Neler Yeni

Mühendislik Okuyanlar Memnun Mu?

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,275
İsim
Berkecan Ergin

Hyhnos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Efe Akgül
Merakım var aslında ama iş açısından dişe kayıyorum.

Bilgisayarda çok fazla mezun veriliyor her sene bence
İş açısından tabi düşünmek lazım ama merakın varsa kendini geliştirirsen iş bulursun zaten işini iyi yapan adama da iş imkanı maddi imkan illaki gelir merak etme.

lyoko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
SY
Yurtdışında computer science dediğimiz Türkiyede bilgisayar mühendisliği.YBS falan yazıyorlar, yazılımcı olmak için de günün sonunda onlar da alaylı.
O işleri sadece mühendis yazılımcılar yapmıyor da %90 hatta belki daha fazlası mühendis yazılımcılardan oluşuyor. Olamazsın demiyorum olursun. Ama bir mühendis mezun olur olmaz daha iyi maaşla başlayabilirkeni alaylıların sürünme evresi daha uzun oluyor. Hem iş bulma hem de maaş açısından.
Bir işi bilgisayar mühendisliği mezunu bir insanla başka herhangi bir bölümden bir insanın kavraması öğrenmesi veya kurduğu algoritmasının verimliliği çok fark ediyor. Maalesef ilgili bölüm dışında okuyanların kendini geliştirmek için çok daha fazla vakit ayırması gerekiyor.(Benim çevremden gözlemlediğim bölüm mezunu ve alaylılardan anladığım kadarıyla) .

Ronin34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Şafak Doğan
Türkiye' de mühendislik okuyarak mühendislik yapamazsın bir mühendis olarak söylüyorum sana özellikle büyük kurumsal firmalarda kendini alanında pek geliştiremezsin ama parası iyi mi o yüzden seçmek istiyorum dersen o da sana kalmış
Çok doğru bir tespit fakat parası iyi felan değil çünkü iş yerleri mühendise çok ihtiyaç duymuyorlar

Berkarda

80+ Silver
Türkiye' de mühendislik okuyarak mühendislik yapamazsın bir mühendis olarak söylüyorum sana özellikle büyük kurumsal firmalarda kendini alanında pek geliştiremezsin ama parası iyi mi o yüzden seçmek istiyorum dersen o da sana kalmış
asgari biraz üstü diyenler var doğrumu

__xXx__

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Murat
asgari biraz üstü diyenler var doğrumu
Değişir hocam firmaya göre ben iyi bir firmada çalışıyorum bizim orada çalışman için min itü den mezuniyet isteniyor dokuz Eylül Ege vs de okumuş isen yüksek lisansın varsa şans bulabiliyorsun bu şartları sağlayan çalışanı da asgari ücretin biraz üstünü verirsen tutamazsın

Top Bottom