığımda kasanın çok daha küçük olacağını umuyordum lakin benim ATX kasadan çok daha geniş iç hacmi var. fotoğrafı ekledim. bu kasaya her türlü gpu, soğutucu vs sığar.

NoFear arkadaşın yapmayın dediği msi matx kasa-anakart kombosunu yapmışım. fanlar kasa şeklinden dolayı içinde girdap oluşturmazsa soğuma problemi olacağını sanmıyorum. kurulumu yaptıktan sonra güncellerim.

Ekler

• WhatsApp Image 2025-11-10 at 08.43.13_8c0d40ef.webp
    WhatsApp Image 2025-11-10 at 08.43.13_8c0d40ef.webp
    258.2 KB · Hit: 26
Konuyu okuyunca hesap açtım geldim. Bu fiyattan aldım kasayı vatandan dün ulaştı elime. Amazon'dan da b850m mortar wifi aldım. Aslında matx kafamda canlandırdığımda kasanın çok daha küçük olacağını umuyordum lakin benim ATX kasadan çok daha geniş iç hacmi var. fotoğrafı ekledim. bu kasaya her türlü gpu, soğutucu vs sığar.

NoFear arkadaşın yapmayın dediği msi matx kasa-anakart kombosunu yapmışım. fanlar kasa şeklinden dolayı içinde girdap oluşturmazsa soğuma problemi olacağını sanmıyorum. kurulumu yaptıktan sonra güncellerim.
Zalman n3 vardı bende o kasadan :) . Fan yerleştirme senoryosu bileşenlere göre vs değişir o iş çok ısınan bileşenler var ise illa ki farkedecektir. Bende 5k ya 100r pz modelini aldım(m değil) önce alt kısma kendi üstünde gelen fanları takıp deneyeceğim yan kısma 3 adet fan takıcam arka sabit üstte 360mm soğutucu alt fanlar içeri geriye kalanlar dışarı havayı atan fanlar fazla olduğu için fanları 900 rpm geçmeyecek şeklinde ayarlayacağım) performansı beğenmezsem orjinal halini bozmadan alt a 3 adet reverse fan aldım onları içeri verecek şekilde takıcam . Aslında bana göre sorun basit böyle bir kasa aldıktan sonra yanına ekstradan masraf edilip 1,1.5k lık da fan alınabilir ısınma olacağını hiç sanmıyorum .

Son düzenleme:
Geri