Neler Yeni

Mühendislik Okuyanlar Memnun Mu?

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Bölümüne göre değişiyor.
Elektrik elektronik de dediğin gibi. Zaten hepsi bir değil
Aynen onu demeye çalışıyorum.Bilgisayar ve yazılım mühendisiliğinin çoğu mühendisliğini kullanmıyor.

El-Turco

80+ Bronze
Mühendislikte en kolayı endüstri mühendisliği bence. Hem de diğer mühendislerin branşlarınıda yapabiliyorsun. Yazılım mühendisliğide okuyabilirsin bence ilgin var ise.
Diş hekimliği ile mühendisliği kıyaslamak biraz saçma geliyor hangisini severek yapabileceğini düşünüyorsan o önemli.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gelişi 4 sene ne olcak :D olsun 5-6-7 :D
Endüstriciyim çok kolay denemez ama makine ya da elektrik elektronik vs gibi zor da değil. Çünkü çoğu mühendislik derslerini diğer mühendisler gibi biz de alıyoruz. Bu meslekte şansın çok yüksek istersen yazılımcı ol olamazsan it ci ol olamazsan pazarlamacı ol olamazsan insan kaynakları ol olamazsan üretimde görev al olamazsan git muhasebeci ya da bankacı ol gibi uzayıp gider.

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Endüstriciyim çok kolay denemez ama makine ya da elektrik elektronik vs gibi zor da değil. Çünkü çoğu mühendislik derslerini diğer mühendisler gibi biz de alıyoruz. Bu meslekte şansın çok yüksek istersen yazılımcı ol olamazsan it ci ol olamazsan pazarlamacı ol olamazsan insan kaynakları ol olamazsan üretimde görev al olamazsan git muhasebeci ya da bankacı ol gibi uzayıp gider.
Hangi üni hocam

El-Turco

80+ Bronze
Mühendisliği zor bir okulda okumak sadece seni yaşlandırır. Doğuşta okuyordum itüyle benzer sınav sistemine sahipler ve inanılmaz zordu. Üsküdar Üniversitesine geçtim çoğu dersi ödevle geçiyoruz. Diyeceksin ki öyle öğrenilmez falan bence yanlış öğrenemediysek online eğitimden dolayı öğrenemeyiz. Mesela derslerde çan var mı bağlı dersler var mı bağlı ders kadar yoran bir şey yok tamam mantıklı ama bağlı dersler zincir gibi uzayıp gidiyor

Hangi üni hocam
Üsküdar üni

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Mühendisliği zor bir okulda okumak sadece seni yaşlandırır. Doğuşta okuyordum itüyle benzer sınav sistemine sahipler ve inanılmaz zordu. Üsküdar Üniversitesine geçtim çoğu dersi ödevle geçiyoruz. Diyeceksin ki öyle öğrenilmez falan bence yanlış öğrenemediysek online eğitimden dolayı öğrenemeyiz. Mesela derslerde çan var mı bağlı dersler var mı bağlı ders kadar yoran bir şey yok tamam mantıklı ama bağlı dersler zincir gibi uzayıp gidiyor

Üsküdar üni
hocam yazılımcı olmak için mühendislik şart mı ? Yani bilişim sistemleri falan okusak , farkları neler ?

El-Turco

80+ Bronze
Ben itü makine istiyordum mezuna bırakacaktım. Babam biraz ön ayak oldu endüstriyi araştırmamda çünkü makine okusam da yapay zeka pazarında yer edinmek istiyordum endüstri ile daha kolay bu pozisyona geleceğimi düşünüyorum.
Özel üniversite okunur mu sorusunu sormak gerekirse de benim ücretim ile senin ücretin farklı olacaktır mesela %50 burslu ve tercih bursu da aldığını düşünelim 150.000tl olsun %50 bursu çıkınca 75.000tl yapar %25 de tercih bursu olsun 56000tl falan yapar ortalama taksitle ödediğinde de %5 vade farkı koysa olsa olsa 60.000tl yapar 10 aya bölünce ayda 6.000tl. bu hesabı yapmamın nedeni il dışında devlette okumak yerine evine yakın özelde okumanın mantığı. İl dışında kyk çıkarsa ki zor oluyor çıkması annen baban öğretmen polis vs değilse ya da t0rpilin yoksa. Her türlü 10.000 e değer bir giderin olacaktır. En azından aile evinde kafan rahat ailene daha az sorumlulukla okuyabilirsin. Tabii ki evine yakın devlet varsa o mantıklı ama ben istanbulda olduğum için böyle bir yorum yapıyorum. Ve mezuna bırakıp bir sene kaybetmek istemdiğim için

donanimci98

80+ Bronze
Mühendislikte en kolayı endüstri mühendisliği bence. Hem de diğer mühendislerin branşlarınıda yapabiliyorsun. Yazılım mühendisliğide okuyabilirsin bence ilgin var ise.
Diş hekimliği ile mühendisliği kıyaslamak biraz saçma geliyor hangisini severek yapabileceğini düşünüyorsan o önemli.

Gelişi 4 sene ne olcak :D olsun 5-6-7 :D
Nasıl yapıyorsun acaba ? EE mühendisi olarak soruyorum donanım nasıl tasarlayacaksın, gömülü yazılım mı yazabileceksin teknik bilgin olmadan, mikrodalgacı falan mı olabileceksin elektromanyetik bilmeden? Teorik bilgin yok ki.

El-Turco

80+ Bronze
hocam yazılımcı olmak için mühendislik şart mı ? Yani bilişim sistemleri falan okusak , farkları neler ?
Hocam eğer tamame yazılımcı olmak istiyorsan iki senelik de olsa oku bilişim vs daha sonra dgs sınavı ile 2 sene daha okuyup 4 seneye tamamla. İlk iki senende kendini geliştirirsen yazılımda ikinci üniversitene geçtiğinde iş sahibi çoktan olursun. Yazılımda düzenli çalışırsan ortalama 1 sene sonra giriş seviyede iş bulursun.

donanimci98

80+ Bronze
ne bu dişçilik merakı anlamıyorum. Maaşı güzel diye yazanların kafası güzel sanırım? Devlet kadro açmıyor, her mezun olan dişçi poliklinik açıyor…

Mühendis olup mühendislik yapan çok görmedim. Endüstri mühendisliği okunabilir gibi
Ne gördün ki şu yaşına kadar saçma sapan konuşuyorsun. Ne iş yapıyorsun

Gerçek anlamda mühendisliği kullananlar makine, mekatronik mühendislikleri bence.
Kime göre neye göre saçmalık

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,723
Üyeler
164,723
Son üye
Strekeos
Top Bottom