Neler Yeni

Mühendislik Okuyanlar Memnun Mu?

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Yurtdışında computer science dediğimiz Türkiyede bilgisayar mühendisliği.YBS falan yazıyorlar, yazılımcı olmak için de günün sonunda onlar da alaylı.
O işleri sadece mühendis yazılımcılar yapmıyor da %90 hatta belki daha fazlası mühendis yazılımcılardan oluşuyor. Olamazsın demiyorum olursun. Ama bir mühendis mezun olur olmaz daha iyi maaşla başlayabilirkeni alaylıların sürünme evresi daha uzun oluyor. Hem iş bulma hem de maaş açısından.
Heh hocam ben de bunu soruyodum eyvallah
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yurtdışında computer science dediğimiz Türkiyede bilgisayar mühendisliği.YBS falan yazıyorlar, yazılımcı olmak için de günün sonunda onlar da alaylı.
O işleri sadece mühendis yazılımcılar yapmıyor da %90 hatta belki daha fazlası mühendis yazılımcılardan oluşuyor. Olamazsın demiyorum olursun. Ama bir mühendis mezun olur olmaz daha iyi maaşla başlayabilirkeni alaylıların sürünme evresi daha uzun oluyor. Hem iş bulma hem de maaş açısından.
Hocam sen ne iş yapıyordun ?

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Sizin işiniz nedir hocam cevap vermek isterseniz

By_raskolnikow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Mehmet Ali
İlgilendiği Kategoriler
Pc
Instagram
By_raskolnikow
Twitter
By_raskolnikow
Discord
By_raskolnikow
İTÜ gelmedi ama mezuna kalmak konusunda da kararsızım veya diş hekimliği falan düşünüyorum

Parası hakkında ne gibi bilgi verebilirsiniz?
İş imkanı buyuksehirlerde bulunur diye düşünüyorum
Hacimezuna birakma

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Özetle işini yapan birisi için Mühendislik = Irgatlık

Birileri yatar birileri onların işini sırtlanmak zorunda kalır.
Matematik mühendisliği okuyup yapay zeka da gelişmeyi düşünüyorum. Önerin var mı hocam

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,279
İsim
Berkecan Ergin
Endüstriciyim çok kolay denemez ama makine ya da elektrik elektronik vs gibi zor da değil. Çünkü çoğu mühendislik derslerini diğer mühendisler gibi biz de alıyoruz. Bu meslekte şansın çok yüksek istersen yazılımcı ol olamazsan it ci ol olamazsan pazarlamacı ol olamazsan insan kaynakları ol olamazsan üretimde görev al olamazsan git muhasebeci ya da bankacı ol gibi uzayıp gider.
Zaten mühendislikler içinde kıyasladım. Mühendisliklerde en zoruda bence makine. Hem endüstride sınıf kız-erkek dağılımıda daha iyidir makineye göre vs :ROFLMAO:

Top Bottom