Neler Yeni

Neden Konsol Alıyorlar?

Techno08

80+ Gold
Gtx 750 ti olamaz rdr2 kaldirmaz hitman 3 vb kaldiramaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ps4 pro hangi ksrta eşit

optimizasyon diye bir şey var.

ps4 pro yanlış hatırlamıyorsam 1060 falan

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Sana mı sorucam üslubumu?
Tabii ki bana sormayacaksınız; ancak forum kurallarına uymak ve karşıdaki kişiye saygı duymak ve saygı çerçevesi içerisinde tartışmak tüm üyelerin sorumluluğudur.
İşine gücüne bak hadi ya sanamı soracak insanlar istediğini alır 8k ya xbox gücünde PC toplada görelim troll hesap bu bence raporluyorum
Arkadaşı gereksiz bir sebepten ötürü raporlayacağınızı söylüyorsunuz; fakat kaldı ki henüz raporlama sistemi üzerindeki başlıkları bile okumamışsınız. "Kaba, agresif dil" başlığı altında raporladım ve umarım gereği yapılarak size uygun ceza verilecektir. İnsanlara saygı duymayı öğrenmediğiniz sürece sizinle mantıklı bir tartışma yapılması mümkün değil, Donanım Arşivi kanalını izleyip üzerine nasıl böyle bir tavır takınabiliyorsunuz anlamıyorum, hiç mi izlediğiniz kişinin konuşma tarzından, tavırlarından ve üslup anlayışından ders çıkartmıyorsunuz?
Bazı insanlar yok mod kurmakmış, yok driver güncellemekmiş, yok grafik ayarı yapmakmış uğraşmak istemiyorlar. Alıyorlar bi konsol, 5-6 sene boyunca istedikleri her oyunu iyi-kötü basınca çalıştıracak bir cihaz sahibi oluyorlar.
Nihayet, donanım gücü vs. gibi saçmalıklara girmeden doğru bir eleştiri. Ben bile zaman zaman bilgisayarın kurulumundan, taşınmasından bıkıyorum ve işten gelince kafa dağıtmak için oyun oynamak isteyen birisi için kesinlikle konsol daha basit bir cihaz. Tabii ki memurun alabileceği seviyede fiyatlara sahip olmaması biraz bu tezimizi çürütüyor; ancak zaten ekonomiyi işin içine sokarsak hiçbir teknolojik aleti tartışmadan, cilalı taş çağına dönmemiz gerekecek.

optimizasyon diye bir şey var.

ps4 pro yanlış hatırlamıyorsam 1060 falan
Bilgisayarda hali hazırda olan bir oyun için konsola optimizasyon yapanlar, yalnızca konsolun kaldırabilmesi için doku kalitesini düşürüyorlar.

Dave Mustaine

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Zaten açıklamamızı yapıyoruz, halen daha 4K 60FPS derdindesiniz. Sanki tüm oyunları 4K 60FPS oynatıyor gibi, kaldı ki PC grafiklerinin yanından bile geçemeyecek seviyede. 8000Tl ile menüye erişebiliyorsunuz, sonrasında alacağın 10-12 oyunun fiyatı 8000Tl'yi bulduğunda veya 2 yıl boyunca oyun çıkması için konsolu teneke gibi köşede bekletmekten sıkıldığınızda, bilgisayarın kıymetini anlıyorsunuz.
Konsola çıkan tüm oyunlar 4k60fps Ray Tracing açınca 4k30fps oynatıyor.Pc grafiklerinin yanından bile geçemeyecek diyorsun exclusive oyunların PS5'teki grafiklerine bakmanı tavsiye ederim.Oyun fiyatlarına PS5 için oyunlar pahalı ama PS+ Collection var.Xbox'ta ise gamepass var.Köşede teneke gibi bekletmek yerine devamlılığı olan oyunlar alıp oynayabilirler.Bunları hem bilgisayar hem konsol kullanıcısı olarak söylüyorum.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Konsola çıkan tüm oyunlar 4k60fps Ray Tracing açınca 4k30fps oynatıyor.Pc grafiklerinin yanından bile geçemeyecek diyorsun exclusive oyunların PS5'teki grafiklerine bakmanı tavsiye ederim.Oyun fiyatlarına PS5 için oyunlar pahalı ama PS+ Collection var.Xbox'ta ise gamepass var.Köşede teneke gibi bekletmek yerine devamlılığı olan oyunlar alıp oynayabilirler.
Haklısınız, devamlılığı olan oyunlar oynanabilir. Bu biraz kişinin oyun tarzıyla ilgili, ben yalnızca hikayeli oyunlar oynayan birisi olduğum için bu tarzda bir yorumda bulunmuştum, önceki mesajımda belirtmediğim için kusura bakmayın. Zaten diğer mesajımda belirtmiştim, PS5'in oyunları gerçekten en iyi AAA kalite hikayeli oyunlar ve PS4'te bile çok güzel grafikler sunan oyunlar çıkarttılar; ancak PS5'te fiyatlar çok pahalı iken, Xbox'ta ise Gamepass ile oynanabilen oyunlar halihazırda PC'de oynanabilen oyunlar. Kaldı ki ne kadar güçlü olsalar da "oyun konsolu" olmaktan öteye gidemiyorlar ve yetenekleri yalnızca oyun oynatmak ile kısıtlı.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Oyunlar 500 liradan ucuz değilse mağlup oldun dostum xD
Gamepass.
Playstation için ise takas ve kardeşlik.
Ayrıca playstation oyunlarınnın bir kısmı indirim dönemlerinde gördüm battlefield 1 PC sürümünden ucuzdu.

Son düzenleme:

lerensavasl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
Eren Savaş
Arkadaş merak etmiş, güzel tonla açıklamakla kendini sizin yorumlarınızı sormuş. Bu kadar iğneleyerek konuşmanız komik. Bence konsolla oynamak daha keyifli. Oyun oynamak isteyen bir kişi bence bilgisayar yerine konsola yönelebilir. Burada iş biraz kullanıcıya kalıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,929
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Konu güzel hortlamış
Sen bana 8k'ya 4k 60 FPS oynatan konsol göstersene

Maeve Wiley

80+ Bronze
Daha önce hiç konsol kullanmamış biri olarak keşke pc yerine konsol alsaydım diyorum. FPS derdi yok kafa rahat.

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Tabii ki bana sormayacaksınız; ancak forum kurallarına uymak ve karşıdaki kişiye saygı duymak ve saygı çerçevesi içerisinde tartışmak tüm üyelerin sorumluluğudur.

Arkadaşı gereksiz bir sebepten ötürü raporlayacağınızı söylüyorsunuz; fakat kaldı ki henüz raporlama sistemi üzerindeki başlıkları bile okumamışsınız. "Kaba, agresif dil" başlığı altında raporladım ve umarım gereği yapılarak size uygun ceza verilecektir. İnsanlara saygı duymayı öğrenmediğiniz sürece sizinle mantıklı bir tartışma yapılması mümkün değil, Donanım Arşivi kanalını izleyip üzerine nasıl böyle bir tavır takınabiliyorsunuz anlamıyorum, hiç mi izlediğiniz kişinin konuşma tarzından, tavırlarından ve üslup anlayışından ders çıkartmıyorsunuz?

Nihayet, donanım gücü vs. gibi saçmalıklara girmeden doğru bir eleştiri. Ben bile zaman zaman bilgisayarın kurulumundan, taşınmasından bıkıyorum ve işten gelince kafa dağıtmak için oyun oynamak isteyen birisi için kesinlikle konsol daha basit bir cihaz. Tabii ki memurun alabileceği seviyede fiyatlara sahip olmaması biraz bu tezimizi çürütüyor; ancak zaten ekonomiyi işin içine sokarsak hiçbir teknolojik aleti tartışmadan, cilalı taş çağına dönmemiz gerekecek.

Bilgisayarda hali hazırda olan bir oyun için konsola optimizasyon yapanlar, yalnızca konsolun kaldırabilmesi için doku kalitesini düşürüyorlar.
Ya adam evli. Akşam evine gelmiş 1-2 saat oyun oynayıp kafa dağıtacak. Ertesi gün iş var. Bilgisayarın ıvırı zıvırı ile uğraşmak istemiyor.

Sebep belirtmek yerine herkes birbirine sallama peşinde. "Sen bana bu fiyata bunu toplayabilir misin?" "O bunu yapabilecek mi?" falan diye ters cevaplar vermek yerine düzgünce açıklansa daha iyi olur sanki. Tamam en iyisini siz biliyorsunuz da kavgadaymış gibi değil de sakin cevaplar verseniz çok da bir şey kaybetmezsiniz.

Alfha13

80+ Silver
Ps5 ile 8000 TL'lik Pc aynı güçte değil bana 4k 60 fps Pc'yi 8000 TL'ye topla.
Tamamını oku. Yurtdışında PC, konsolun iki katı. Aynı PC ile aynı konsol burada aynı fiyata. Yurt dışında düşünmeden alırsın ama burada mantıklı dursa da gereksiz pahalı oluşu, oyunların da ayriyeten pahalı olması, oyun dışında bir şey yapılamaması onu bir nevi daha pahalı yapıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,367
Üyeler
161,038
Son üye
Harun145300
Top Bottom