Neler Yeni

Neden Kalitesiz PSU ALINMAZ? (PowerBoost, Rampage, GamePower vb.)

GPiro

80+ Platinum
sıfırdan alınmaz lakin hazır sistemde geldi powerboost kullanıyorum açıkçası kaç kere elektrik gitti bişey olmadı imkan varsa degiştirilmeli o ayrı konu

Tam koruma için Online UPS ya da komple elektrik tesisatını güncelleyeceksin o zaman Rampage'de kullanırsın.
hocam bişey daha soracağım tekli akım korumaya üçlü priz taksak aynı işlevi görür değilmi

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,477
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
2020 temmuz ayından beridir Gtx 1660 ti lı sistemime Rampage 600W PSU kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım, benimkine laf edenler 2.,3. PSU yu değiştirdi.Bundan sonra bozulsada zoruma gitmez açıkçası.
1660Ti ile ne kadar sorun yaşayabilirsin kaldı ki elektrik şebekeden, önce binana ordan sigortana gelene kadar bir çok yerden geçiyor sonra PSU'na ulaşıyor. O sigortalar zaten sen sorun yaşama diye var bütün bunlar da sorun olursa PSU senin son güvencen işte o zaman çok güvendiğin PSU seni yarı yolda bırakır. Her gün elektrik sorunu yaşamazsın 1 kere yaşarsın onda da nasibini alırsın dersen ki benim altyapım çok sağlam güveniyorum o zaman giriş seviye psu kullanabilirsin.

Strekeos

80+
1660Ti ile ne kadar sorun yaşayabilirsin kaldı ki elektrik zaten şebekeden, önce binana ordan sigortana gelene kadar bir çok yerden geçiyor sonra PSU'na ulaşıyor. O sigortalar zaten sen sorun yaşama diye var bütün bunlar da sorun olursa PSU senin son güvencen işte o zaman çok güvendiğin PSU seni yarı yolda bırakır. Her gün elektrik sorunu yaşamazsın 1 kere yaşarsın onda da nasibini alırsın dersen ki benim altyapım çok sağlam güveniyorum o zaman giriş seviye psu kullan zaten sisteminin ederi de belli ona gidip te 5k lık psu kimse almaz.
Ben kendimi bu kadar yormak istememiştim sen benim yerime yazmışsın ellerine sağlık.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,477
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

Abdullah021

80+ Bronze
1660Ti ile ne kadar sorun yaşayabilirsin kaldı ki elektrik şebekeden, önce binana ordan sigortana gelene kadar bir çok yerden geçiyor sonra PSU'na ulaşıyor. O sigortalar zaten sen sorun yaşama diye var bütün bunlar da sorun olursa PSU senin son güvencen işte o zaman çok güvendiğin PSU seni yarı yolda bırakır. Her gün elektrik sorunu yaşamazsın 1 kere yaşarsın onda da nasibini alırsın dersen ki benim altyapım çok sağlam güveniyorum o zaman giriş seviye psu kullanabilirsin.
Defalarca elektrik kesintisi,trafo arızası,anlık gidip gelen elektrik kesintisi yaşadım 5 senedi 3 tane farklı il değiştirdim buna rağmen hiçbir sorun yaşamadım,buna rağmen yarı yolda bırakmadı bu saatten sonra bıraksada zoruma gitmez 5 sene benim kahrımı çekti o bile iyi.Ayrıca 5 senede il değiştirmeyip,İyi marka PSU kullanıpta bozulup değiştiren çok gördüm onların ekran kartlarıda benimkinin bir gömlek ya üstü tada altıydı.Bu teknoloji işi biraz da şans işi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir zamanlar Kırıkkalede yaşadım,yaşadığım mahallede gündelik olarak elektrik kesintisi ve büyük arızalar yaşanıyordu bazen yarım gün,bir güne yakın elektrik gelmiyordu.1 kere yaşayıp nasibini alırsın demişsin ya; Bu yaşadıklarım bu dediğinin hepsini çürütmeye yeter.

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,109
İsim
efe araci
Defalarca elektrik kesintisi,trafo arızası,anlık gidip gelen elektrik kesintisi yaşadım 5 senedi 3 tane farklı il değiştirdim buna rağmen hiçbir sorun yaşamadım,buna rağmen yarı yolda bırakmadı bu saatten sonra bıraksada zoruma gitmez 5 sene benim kahrımı çekti o bile iyi.Ayrıca 5 senede il değiştirmeyip,İyi marka PSU kullanıpta bozulup değiştiren çok gördüm onların ekran kartlarıda benimkinin bir gömlek ya üstü tada altıydı.Bu teknoloji işi biraz da şans işi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir zamanlar Kırıkkalede yaşadım,yaşadığım mahallede gündelik olarak elektrik kesintisi ve büyük arızalar yaşanıyordu bazen yarım gün,bir güne yakın elektrik gelmiyordu.1 kere yaşayıp nasibini alırsın demişsin ya; Bu yaşadıklarım bu dediğinin hepsini çürütmeye yeter.
aynen öyle bende D tier psu kullandım 5 sene ki bizim burda elektrik sorunundan bol bir şey yok çıt etmedi rx580 kartım vardı dediğiniz gibi şans işi ama %100 şansa bırakmak doğru olmaz.

Voidnyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Ali nyx
psu kesinlikle bütçeden kısılmaması gereken bir şey fakat teknoloji aşırı şans işi, şuan kullandığım psu cooler masterın kasayla gelen f tier psularından birisi hem cultistin listesinde hemde spl nin listesinde f tier olarak geçiyor ve malzeme kalitesizliğinden bahsediliyor fakat 2018 den beri 3 farklı ev görmesine rağmen onlarca kez elektrik gitmesine rağmen hiçbir zarar görmedi ve hala çok güzel çalışıyor tabi şuan kullandığım sistem çöp olduğu için değiştirme zahmetinde bulunmuyorum ama asla bu psuya yeni bir sistemi bağlamazdım

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,109
İsim
efe araci
psu kesinlikle bütçeden kısılmaması gereken bir şey fakat teknoloji aşırı şans işi, şuan kullandığım psu cooler masterın kasayla gelen f tier psularından birisi hem cultistin listesinde hemde spl nin listesinde f tier olarak geçiyor ve malzeme kalitesizliğinden bahsediliyor fakat 2018 den beri 3 farklı ev görmesine rağmen onlarca kez elektrik gitmesine rağmen hiçbir zarar görmedi ve hala çok güzel çalışıyor tabi şuan kullandığım sistem çöp olduğu için değiştirme zahmetinde bulunmuyorum ama asla bu psuya yeni bir sistemi bağlamazdım
hocam zaten en en en düşük sistemlerde zorun yaratacağını düşünmüyorum mesela bende de rx580 + 2600 vardı ama gidip 6600xt - 5600 falan kullansaydım cortlayabilirdi ben yine de insanlara C tierin altını asla önermiyorum.

Strekeos

80+
İş işten geçene kadar herkes konuşur, iş işten geçince yeni sistemi dizerken hatırlarsın burada okuduklarını.

Abdullah021

80+ Bronze
İş işten geçene kadar herkes konuşur, iş işten geçince yeni sistemi dizerken hatırlarsın burada okuduklarını.
Dayanacağı kadar dayandı,bu saatten sonra yansada patlasada gocunmam zaten,en kral PC 7,8 senede iflas ediyor ben bu PSU ile 5 sene idare etmişim elbet birgün ya bir ay ya bir kaç sene sonra yeni sistem dizerim zaten.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,477
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler

Dostum dediklerin bir kanıt değil sadece işin teknik kısmını bilmediğin için düz mantıkla düşündüğün için böyle yoruyorsun. Senin elektrik kesintilerinde sorun yaşamamanın sebebi psu değil ki psu yu savunuyorsun. Sebebi belli trafo senin evinden daha donanımlı bir yer tüm mahalledeki elektronik cihazlar bozulsa bunun altından kalkamazlar doğru mu buna göre zaten trafolar yapılıyor, binanın kendi tesisatı var üstüne senin de kendi sigortan var sen komple elektrik sistemini çöpe atıp kendi psu nu övüyorsun :D Az önce de süreci anlattım ama sen anlamak istemiyorsun, bildiğin gibi devam et bu arada tek elektrik kesintisi yaşayan sen değilsin kardeşim bu konuda kendini ayrı tutma burası TR hepimiz kesinti yaşıyoruz bu konuda ben senden daha çok deneyim sahibiyim senin gibi 1 pcm değil gitti mi 45 makinam birden gidiyor.

Strekeos

80+
Dayanacağı kadar dayandı,bu saatten sonra yansada patlasada gocunmam zaten,en kral PC 7,8 senede iflas ediyor ben bu PSU ile 5 sene idare etmişim elbet birgün ya bir ay ya bir kaç sene sonra yeni sistem dizerim zaten.
Seni çok iyi anlıyorum, benim eski klavye havit gamenote tırt bir model benzer şekilde hala kullandığım mouse trust. İkisi de düşük segment olmasına rağmen çok dayanıklılar ve hala sıkıntısız kullanabiliyorum o kadar hırpalanmaya rağmen. Parasının hakkını sonuna kadar verdiler ama bozulsalar bile en fazla kendileri bozulurlar. Bütçen ve imkanın varsa bunları kullanmak zorunda olduğun anlamına gelmiyor. Sen verimini almışsın zaten PSU'dan.

Bütün bunlar bir yana PSU kendiyle beraber çevresine zarar verebilecek bir parça. Sistem gereksinimleriniz düşükse bu kadar takmaya gerek yok ama bir kez aldığın aletin PSU'dan bütçe kıstığın için sana potansiyel 40k+ paraya mal olmasını kimse istemez.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,082,392
Üyeler
172,084
Son üye
recebim59
Top Bottom