Neler Yeni

Yardım Neden NVIDIA Ekran kartı Alalım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
yağmur yıldırım
amd ye güveniyorum gelecek vaadettiğini düşünüyorum. ayrıca çok daha ucuz olduğu için amd tercih ederim.
selamlar hocam amd ekran kartınızla driverda sorun yaşadınızmı?
6000 serisinde driverlar sıkıntı olabiliyor sanırım biraz amd cisiniz bende amd ciyim fakat neden insanlar sorun yaşıyor insanlar ucuz diye sorun yaşamak zorunda değil performansına bir şey diyemem ekran kartınızdan memnunsanız bilgilendirirmisiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Parası olan nvidia, olmayan amd alır.
size katılmıyorum denemek için alanlarda var performansını beğeniyorum bazı kartların ama driverlar düzeltilmeli

yeteri kadar ucuz degil
evet fp algısını driver sorunlarıyla yok ediyor

Bu adamlar birde bu forumda konuşabiliyor var dostum frame generation aktif olarak cyberpunkı fg ile oynuyorum
yalnız driverlar sorunlu olabiliyor hocam topluluk memnun değil

daha ucuz ama yeteri karar degil hocam bu riske giriceksem değmesi lazım

fsr 3.0 denilen şeyden bahsediyorsunuz onun daha 40 fırın ekmek yemesi lazım sayın amd fanboyu olmayan forum üyesi
haklısınız fsr 3.0 gelişmeli

Amd nin 6000 serisi alınmaz yazılım sağlan diyende varda 6000 gene bozuk amd alcaksan 7000 serisi şart
heh yaşayın hocam bende amdciyim ama fanboyluk yapmıyorum abi alın 7000 serisini 6000 alana kadar git nvidia rtx 3060 al driver sorunu istemiyosan

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,919
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
selamlar hocam amd ekran kartınızla driverda sorun yaşadınızmı?
6000 serisinde driverlar sıkıntı olabiliyor sanırım biraz amd cisiniz bende amd ciyim fakat neden insanlar sorun yaşıyor insanlar ucuz diye sorun yaşamak zorunda değil performansına bir şey diyemem ekran kartınızdan memnunsanız bilgilendirirmisiniz?

size katılmıyorum denemek için alanlarda var performansını beğeniyorum bazı kartların ama driverlar düzeltilmeli

evet fp algısını driver sorunlarıyla yok ediyor

yalnız driverlar sorunlu olabiliyor hocam topluluk memnun değil

haklısınız fsr 3.0 gelişmeli

heh yaşayın hocam bende amdciyim ama fanboyluk yapmıyorum abi alın 7000 serisini 6000 alana kadar git nvidia rtx 3060 al driver sorunu istemiyosan
karttan memnunum yazılım hatası 1 kere aldım o da 3 saniye falan sürdü.

Son düzenleme:

gOkO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Gökhan TUTAR
Elimde envai çeşit kart var. Oyunlarda Ray tracing sizin için çok önemliyse ve profesyonel yayıncı iseniz nvidia şu an rakipsiz; ancak ben oyun oynayacağım diyen adam amd alsın. Yazılım sorunu v.s. neredeyse yok diyebilirim. Ben nvidiacıyım, alışkanlık diyelim ama kullandığım amd kartlarda neredeyse hiç sorun yaşamadım. Fiyat performans olarak düz 6800 cidden müthiş kart mesela.

Armi3067

80+ Bronze
RX6600 candır can. 2750MHz core clock, 1900MHz vram clock ve +%20 power tuning ile ısınmadan uçuyor kart. Driver sorunu istemeyenler AMD sürücüsünü minimal veya driver only olarak kursun tüm problemleriniz çözülür bende Driver Only geri kalan işlerimi MSI Afterburner üzerinden yapıyorum bu kadar basit.

Senerr

80+ Bronze
He bilgisayardan anlamıyorsan amd bulaşma direkt nvidia tercih et.
Şu bilgisayardan anlayıp anlamama muhabbeti sıkıntı hu arada çünkü gelen Windows yenilikleri bazen o kadar şeyi değiştiriyorki bilmiyormuş gibi kullanıyorsun bilgisayarı, sonra sonra alışıyorsun. İlk amd kartımı aldığımda Windows 10 vardı 11 e geçtim mesela o bile ekran kartını driverini etkiledi hadi onuda geçtim Windows update driver ayarı gibi olmayan Windows 10 da yaşamadığım sorun çıktı başıma Windows 12 de neler olur düşünemiyorum. Temiz kurulum şart zaten.

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,251
İsim
Sinan Aba
Şu bilgisayardan anlayıp anlamama muhabbeti sıkıntı hu arada çünkü gelen Windows yenilikleri bazen o kadar şeyi değiştiriyorki bilmiyormuş gibi kullanıyorsun bilgisayarı, sonra sonra alışıyorsun. İlk amd kartımı aldığımda Windows 10 vardı 11 e geçtim mesela o bile ekran kartını driverini etkiledi hadi onuda geçtim Windows update driver ayarı gibi olmayan Windows 10 da yaşamadığım sorun çıktı başıma Windows 12 de neler olur düşünemiyorum. Temiz kurulum şart zaten.
Şimdi şöyle hiç bilgisayar kullanmamış yada sadece oyun oynayıp çıkmış birinin amd kullanması sıkıntılı olur bence, en ufak bir şey de kartım bozuk mu diyecek çünkü, mesela kartına bir şey oldu eli ayağı dolanacak direkt foruma gelecek yabancı forumda olsa neyse orada direkt soruna odaklı yanıt alır ama tr de forumda ki adam nvidia al sorunun çözülür diyecek :D aslında hatasını araştırsa sorunun çözümünün zaten nette olduğunu görecek. Ama bilgisayar kullanmayı bilmeyen adamdan kastım birazdan bu araştırma isteği olmayan kişi bilgisayar üstünde vakit geçiren kişi araştırıp sorununu bulabilir diye düşünüyorum. Belki kartı aldığından hiç sorun yaşamaz ama diyelim ki sorun yaşadı ve ben bakmam foruma yazarım diyorsa parası yetiyorsa direkt nvidia geçsin.

Mesela ben önceden bi kaç konu açtım amd kart ile ilgili sorunları kimse çözemedi yabancı kaynaklardan amd forumlarının dibine indim, yeri geldi deneme yanılma yaparak buldum. Ben bunları yaparken lan şimdi ne yapacam vs düşünüyorum ama araştırmanın uyandırdığı bir zevk de var sonuçta birşeyler de öğreniyorum ve sorunu çözdünmüde ohh diyorsun. Herkes araştırma yapmayı sevmez bunun için önceden de dediğim gibi kaliteli parçalar kullanmalısın.

Windows 11 genel olarak tüm kartlarda sıkıntı çıkarabiliyor zaten. Geçen gün gelen bir güncelleme ile hem nvidia da hemde amd kartlarda fps düşüşü olmuştu.
Windows 10 kullanmak en mantıklısı. Windows 12'nin çıkmasının nedeni ise win11'in çöp olması zaten(tek nedeni bu değil ama bu da bir etken), win12 de ilk 1-2yıl kullanılmaz sonradan stabilitesini bakılır ona göre geçilir.

Senerr

80+ Bronze
Mesela ben önceden bi kaç konu açtım amd kart ile ilgili sorunları kimse çözemedi yabancı kaynaklardan amd forumlarının dibine indim, yeri geldi deneme yanılma yaparak buldum. Ben bunları yaparken lan şimdi ne yapacam vs düşünüyorum ama araştırmanın uyandırdığı bir zevk de var sonuçta birşeyler de öğreniyorum ve sorunu çözdünmüde ohh diyorsun. Herkes araştırma yapmayı sevmez bunun için önceden de dediğim gibi kaliteli parçalar kullanmalısın.
Araştırma yapmayı sevmeyebilir, zamanı olmayabilir, ilgi alanı dediğin gibi sadece oyundur bilgisayardan daha aygıt yöneticisinin nasıl açıldığını bile bilmeden yıllardır bilgisayar kullanmış olabilir. Bir sürü ihtimal var yani bunu evet söylemek mantıklı ancak 1 kitle için söylemek yani direkt olarak bilgisayar bilmiyor sınıfına koymak sıkıntılı. Bilmek ve bilmemekte maalesef öznel bir şey olduğundan dolayı nvidia kullanıp yıllarca sonra watman hatasını görüp oha ben bir şey bilmiyormuşum da diyebilir bir insan veya senin gibi eli kolu dolaşır ve zamanı varsa araştırır çözüm bulamazsa teknik servis zamanı yoksa ve parası varsa iade eder nvidia alır. :F:
Mesela ben önceden bi kaç konu açtım amd kart ile ilgili sorunları kimse çözemedi yabancı kaynaklardan amd forumlarının dibine indim, yeri geldi deneme yanılma yaparak buldum.
İşte korkutucu bir şey bu mesela söylediğin kart ile ilgili sorunlar sadece yabancı kaynaklardan bulunabiliyor ise İngilizce veya başka dil bilmeyen ne yapacak ?
Ben bunları yaparken lan şimdi ne yapacam vs düşünüyorum ama araştırmanın uyandırdığı bir zevk de var sonuçta birşeyler de öğreniyorum ve sorunu çözdünmüde ohh diyorsun.
Bunu bende yaşadım ama aşırı zaman alıyor. :)
Windows 11 genel olarak tüm kartlarda sıkıntı çıkarabiliyor zaten. Geçen gün gelen bir güncelleme ile hem nvidia da hemde amd kartlarda fps düşüşü olmuştu.
Windows 10 kullanmak en mantıklısı. Windows 12'nin çıkmasının nedeni ise win11'in çöp olması zaten(tek nedeni bu değil ama bu da bir etken), win12 de ilk 1-2yıl kullanılmaz sonradan stabilitesini bakılır ona göre geçilir.
Evet onu duymuştum, halen Windows 10 kullanma mantıklı mı ? Tartışılır ancak o fps düşüş haberini görmüştüm dediğim gibi tüm kartlarda. Windows 12 ile ilgili hiçbir fikrim yok neden çıkıyor neden çıkmıyor ama şunu biliyorum Windows gittikçe optimizasyon anlamında sistemleri zorluyor ve gereksinimleri arttırıyor eğer Windows 10 sürümündeyken başımda gelmeyen Windows update driver ile AMD sürücünün çakışması durumu eğer Windows 11 vesilesi ile tanışmama sebep olduysa Windows 12'de bu anlamda AMD ile hala bağımsız hareket ederse kötü, zira insan o ayarı kapatmayı unutabilir ve driverin kendi kendine bir anda "Ben YoĞuM" yapması iç açıcı olmaz. Bu taraftan AMD kullanıcılarına Allah yardım etsin diyorum. Dediğin gibi en mantıklı fikir AMD alınacaksa eğer yeni serileri ve güzel parçalar harici "sadece oyun oyun oynamakmış, sadece oyun oynamak isteyenler alsın, ucuzmuş" falan dinlemez bu kartlar bence. Bu yazdığım şeyleri yazan arkadaşlara inanıp özellikle de RX400 veya RX500 serisi alan bence üzülür tamam hatasız kullanan vardır ama ben en çok hata ile karşılaşılan serilerin 400 ile 500 serisi olduğunu düşünüyorum zira ben kullanırken driver kendi kendini kaldırmayı bırak ekran ayarlarını da bozup gidiyordu. Yani kendi kendine bir anda "aĞA bEn gİdİyOrUm" yapıyor.

Ayrıca bu kartları sadece oyun oynamak için tercih edecekler ve render programlama gibi işlerde tercih etmeyip AMD almak isteyenlere tavsiyem PS5 proyu bekleyin olurdu. Ya da gidip RX7000 serisi alın.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
yağmur yıldırım
Elimde envai çeşit kart var. Oyunlarda Ray tracing sizin için çok önemliyse ve profesyonel yayıncı iseniz nvidia şu an rakipsiz; ancak ben oyun oynayacağım diyen adam amd alsın. Yazılım sorunu v.s. neredeyse yok diyebilirim. Ben nvidiacıyım, alışkanlık diyelim ama kullandığım amd kartlarda neredeyse hiç sorun yaşamadım. Fiyat performans olarak düz 6800 cidden müthiş kart mesela.
evet fakat 6600 ve 6650 xt de çok sorunlar yaşayanlar var hocam ne iştir kimse anlam veremiyor

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,251
İsim
Sinan Aba
Araştırma yapmayı sevmeyebilir, zamanı olmayabilir, ilgi alanı dediğin gibi sadece oyundur bilgisayardan daha aygıt yöneticisinin nasıl açıldığını bile bilmeden yıllardır bilgisayar kullanmış olabilir. Bir sürü ihtimal var yani bunu evet söylemek mantıklı ancak 1 kitle için söylemek yani direkt olarak bilgisayar bilmiyor sınıfına koymak sıkıntılı. Bilmek ve bilmemekte maalesef öznel bir şey olduğundan dolayı nvidia kullanıp yıllarca sonra watman hatasını görüp oha ben bir şey bilmiyormuşum da diyebilir bir insan veya senin gibi eli kolu dolaşır ve zamanı varsa teknik servis zamanı yoksa ve parası varsa iade eder nvidia alır. :F:

İşte korkutucu bir şey bu mesela söylediğin kart ile ilgili sorunlar sadece yabancı kaynaklardan bulunabiliyor ise İngilizce veya başka dil bilmeyen ne yapacak ?

Bunu bende yaşadım ama aşırı zaman alıyor. :)

Evet onu duymuştum, halen Windows 10 kullanma mantıklı mı ? Tartışılır ancak o fps düşüş haberini görmüştüm dediğim gibi tüm kartlarda. Windows 12 ile ilgili hiçbir fikrim yok neden çıkıyor neden çıkmıyor ama şunu biliyorum Windows gittikçe optimizasyon anlamında sistemleri zorluyor ve gereksinimleri arttırıyor eğer Windows 10 sürümündeyken başımda gelmeyen Windows update driver ile AMD sürücünün çakışması durumu eğer Windows 11 vesilesi ile tanışmama sebep olduysa Windows 12'de bu anlamda AMD ile hala bağımsız hareket ederse kötü, zira insan o ayarı kapatmayı unutabilir ve driverin kendi kendine bir anda "Ben YoĞuM" yapması iç açıcı olmaz. Bu taraftan AMD kullanıcılarına Allah yardım etsin diyorum. Dediğin gibi en mantıklı fikir AMD alınacaksa eğer yeni serileri ve güzel parçalar harici "sadece oyun oyun oynamakmış, sadece oyun oynamak isteyenler alsın, ucuzmuş" falan dinlemez bu kartlar bence. Bu yazdığım şeyleri yazan arkadaşlara inanpım özellikle de RX400 veya RX500 serisi alan bence üzülür tamam hatasız kullanan vardır ama ben en çok hata ile karşılaşılan serilerin 400 ile 500 serisi olduğunu düşünüyorum zira ben kullanırken driver kendi kendini kaldırmayı bırak ekran ayarlarını da bozup gidiyordu. Yani kendi kendine bir anda "aĞA bEn gİdİyOrUm" yapıyor.

Ayrıca bu kartları sadece oyun oynamak için tercih edecekler ve render programlama gibi işlerde tercih etmeyip AMD almak isteyenlere tavsiyem PS5 proyu bekleyin olurdu. Ya da gidip RX7000 serisi alın.
İşte ingilzce bilmeyen diye bir şey olamaz çeviri kullanacak chrome tarayıcılarda sayfa çeviri özelliği var mesela. Ama doğal olarak uğraşmak istemeyebilir kimse yargılamaz bende yargılamam. Adam konu açmış mesela ben bu işlerden anlamam ne önerirsiniz diyor direkt nvidia öneririm (ucuz bütçesi varsa)
Ama şöyle bütçe arttıkça 7000 serisi öneririm. Şahsen ben nvidia'nın 4000 serisi kartlarını beğenmedim (4080 ve 4090 hariç).

Arkadaşım laptop aldı önerilen driverlar win11 yazıyordu ama ben win10 format attım ona. Şarj süresi vs win10 daha iyi. win10,win11 oyun performansı farkı çok yok max 5fps.

Mesela geçenlerde bi makalede okudum amd kartlarda cuda yok ama microsoft bunu yazılımla amd kartlarda da çalıştırıyor ve nvidia kartlar ile yakın performans veriyor.
windows 12 de amd ile daha stabil olurlar diye düşünüyorum çünkü şuan microsoft amd birlikte çalışıyor yapay zekalı işler yapıyorlar. Tabi işlemci ile çalışıyorlar büyük ihtimalle ama ekran kartı tarafında el atarlar herhalde :D

Senerr

80+ Bronze
windows 12 de amd ile daha stabil olurlar diye düşünüyorum çünkü şuan microsoft amd birlikte çalışıyor yapay zekalı işler yapıyorlar. Tabi işlemci ile çalışıyorlar büyük ihtimalle ama ekran kartı tarafında el atarlar herhalde :D
Ekran kartları yine Allah kerim mesajdan onu anladım. İşlemci tarafında zaten AMD ile sorunum yok.:kekw:
İşte ingilzce bilmeyen diye bir şey olamaz çeviri kullanacak chrome tarayıcılarda sayfa çeviri özelliği var mesela.
Onun adı Google çeviri değil Google çeviremeyen :kappa:. Bazen öyle hatalı çeviriyor ki kötü İngilizcem ile daha iyi anlıyorum tekrar okuduğumda. Bazen İngilizce bir cümle yazacaksam mesela hatta bazen değil her zaman müdahele etmem gerekiyor cümleye çünkü robot gibi cümle.
Şahsen ben nvidia'nın 4000 serisi kartlarını beğenmedim (4080 ve 4090 hariç).
Ben Nvidia'nın halen 6 gb vram çıkartmasına şaşırdım yani 4000 serisini seviyorum ama bu vram konusunda linç edenlerinde haklılık payı var. Bana kalırsa 1080 için 8 gb vram halen yeterli ve yeterli olmaya devam edecek zira daha 3 4 yıl öncesine kadar amiral gemileri 8 gb vram ile çıkıyordu. Bir de her şey vram değil benim için kimse kusura bakmasın 4 gb RX550 ile 2GB RX550 arasında ne kadar fps farkı olacak ? Ama 2K oynatmak için mesela 4060 falan alacaklarsa orada AMD tercih edilmeli zira kaldırsa bile vramden drop yiyecek kartlar artık 8 gb vram sayesinde 6 gb vram zaten konuşmaya bile gerek yok, rezillik. o_O
7000 serisi öneririm.
Önerilir bence de.
Mesela geçenlerde bi makalede okudum amd kartlarda cuda yok ama microsoft bunu yazılımla amd kartlarda da çalıştırıyor ve nvidia kartlar ile yakın performans veriyor.
Cuda'nın çalışabilmesi için donanım şartı var diye biliyordum yeni duydum böyle bir şeyi sanırım son seriler için geçerli dediğin.

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,251
İsim
Sinan Aba
Ekran kartları yine Allah kerim mesajdan onu anladım. İşlemci tarafında zaten AMD ile sorunum yok.:kekw:

Onun adı Google çeviri değil Google çeviremeyen :kappa:. Bazen öyle hatalı çeviriyor ki kötü İngilizcem ile daha iyi anlıyorum tekrar okuduğumda. Bazen İngilizce bir cümle yazacaksam mesela hatta bazen değil her zaman müdahele etmem gerekiyor cümleye çünkü robot gibi cümle.

Ben Nvidia'nın halen 6 gb vram çıkartmasına şaşırdım yani 4000 serisini seviyorum ama bu vram konusunda linç edenlerinde haklılık payı var. Bana kalırsa 1080 için 8 gb vram halen yeterli ve yeterli olmaya devam edecek zira daha 3 4 yıl öncesine kadar amiral gemileri 8 gb vram ile çıkıyordu. Bir de her şey vram değil benim için kimse kusura bakmasın 4 gb RX550 ile 2GB RX550 arasında ne kadar fps farkı olacak ? Ama 2K oynatmak için mesela 4060 falan alacaklarsa orada AMD tercih edilmeli zira kaldırsa bile vramden drop yiyecek kartlar artık 8 gb vram sayesinde 6 gb vram zaten konuşmaya bile gerek yok, rezillik. o_O

Önerilir bence de.

Cuda'nın çalışabilmesi için donanım şartı var diye biliyordum yeni duydum böyle bir şeyi sanırım son seriler için geçerli dediğin.
Makaleyi bulamam ama şöyle bir video buldum. Bu arada sadece 7000 serisi değil 6000 serisinde de çalışacakmış.

Senerr

80+ Bronze
Makaleyi bulamam ama şöyle bir video buldum. Bu arada sadece 7000 serisi değil 6000 serisinde de çalışacakmış.

Yorumlarını okudun mu ? Mesela yine berbat çeviri programı ile çevirdiğim yorumun bir tanesi şöyle demiş:
"Başlık büyük ölçüde hatalı! 'CUDA'yı doğrudan kendi başına çalıştıramaz. Bununla birlikte, CUDA kaynak kodu otomatik olarak AMD'nin diline dönüştürülebilir, ancak daha sonra bu mimari için yeniden derlenmesi gerekir, bu nedenle evet, teknik olarak 'CUDA' kodunu çalıştırabilirsiniz, ancak CUDA programlarını çalıştıramazsınız..."

Elmeryy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
947
İsim
Ömer Yılmaz
Steam
#forEF Elmeryy
Discord
elmeryy
kalite, stabilite, güven.