Neler Yeni

Mühendislik Okuyanlar Memnun Mu?

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Sektörde daralma var.Mühendis mezun çok var. Alaylı iyiyse yine iş bulur ama artık zorlaşıyor. Yeni mezundan istenen bilgi seviyesi son bir kaç yılda çok arttı.
Alaylı değil ya, mühendislik dışı bi bölümden

El-Turco

80+ Bronze
Nasıl yapıyorsun acaba ? EE mühendisi olarak soruyorum donanım nasıl tasarlayacaksın, gömülü yazılım mı yazabileceksin teknik bilgin olmadan, mikrodalgacı falan mı olabileceksin elektromanyetik bilmeden? Teorik bilgin yok ki.
hocam zaten endüstri mühendisi bunları bilse mekatronik mühendisi falan olur ee nin olayı minimum giderler maksimum verimi tasarlamak.

El-Turco

80+ Bronze
Ben şu an zorunlu staj yapıyorum. Üretim yapan bir firmadayım burada mavi yakalar bir işin nasıl yapıldığını endüstri mühendisine soruyor halbuki okulda bunları öğrenemezsin. Ve yanında çalıştığım mühendis daha çok genç. Sektör çok geniş yani
Mesaj otomatik birleştirildi:

EE hakkında gördüğüm en saçma yorum olabilir. EE ci misin?
evet saçmalık nerede?

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Ne gördün ki şu yaşına kadar saçma sapan konuşuyorsun. Ne iş yapıyorsun

Kime göre neye göre saçmalık
Bilgisayar ve yazılım için yazdım hocam. Diğer bölümler adına konuşmadım.

donanimci98

80+ Bronze
Ben şu an zorunlu staj yapıyorum. Üretim yapan bir firmadayım burada mavi yakalar bir işin nasıl yapıldığını endüstri mühendisine soruyor halbuki okulda bunları öğrenemezsin. Ve yanında çalıştığım mühendis daha çok genç. Sektör çok geniş yani

evet saçmalık nerede?
EE den kastım elektrik elektronik bu arada

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Mühendislik dışı yazılımcı da alaylı zaten?
Hayır onu demiyorum. Mesela Bilgisayar bilimleri okuyp yazılımcı olmayı diyorum.

Yazılımcıların içine girdiği karmaşık sistemleri görsen aklın çıkar. Öyle otur çalış para var falan değil. Bankalar e-ticaret sitelerinin arkasında çok fazla iş var.
Bu işleri sadece mühendis olan yazılımcılar mı yapabiliyor ?

donanimci98

80+ Bronze
Hayır onu demiyorum. Bilgisayar bilimleri okuyp yazılımcı olmayı diyorum.

Bu işleri sadece mühendis olan yazılımcılar mı yapabiliyor ?
Yurtdışında computer science dediğimiz Türkiyede bilgisayar mühendisliği.YBS falan yazıyorlar, yazılımcı olmak için de günün sonunda onlar da alaylı.
O işleri sadece mühendis yazılımcılar yapmıyor da %90 hatta belki daha fazlası mühendis yazılımcılardan oluşuyor. Olamazsın demiyorum olursun. Ama bir mühendis mezun olur olmaz daha iyi maaşla başlayabilirkeni alaylıların sürünme evresi daha uzun oluyor. Hem iş bulma hem de maaş açısından.

Top Bottom