amazona yapmayacaksın tabii ki ödeme. sonrasında devlete ödeme yapacak mıyım diye sorsaydın ya keşke
Hocam siz de şuan anlamak istemiyorsunuz. Bu karar yayinlandiktan sonra bir kaç kişi toplu şekilde ekran kartı aldı hem de neweggden onların kargolarina vergi çıkmadı. Bizim urunlere çıkar ayrı. Onuda bir kaç haftaya göreceğizkarar tarihine bak sonra videolara bak. bu kanun yeni
Mesaj otomatik birleştirildi:
karar tarihine bak hocam sonra forumda ki arkadaşların alış tarihine bak.
Mesaj otomatik birleştirildi:
yok ben kararı atıyorum inatla anlamıyorsunuz tamam ben çekiliyorum kargolarınız takıldığında yada ek vergi çıktığında beni etiketlersiniz ne diyeyim.
gümrüğe takılırsan beyanname falan yüklenmesi isteniyor hocam, takılmazsa ve gümrükleme işlemi orada yazan rakamdan da azsa tarafına para iadesi yapılır. Fazla ise amazon karşılar.amazona yapmayacaksın tabii ki ödeme. sonrasında devlete ödeme yapacak mıyım diye sorsaydın ya keşke
bekleyelim görelim hocam.Hocam siz de şuan anlamak istemiyorsunuz. Bu karar yayinlandiktan sonra bir kaç kişi toplu şekilde ekran kartı aldı hem de neweggden onların kargolarina vergi çıkmadı. Bizim urunlere çıkar ayrı. Onuda bir kaç haftaya göreceğiz
Ama gümrük ödemesi vs her şey Amazon Germany tarafından baştan isteniyor dedi müşteri temsilcisi. amazon gibi büyük bir firma defalarca Türkiyeden gümrükten iş yapmıştır mutlaka diye düşünüyorum.amazona yapmayacaksın tabii ki ödeme. sonrasında devlete ödeme yapacak mıyım diye sorsaydın ya keşke
hocam amazon büyük ama tc kanunları daha büyük. amazon uymak zorunda yoksa burda iş yapamaz. ithaalat vergisini sizden alıyor ödüyor ama bu noktada mevzuat diyor ki hoop dur. kişi ithaalat vergisini ödemiş olabilir ama 150 euro'yu geçiyor. Hoop gümrük memuru mevzuatı uyguluyor ve ek %18 vergiyi yapıştırıyorlar üstüne. Saçmalık mı ? evet saçmalık. ama burası türkiye.Ama gümrük ödemesi vs her şey Amazon Germany tarafından baştan isteniyor dedi müşteri temsilcisi. amazon gibi büyük bir firma defalarca Türkiyeden gümrükten iş yapmıştır mutlaka diye düşünüyorum.
Hocam sen daha önce 150 euro üstü alışveriş yaptın mı amazondan? veya hiç yurtdışı siparişin oldu mu?hocam amazon büyük ama tc kanunları daha büyük. amazon uymak zorunda yoksa burda iş yapamaz. ithaalat vergisini sizden alıyor ödüyor ama bu noktada mevzuat diyor ki hoop dur. kişi ithaalat vergisini ödemiş olabilir ama 150 euro'yu geçiyor. Hoop gümrük memuru mevzuatı uyguluyor ve ek %18 vergiyi yapıştırıyorlar üstüne. Saçmalık mı ? evet saçmalık. ama burası türkiye.
o beyaname kargo firmasına vereceğiniz yetki belgesi. sizin adınıza gümrük çekim işlemleri yapılsın diye. ups istiyor genelde. onun tek amacı bu. ha diğer kargo firmaları da noterden yetki belgesi vermenizi isteyebiliyor işin bu boyutu da var. ups sadece yetki belgesi ister doldurup imzalar yollarsınız okey ama diğerleri sıkıntı.gümrüğe takılırsan beyanname falan yüklenmesi isteniyor hocam, takılmazsa ve gümrükleme işlemi orada yazan rakamdan da azsa tarafına para iadesi yapılır. Fazla ise amazon karşılar.
amazon kitap sattığından beri amazondan alışveriş yaparım. ab ve jp usa dahil çok alışverişim oldu.Hocam sen daha önce 150 euro üstü alışveriş yaptın mı amazondan? veya hiç yurtdışı siparişin oldu mu?
İptallik bir durum yok takılır ve fazladan para isterler ise iptal geçersin amazon mağdur etmez seni relax akışına bırakBenim anlamadığım amazon gümrük ücretlerini hepsini kendi karşılıyor ibaresi vardı satışlarında. Neden ekstra vergi ödüyoruz anlamıyorum. Yok mu yakın zamanda emsal ekran kartı geçiren. Ona göre iptal mi etsem. emin değilim. Bu nedir şu hayatta bir kere yüzümüz gülmez mi yeminle bıkktım