Mesela yurt dışında bilgisayar mühendisliği yerine bilgisayar bilimleri var. Synı işi yapıyorlar diye biliyorum.Nedir ?
Aynen onu demeye çalışıyorum.Bilgisayar ve yazılım mühendisiliğinin çoğu mühendisliğini kullanmıyor.Bölümüne göre değişiyor.
Elektrik elektronik de dediğin gibi. Zaten hepsi bir değil
Endüstriciyim çok kolay denemez ama makine ya da elektrik elektronik vs gibi zor da değil. Çünkü çoğu mühendislik derslerini diğer mühendisler gibi biz de alıyoruz. Bu meslekte şansın çok yüksek istersen yazılımcı ol olamazsan it ci ol olamazsan pazarlamacı ol olamazsan insan kaynakları ol olamazsan üretimde görev al olamazsan git muhasebeci ya da bankacı ol gibi uzayıp gider.Mühendislikte en kolayı endüstri mühendisliği bence. Hem de diğer mühendislerin branşlarınıda yapabiliyorsun. Yazılım mühendisliğide okuyabilirsin bence ilgin var ise.
Diş hekimliği ile mühendisliği kıyaslamak biraz saçma geliyor hangisini severek yapabileceğini düşünüyorsan o önemli.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Gelişi 4 sene ne olcak olsun 5-6-7
Hangi üni hocamEndüstriciyim çok kolay denemez ama makine ya da elektrik elektronik vs gibi zor da değil. Çünkü çoğu mühendislik derslerini diğer mühendisler gibi biz de alıyoruz. Bu meslekte şansın çok yüksek istersen yazılımcı ol olamazsan it ci ol olamazsan pazarlamacı ol olamazsan insan kaynakları ol olamazsan üretimde görev al olamazsan git muhasebeci ya da bankacı ol gibi uzayıp gider.
Üsküdar üniHangi üni hocam
hocam yazılımcı olmak için mühendislik şart mı ? Yani bilişim sistemleri falan okusak , farkları neler ?Mühendisliği zor bir okulda okumak sadece seni yaşlandırır. Doğuşta okuyordum itüyle benzer sınav sistemine sahipler ve inanılmaz zordu. Üsküdar Üniversitesine geçtim çoğu dersi ödevle geçiyoruz. Diyeceksin ki öyle öğrenilmez falan bence yanlış öğrenemediysek online eğitimden dolayı öğrenemeyiz. Mesela derslerde çan var mı bağlı dersler var mı bağlı ders kadar yoran bir şey yok tamam mantıklı ama bağlı dersler zincir gibi uzayıp gidiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
Üsküdar üni
Sektörde daralma var.Mühendis mezun çok var. Alaylı iyiyse yine iş bulur ama artık zorlaşıyor. Yeni mezundan istenen bilgi seviyesi son bir kaç yılda çok arttı.hocam yazılımcı olmak için mühendislik şart mı ? Yani bilişim sistemleri falan okusak , farkları neler ?
Nasıl yapıyorsun acaba ? EE mühendisi olarak soruyorum donanım nasıl tasarlayacaksın, gömülü yazılım mı yazabileceksin teknik bilgin olmadan, mikrodalgacı falan mı olabileceksin elektromanyetik bilmeden? Teorik bilgin yok ki.Mühendislikte en kolayı endüstri mühendisliği bence. Hem de diğer mühendislerin branşlarınıda yapabiliyorsun. Yazılım mühendisliğide okuyabilirsin bence ilgin var ise.
Diş hekimliği ile mühendisliği kıyaslamak biraz saçma geliyor hangisini severek yapabileceğini düşünüyorsan o önemli.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Gelişi 4 sene ne olcak olsun 5-6-7
Hocam eğer tamame yazılımcı olmak istiyorsan iki senelik de olsa oku bilişim vs daha sonra dgs sınavı ile 2 sene daha okuyup 4 seneye tamamla. İlk iki senende kendini geliştirirsen yazılımda ikinci üniversitene geçtiğinde iş sahibi çoktan olursun. Yazılımda düzenli çalışırsan ortalama 1 sene sonra giriş seviyede iş bulursun.hocam yazılımcı olmak için mühendislik şart mı ? Yani bilişim sistemleri falan okusak , farkları neler ?
Ne gördün ki şu yaşına kadar saçma sapan konuşuyorsun. Ne iş yapıyorsunne bu dişçilik merakı anlamıyorum. Maaşı güzel diye yazanların kafası güzel sanırım? Devlet kadro açmıyor, her mezun olan dişçi poliklinik açıyor…
Mesaj otomatik birleştirildi:
Mühendis olup mühendislik yapan çok görmedim. Endüstri mühendisliği okunabilir gibi
Kime göre neye göre saçmalıkGerçek anlamda mühendisliği kullananlar makine, mekatronik mühendislikleri bence.