Neler Yeni

❌İndirim Bitti! MSI VGA GEFORCE RTX 4070 GAMING X TRIO RTX4070 12GB 15.677

SadeceSeyf

80+ Gold

GirayHan

80+ Platinum
Bu kadar madde felan araştıracağına kardeşim keşke alan kişileri araştırsan videolar bile var :)
karar tarihine bak sonra videolara bak. bu kanun yeni
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar forumda satıcı arkadaş var adam 5 6 tane 3090 almıştı vergi dalan çıkmamıştı newegg den. Vergi çıksa zaten iki tane türk arkadaş ekran kartını satın almis onlar yazardı bir şey olsa

karar tarihine bak hocam sonra forumda ki arkadaşların alış tarihine bak.

yok ben kararı atıyorum inatla anlamıyorsunuz tamam ben çekiliyorum kargolarınız takıldığında yada ek vergi çıktığında beni etiketlersiniz ne diyeyim.

Rusty_Cohle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
930
İsim
Rusty
Daha çok stok girildi. Gümrükte fazla vergi çıkarsa iptal iade yapabilir miyiz peki? Geri gönderme vs.

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,008
İsim
mehmet ali oğuz

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
.

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,008
İsim
mehmet ali oğuz
Amazonun açıklamasında gümrük vergisi yoktur yazıyor?
ya olur ya hani kanunlar felan isterler isterler ise normalde sen ödüyorsun vergiyi felan zaten bu ne zaman çözülür teslim alanlar veya alamayanlar ortaya çıkar 1 2 haftaya :)

GirayHan

80+ Platinum

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
.
ya olur ya hani kanunlar felan isterler isterler ise normalde sen ödüyorsun vergiyi felan zaten bu ne zaman çözülür teslim alanlar veya alamayanlar ortaya çıkar 1 2 haftaya :)
Amazon müşteri hizmetleriyle sohbet açıp sorayım hocam.

LVQ10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
710
İsim
Kaan
kankalar 150 euro limiti gelmeden önce amazondan olsun neweggeden olsun çok rahat şekilde kart alabiliyorduk.

150 euro limiti geldikten sonra tüm amazonlar ( co.uk .fr .es .it .de .com.tr ) TR'ye 150 euro üzeri ürün gönderimini kapattı. Hiçbir şekilde kart alınmıyordu artık amazon satıcılarından. Ancak son 1 aydır com.tr sitesinde bu şekilde Amazon germany satıcılı 150 euro ürünleri görmeye başladık. Son 1 aydır da benim gördüğüm bu kartlardan alıp da deneyimini paylaşan yok. Dolayısıyla bu konudaki kartı alanların sonucundan öğreneceğiz kesin durumu.
Ek olarak Newegg sitesi 150 euro limitinden sonra ( amazonun 150 euro ürün satışını kapattığı zamanlarda ) ürün satmaya devam ediyordu. Newegg sitesinden 150 euro üzeri kart alanların kartı gümrükten geçti, ona şahit oldum fakat Amazon konusunda ilk deneyimimiz bu konudakiler olacak.

Boşuna kavga etmeyin, bekleyelim görelim.

GirayHan

80+ Platinum
Amazonun açıklamasında gümrük vergisi yoktur yazıyor?
1684933805232.png

alın içiniz rahatlasın amazon mh ile görüşmem

1684933845426.png

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,008
İsim
mehmet ali oğuz
Amazon müşteri hizmetleriyle sohbet açıp sorayım hocam.
Yani sorsan pek bir şey değişmez sonuç gümrük de ki memurlara bakar . Arkadaşın dediği gibi bekleyip göreceğiz.

Stok 20 oldu :)

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
.
Yani sorsan pek bir şey değişmez sonuç gümrük de ki memurlara bakar . Arkadaşın dediği gibi bekleyip göreceğiz.

Stok 20 oldu :)
Screenshot_20230524-161813_Amazon Shopping.jpg

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Melih Baygör
Arkadaşlar deneyimleyen yok ama muhabbet fazla gördüğüm kadarıyla. Özetle mevzuat evet doğru 150 euro dolar sınırı var orası doğru ancak bu bireysel alım olan durumlar için geçerli. Gümrüklemeyi amazon yaparsa veya gönderici de buna dikkat ederse gümrükten sorunsuzca geçiyor. Dikat edilmediği durumda da, gümrük müşavirine denk gelip gelmemesine göre şansa kalıyor. Eğer gümrükte takılırsa da, iptal talebinizi yapıyorsunuz, ürünler göndericiye iade ediliyor ve ücret iadesi tarafınıza yapılıyor. Mevzuat gereği, 150 euro, aylık 5 sipariş ve bir siparişte 3 üründen fazla alınamıyor. Ha benim 150euro geçen de, aylık 5 üründen fazla da siparişlerim oldu ve sorunsuzca tarafıma ulaştı. 2 tane klavye aldım ve kerry lojistik firması aracılığı ile TR'ye girerken gümrüğe takılmış ve iade talebimi oluşturdum. Amazon ile bence hiçbirşeyi dert etmenize gerek yok. En kötü durumda müşteri hizmetlerini darlıyorsunuz ve para iadeniz yapılıyor. Ürün iadesi ile ilgili de, 30 gün cayma hakkı var ancak, kullanım süresi boyunca gelen şikayetlerde oldukça yüksek oranda müşteri memnuniyeti var ve para iadesi gerçekleştiriliyor, bilginize. İnşallah suistimal olmaz ve amazon bu güzel hizmetine devam eder. Çok çok uygun fiyata tedarik ettiği ürünler mevcut çünkü.

Top Bottom