Neler Yeni

❌İndirim Bitti! MSI VGA GEFORCE RTX 4070 GAMING X TRIO RTX4070 12GB 15.677

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,008
İsim
mehmet ali oğuz
Bu fiyata beklenir 4060ti fiyatlarını gördünüz her türlü değer :)

GirayHan

80+ Platinum

SadeceSeyf

80+ Gold
karar tarihine bak sonra videolara bak. bu kanun yeni
Mesaj otomatik birleştirildi:

karar tarihine bak hocam sonra forumda ki arkadaşların alış tarihine bak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

yok ben kararı atıyorum inatla anlamıyorsunuz tamam ben çekiliyorum kargolarınız takıldığında yada ek vergi çıktığında beni etiketlersiniz ne diyeyim.
Hocam siz de şuan anlamak istemiyorsunuz. Bu karar yayinlandiktan sonra bir kaç kişi toplu şekilde ekran kartı aldı hem de neweggden onların kargolarina vergi çıkmadı. Bizim urunlere çıkar ayrı. Onuda bir kaç haftaya göreceğiz

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Melih Baygör
amazona yapmayacaksın tabii ki ödeme. sonrasında devlete ödeme yapacak mıyım diye sorsaydın ya keşke :D
gümrüğe takılırsan beyanname falan yüklenmesi isteniyor hocam, takılmazsa ve gümrükleme işlemi orada yazan rakamdan da azsa tarafına para iadesi yapılır. Fazla ise amazon karşılar.

GirayHan

80+ Platinum
Hocam siz de şuan anlamak istemiyorsunuz. Bu karar yayinlandiktan sonra bir kaç kişi toplu şekilde ekran kartı aldı hem de neweggden onların kargolarina vergi çıkmadı. Bizim urunlere çıkar ayrı. Onuda bir kaç haftaya göreceğiz
bekleyelim görelim hocam.

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
.
amazona yapmayacaksın tabii ki ödeme. sonrasında devlete ödeme yapacak mıyım diye sorsaydın ya keşke :D
Ama gümrük ödemesi vs her şey Amazon Germany tarafından baştan isteniyor dedi müşteri temsilcisi. :) amazon gibi büyük bir firma defalarca Türkiyeden gümrükten iş yapmıştır mutlaka diye düşünüyorum.

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,008
İsim
mehmet ali oğuz
Stok 17 18 iniyor sonra hop 20 bu model istemeden fazlamı üretildi noldu :)

GirayHan

80+ Platinum
Ama gümrük ödemesi vs her şey Amazon Germany tarafından baştan isteniyor dedi müşteri temsilcisi. :) amazon gibi büyük bir firma defalarca Türkiyeden gümrükten iş yapmıştır mutlaka diye düşünüyorum.
hocam amazon büyük ama tc kanunları daha büyük. amazon uymak zorunda yoksa burda iş yapamaz. ithaalat vergisini sizden alıyor ödüyor ama bu noktada mevzuat diyor ki hoop dur. kişi ithaalat vergisini ödemiş olabilir ama 150 euro'yu geçiyor. Hoop gümrük memuru mevzuatı uyguluyor ve ek %18 vergiyi yapıştırıyorlar üstüne. Saçmalık mı ? evet saçmalık. ama burası türkiye.

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Melih Baygör
hocam amazon büyük ama tc kanunları daha büyük. amazon uymak zorunda yoksa burda iş yapamaz. ithaalat vergisini sizden alıyor ödüyor ama bu noktada mevzuat diyor ki hoop dur. kişi ithaalat vergisini ödemiş olabilir ama 150 euro'yu geçiyor. Hoop gümrük memuru mevzuatı uyguluyor ve ek %18 vergiyi yapıştırıyorlar üstüne. Saçmalık mı ? evet saçmalık. ama burası türkiye.
Hocam sen daha önce 150 euro üstü alışveriş yaptın mı amazondan? veya hiç yurtdışı siparişin oldu mu?

GirayHan

80+ Platinum
gümrüğe takılırsan beyanname falan yüklenmesi isteniyor hocam, takılmazsa ve gümrükleme işlemi orada yazan rakamdan da azsa tarafına para iadesi yapılır. Fazla ise amazon karşılar.
o beyaname kargo firmasına vereceğiniz yetki belgesi. sizin adınıza gümrük çekim işlemleri yapılsın diye. ups istiyor genelde. onun tek amacı bu. ha diğer kargo firmaları da noterden yetki belgesi vermenizi isteyebiliyor işin bu boyutu da var. ups sadece yetki belgesi ister doldurup imzalar yollarsınız okey ama diğerleri sıkıntı.

Rusty_Cohle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
930
İsim
Rusty
Benim anlamadığım amazon gümrük ücretlerini hepsini kendi karşılıyor ibaresi vardı satışlarında. Neden ekstra vergi ödüyoruz anlamıyorum. Yok mu yakın zamanda emsal ekran kartı geçiren. Ona göre iptal mi etsem. emin değilim. Bu nedir şu hayatta bir kere yüzümüz gülmez mi yeminle bıkktım

GirayHan

80+ Platinum
Hocam sen daha önce 150 euro üstü alışveriş yaptın mı amazondan? veya hiç yurtdışı siparişin oldu mu?
amazon kitap sattığından beri amazondan alışveriş yaparım. ab ve jp usa dahil çok alışverişim oldu.

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,008
İsim
mehmet ali oğuz
Benim anlamadığım amazon gümrük ücretlerini hepsini kendi karşılıyor ibaresi vardı satışlarında. Neden ekstra vergi ödüyoruz anlamıyorum. Yok mu yakın zamanda emsal ekran kartı geçiren. Ona göre iptal mi etsem. emin değilim. Bu nedir şu hayatta bir kere yüzümüz gülmez mi yeminle bıkktım
İptallik bir durum yok takılır ve fazladan para isterler ise iptal geçersin amazon mağdur etmez seni relax akışına bırak :)

Top Bottom