Ne zaman faiz indirimi olur?

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,295
Merhabalar arkadaşlar forumda gezerken;''biraz bekleyin dolar 18tl yi göründe fiyatlar düşer,faiz indirimi olduğunda alın'' diye bir mesaj gördüm faiz indirimi nedir ve bu kurlarda nasıl bi indirim söz konusudur?

Faiz indirimi bu yönetimin görüşüne aykırı değil fakat şuanda öyle bir hata yaparsa dolar 20 yi geçer 20 yi geçerse enflasyon yüzde 150 ü bile geçer Kısacası yapamazlar öyle bişey.

Merhabalar arkadaşlar forumda gezerken;''biraz bekleyin dolar 18tl yi göründe fiyatlar düşer,faiz indirimi olduğunda alın'' diye bir mesaj gördüm faiz indirimi nedir ve bu kurlarda nasıl bi indirim söz konusudur?
Hocam faiz indirimi Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının paranı TL olarak mevduat hesabında tuttuğunda üstüne alabileceğin parayı düşürmesi, vereceği miktarı azaltması demek. Bunun meali ne şimdi? Meali şu senin 100k TL paran var diyelim ve faizli mevduat hesabına paranı koydun. Devlet %15 faiz koyacağım diyor (aklımdan attım). Yani 100k TL yatırdın ben senin paranın üstüne %15 daha koyacağım diyor. Senin de doların var ve diyorsun ki "Bak bunun faizi çok ben buna yatırayım Amerika daha düşük faiz veriyor ben burdan daha yüksek faiz alır paramı katlarım." Bunu dediğinde ve paranı koyduğunda Türkiye'ye sıcak para sokuyorsun yani döviz sokuyorsun. Bu da kuru aşağı yönde etkiliyor. Tam tersi olursa faizi düşürürsen "Ulan Amerika daha çok veriyor Türkiye'de ki kur da belli değil ben gideyim Amerika'ya koyayım hem kafam rahat olur hem Amerika daha çok veriyor" dersin ve paranı yani dövizini Türkiye'den çekersin ve ülke sıcak para kaybeder, TL değer kaybeder. Ne olduğunu umarım anlamışsındır kafana takılan bir yer varsa sorabilirsin. Gelelim nasıl indirim olacağına dolar artarsa fiyatların düşeceğini kim söylemiş aklım almıyor tamamen safsata bu. Kesinlikle böyle bir şey olamaz. Ülkeye giren her şey dolar ile giren malın fiyatı artarsa satıcı da halktan çıkarır ve doğal olarak fiyat artar.

:kekw:

Dolar 18 tl olunca ne indirimi olacak? Bindirimdir o yanlış görmüşsünüzdür

Konuyla Alakasız Mesaj / Spam

Son düzenleme:
Geri