Düzgün - kaliteli PSU, son sürüm yerine WHQL onaylı Recommended sürüm driver ve düzgün model (Asus'ta Rog, Sapphire'de Nitro+ gibi) alındıktan sonra AMD'ler kolay kolay hata vermiyor. Driver'a Güncelleme yapmayın, Overclock vb. işlemler yapmayın yeterli.
Birer tane RX 6600, RX 6700XT ve hiç abartısız çoğu kafe-mining çıkması yüzlerce RX 580-570-480-470-560-460 kart kullandım, alıp sattım. Hatta bazılarında orijinal BIOS bile yoktu, kendim orijinal BIOS'larını attım. Hayatımda toplasam 20 kere bile Watmann yememişimdir
Nvidia tarafına gelecek olursam; Geforce Experience'de aldığım driver hataları, son sürüm driver'larda eskilere göre bariz FPS düşüşleri yaşadığım oldu Nvidia'da ancak genel itibari ile daha sorunsuzlar. Yüzlerce AMD kart tecrübemden dolayı masaüstünde bugüne kadar hep AMD tercih etsemde son 2 senedir laptop kullandığım için Nvidia kullanıyorum. 1.5 sene kadar RTX 3050Tİ kullandım, 6 aydır da RTX 4060 var. RTX'i şahsen çok gerekli görmüyorum ve pek kullanmıyorum ancak DLSS mükemmel bir şey. Ultrada 60-70FPS aldığım oyunlar DLSS 3 ile 100-120FPS'lere fırlıyor.
Son olarak hangisini tercih etmeye gelirsek; ben alım satım yaptığımdan sıfırından çok 2. El piyasasına hakimim ve buna göre yorum yapacağım.
3000-3500TL bütçe ile kart aramaya kalktığınızda Nvidia tarafında ya ömrünü doldurmaya yaklaşmış RTX 2060 ya da güzel temiz GTX 1660S - GTX 1660Tİ alabiliyorsunuz. AMD tarafında aynı bütçede kutulu faturalı garantili ve RTX 3060 dengi RX 6600 alınıyor.
5500-6000TL bütçede Nvidia'a sadece RTX 3060 alınabiliyorken AMD tarafında RTX 3070 dengi RX 6700XT alınıyor. İstediğin kadar DLSS - RTX koy, aynı paraya 3070 performansı almak varken RTX - DLSS için 3060 almazdım şahsen. Yine de tercih meselesi.
Laptopta ise AMD seçeneği neredeyse hiç olmadığından mecbur NVİDİA alıyoruz. AMD kartlı modelleri de geri satması çok uğraştıracağından bana uyan AMD GPU'lu bir model bulsam bile almam.