Neden hâlâ AKP'lisiniz?

BOP eş başkanımız ile ilgili eleştirilerde bulunmayın lütfen 😞

Maalesef ülkede ya AKP misin ya CHP lisin ama ben ATATÜRKÇÜYÜM , TÜRKÜM. Diyince CHP li değilim .
Ben zaten reşit değilim ama ben doğduğumdan beri tek adam var ben hayatım boyunca o kadar değişik fiyatlar gördüm ki 25/50 kuruşa da ekmek aldım 12.5 tl ye de bu da en basiti araç fiyatlarını söylemeyeceğim herkes biliyor zaten.

Tek bildiğim Muharrem ince ve Ümit Özdağ hakkı yenildiği ve ülkeyi düşünen ve doğru karar verebilecek 2 insan olduğunu düşünüyorum . Belki 2 Si birleşse bence kazanabilirler onun dışında zaten adamlar ada bakmıyor , akp mi tamam vatancısın CHP mi fetöcü (ATAMI ne den CHP li tutuyorlar hala anlamıyorum ben ATATÜRKÇÜYÜM DİYE CHP Lİ OLMUYORUM)

Belki katılan olur düşünceme belki katılmayan ama alttakine katılmayan benim gözümde VATATAN HAİNİ VE SEREFSİZDİR. Saygılarımla okuyan herkese
Ben şahsen *KP'li bireylerin doğuştan beyninin yarısı olmadığını düşünüyorum çünkü Atatürkçüyüm Türkçüyüm dediğinde hemen "sen ocusun bucusun" diyorlar , daha geçen hafta bi yaylada festivale gittik ailecek , adamın biri çıktı konser olurken sahneye "akp böyle iyi mhp böyle kral" falan anlatmaya başladı sonra ıslak sopayla dövdüler adamı :)

AKP'ye oy verenlerin de CHP'ye oy verenlerin de çoğu desteklediği için değil, karşıyı sevmediği için veriyor. %52'lik kısmın da %48'lik kısmın da oldukça az bir kısmı troll. 2023'te RTE'ye verenlerin çoğu 7/24 "Reis!" diye gezen tayfadan değildi. Kılıçdaroğlu'na verenlerin çoğu da 7/24 "Pirom!" diye gezen tayfadan değildi. Bunu anladığınız an konuda yazdıklarınızın pek bir önemi olmadığını anlarsanız. Seçmen, politik yahut ideolojik olarak desteklediği adayı eleştirse bile -hatta nefret etse- seçim zamanı yaklaşınca karşı taraf kazanmasın diye konsolide olur. Muhafazakâr seçmen için CHP nefreti, seküler seçmen için ise RTE nefreti son derece yoğun.

Gerçekten apk'yi destekleyen insanlardan nefret ediyorum, aile bireylerim olsa dahi. Umarım tez zamanda ölürsünüz.
He ya geçen aileme test yaptım akp nin yaptığı bir şeyi chp yapmış gibi lanse ettim hemen bu fikirleri ülkeyi batırdı dedi sonra yanlış okumuşum akp yapmış dedim bir bildiği vardır dedi o günden beri hiçbirine saygı duymuyorum

AKP'ye oy verenlerin de CHP'ye oy verenlerin de çoğu desteklediği için değil, karşıyı sevmediği için veriyor. %52'lik kısmın da %48'lik kısmın da oldukça az bir kısmı troll. 2023'te RTE'ye verenlerin çoğu 7/24 "Reis!" diye gezen tayfadan değildi. Kılıçdaroğlu'na verenlerin çoğu da 7/24 "Pirom!" diye gezen tayfadan değildi. Bunu anladığınız an konuda yazdıklarınızın pek bir önemi olmadığını anlarsanız. Seçmen, politik yahut ideolojik olarak desteklediği adayı eleştirse bile -hatta nefret etse- seçim zamanı yaklaşınca karşı taraf kazanmasın diye konsolide olur. Muhafazakâr seçmen için CHP nefreti, seküler seçmen için ise RTE nefreti son derece yoğun.
Sırf karşı taraf kazanmasın diye oy verdikleri fikrine tamamen karşıyım. Basbayağı sorgulamadan körü körüne inanarak ve de severek oy atıyorlar. Birebir şahit olmasam eyvallah sen haklısın diyeceğim. Canlı kanıtı bizzat benim aile üyelerim. Üstelik bahsettiğin gibi hiç de eleştiride bulunmuyorlar tuttukları partiye ve cumhurbaşkanına. Yemin ederim Atatürk'ten bile üstün görüyorlar. Geçen ay eskiden Atatürkçü ve milliyetçi bir aile üyem ile memlekete gidiyoruz. Alakasız bir anda "Üstad Kadir Mısıroğlu da ne adam ha her dediği tuttu" gibisinden naralar atmaya başladı. Ben de onun anlattığı gibi iyi bir adam olmadığını ve Atatürk karşıtı olduğunu falan anlattım. Geçiştirdi etti. Aradan birkaç gün geçti Instagram'da takılıyorum bir baktım yine aynı herif Atatürk'ü yerden yere vuruyor bizimki de beğenmiş. Sonra biraz daha bakındım bu sefer de Erdoğan ile Atatürk'ün karşılaştırıldığı bir videoyu beğenmiş ama öyle bir video ki Atatürk'ün fotoğrafı kapkara ve şaşı fotoğrafını koymuşlar. Yani 7/24 sokaklarda reis diye bağırmıyor olabilirler ama bu kadar sorgusuz ve kutuplaştırıcı bir sevgi de başka bir Türkiye liderinde görülmemiştir. Şunu da söyleyeceğim Atatürk'e insanüstü bir varlık demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ben sadece bu karşılaştırmayla seçmenin sorgusuz sualsiz, hatta olağanüstü bir sevgiyle Erdoğan'ı nasıl desteklediğini ve oy verdiğini söylüyorum. Her iki partide de trollerin sayısı az cümlesini 2 yıl önce söylesen sana tamam derdim ama troll seviyesinde seçmenleri ben kendi ailem içinde bile görüyorsam durumun pek de böyle olmadığı açıktır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

He ya geçen aileme test yaptım akp nin yaptığı bir şeyi chp yapmış gibi lanse ettim hemen bu fikirleri ülkeyi batırdı dedi sonra yanlış okumuşum akp yapmış dedim bir bildiği vardır dedi o günden beri hiçbirine saygı duymuyorum
Öyle şeyleri devlet aklı deyip geçiştirler. Üstüne bir de koca devletten daha mı iyi bileceğiz diye eklerler

Yani bahsettiğim Atatürk karşıtlarına hiçbir müdahalede bulunulmaması, hatta ödüllendirilmesi mevzusu tam olarak bu. Bu tür müdahaleler devlet organlarıyla bilinçli bir şekilde yapılıyor

Sırf karşı taraf kazanmasın diye oy verdikleri fikrine tamamen karşıyım. Basbayağı sorgulamadan körü körüne inanarak ve de severek oy atıyorlar. Birebir şahit olmasam eyvallah sen haklısın diyeceğim. Canlı kanıtı bizzat benim aile üyelerim. Üstelik bahsettiğin gibi hiç de eleştiride bulunmuyorlar tuttukları partiye ve cumhurbaşkanına. Yemin ederim Atatürk'ten bile üstün görüyorlar. Geçen ay eskiden Atatürkçü ve milliyetçi bir aile üyem ile memlekete gidiyoruz. Alakasız bir anda "Üstad Kadir Mısıroğlu da ne adam ha her dediği tuttu" gibisinden naralar atmaya başladı. Ben de onun anlattığı gibi iyi bir adam olmadığını ve Atatürk karşıtı olduğunu falan anlattım. Geçiştirdi etti. Aradan birkaç gün geçti Instagram'da takılıyorum bir baktım yine aynı herif Atatürk'ü yerden yere vuruyor bizimki de beğenmiş. Sonra biraz daha bakındım bu sefer de Erdoğan ile Atatürk'ün karşılaştırıldığı bir videoyu beğenmiş ama öyle bir video ki Atatürk'ün fotoğrafı kapkara ve şaşı fotoğrafını koymuşlar. Yani 7/24 sokaklarda reis diye bağırmıyor olabilirler ama bu kadar sorgusuz ve kutuplaştırıcı bir sevgi de başka bir Türkiye liderinde görülmemiştir. Şunu da söyleyeceğim Atatürk'e insanüstü bir varlık demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ben sadece bu karşılaştırmayla seçmenin sorgusuz sualsiz, hatta olağanüstü bir sevgiyle Erdoğan'ı nasıl desteklediğini ve oy verdiğini söylüyorum. Her iki partide de trollerin sayısı az cümlesini 2 yıl önce söylesen sana tamam derdim ama troll seviyesinde seçmenleri ben kendi ailem içinde bile görüyorsam durumun pek de böyle olmadığı açıktır.
Laflarınızdan ailenizin pek eğitimli olmadığını anlıyorum. Kaçırdığınız şey şu, ailenizin RTE'yi ve AKP'yi körü körüne sevme sebepleri CHP'den nefret etmeleri. Parti tüzüğüne, vizyona, misyona vs. bakıp bir karar vermemişler. CHP'ye ve kamâlist düşünce yapısına karşı çıkan herkesi körü körüne destekliyorlar. RTE ve partisi de bu rolü üstlendiği için aileniz nezdinde değerli ve destekleniyor. Önceki yazımda "troll" derken şahsı ve partiyi son derece iyi tanıyıp fikirlerine hakim olup hoyratça destekleyenleri kastettim. Sizin aileniz de dahil olmak üzere çoğu seçmende böyle durum yok, daha ziyade şekilci bir yaklaşım var. Yani, yine dediğime geliyoruz. Söylediğimiz şeyler arasında pek bir fark yok. Türkiye'de seçim mevzuları genelde rasyonel akla ve sağduyuya dayanmaz. Seçmen kendisini iyi yöneteceğini düşündüğü kişiyi seçmez. Bunun yerine hayat tarzına göre bir seçim yapar. Karşı taraf öcüleştirilir, ona vermemek üzerine bir tutum güdülür.

Mezhepleri geniş oldukları için AKP'liler. Akıl sağlığı yerinde olan bir insanın desteklediği bir parti değil zaten.

Ülkenin içinden geçen bir partiyi desteklemek normal değil. Tabii böyle yazınca belki basit kalıyor. "İçinden geçmeyi" madde madde yazarsak gaflet ve ihanetin boyutu daha iyi anlaşılır.

chp ye oy verelim de apoç mu salınsın

şaka bir yana aç kalırız ama chpye vermeyiz apoçu salacaklar diyorlardı hem aç kaldılar hem de apoçu salacaklar
Harbiden lan. Bir aralar sırf PKK'dan dolayı CHP'ye oy vermeyenler şimdi AKP'ye seslerini çıkaramıyorlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,871
Üyeler
189,746
Son üye
.utku..
Geri