Nedir bu AMD fanboyluğu?

Am5 de Intel mantıklı olabilir de am4 de Intel almakta saçmalıkdan başka bişey değil b450 alıyorsun 2020 de R3 1200 takıyorsun 2022 de R5 5600 takıyorsun 2024 de R7 5800x3d takıyorsun ama hiç anakart değiştirme gerek kalmıyor intelde bunu yapsan 3 tane anakart değistirmis oluyorsun h61 h310 h510 h610 vs vs
Şu anda sıfırdan AM4 sistem kurmak yerine LGA 1700 sistem kurmak daha mantıklı. Mesela benzer fiyata Ryzen 5 5500 + AM4 DDR4 anakart almak yerine i3 13100F + LGA1700 DDR5 anakart alınabilir.

Intel kendi kuyusunu yıllarca kendi kazdı, şimdi çıkmaya uğraşsın dursun, her konuda amd önde katılıyorum ama arkadaş bir insan bu kadar mı gömülür yahu. Adam alt tarafı " intel anakartım var, i9 mu i7 mi aliyim diye soruyorum herkes AMD al diyor." demiş.

Biraz da objektif olmak gerekiyor, 3-5 yıl hiç upgrade yapmayacak birisi 9700x + anakart yerine elindeki anakarta alır intel 14600k sını hem daha az para harcamış olur hem de 3-5 yıl sonra da am5 den am6 ya geçeceğine intelden am6 ya geçer.

Son düzenleme:
i3 14100f 2000 tl, h610m 2500 tl. amdye gecmeyip intel yeni nesil alsan bile her türlü daha kârlı ve daha performansli ayrica soğutmasida daha kolay
4 çekirdekli işlemciyi ne yapayım zaten bende var 4 çekirdekli i3 ve yetmiyor. Birkaç nesilde ne kadar fark olabilir ki 4500TL vereyim hem de piyasanın en dandik anakartını alarak?

4 çekirdekli işlemciyi ne yapayım zaten bende var 4 çekirdekli i3 ve yetmiyor. Birkaç nesilde ne kadar fark olabilir ki 4500TL vereyim?
kötü söz söyleyip ağzımı bozmak istemiyorum o yüzden seninle daha fazla tartışmayacagim fakat bu söylediğinle cahilliğini ortaya koydun bravo

Konuya yazılan cevapların %80i falan dümdüz AMD fanboyluğu yapıyor, düzgün cevap yazanlar, neden AMD alınması gerektiğini düzgün dille anlatanlar üzerine alınmasın onlara teşekkür ederim.

Sonuç olarak kimse başka tavsiye vermediği için 7-8 bin lira bandına bir i9 almaya karar verdim testleri görünce sırf biraz daha ucuz diye i7 alıp neden i9 almadım diye pişman olmak istemedim. Alacağım seride sorun yok zaten hepsi stabil işlemcilerin.
intelin sürekli soket degiştirmesi
Anakartın pahalı olması
Sadece Türkiyede degil yabancı forumlardada AMD önerilmesi
intelin pazar payında çok geri düşmesi
Amd nin işlemci konusunda lider olması
Amd nin Uzun vadede daha mantıkl olması
gibi sebeplerden 10 yıldır kullandıgım intelden amdye geçtim
işin komigi Amd iyi diyince amd fan ndivia iyi diyince Ndivia fan diyorlar

kötü söz söyleyip ağzımı bozmak istemiyorum o yüzden seninle daha fazla tartışmayacagim fakat bu söylediğinle cahilliğini ortaya koydun bravo
Bence de daha fazla uzatma, i3 den kurtulmaya çalışıyorum gidip bana i3 öneriyorsun bir de piyasanın en dandik anakartıyla beraber, buna para harcamak mantıklı diyorsun bir de bir şey diyemiyorum…
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

intelin sürekli soket degiştirmesi
Anakartın pahalı olması
Sadece Türkiyede degil yabancı forumlardada AMD önerilmesi
intelin pazar payında çok geri düşmesi
Amd nin işlemci konusunda lider olması
Amd nin Uzun vadede daha mantıkl olması
gibi sebeplerden 10 yıldır kullandıgım intelden amdye geçtim
işin komigi Amd iyi diyince amd fan ndivia iyi diyince Ndivia fan diyorlar
Anakartlar intelde daha ucuz aslında, mesela geçen bir konuda görmüştüm 7 bine 4 M2 slotlu üst düzey Z890 anakart vardı, AMD şuan anakart olarak daha pahalı ama soket desteği fazla işte.

Son düzenleme:
Forumda neden olur olmadık her konuda AMD işlemci öneriliyor? İ7 mi alayım i9 mu diye soruyorum herkes soruma cevap vermek yerine AMD al yazıyor anakartım intel diyorum anakart al diyorlar bunu anlamıyorum.
Bilgisayar kullanmayı sadece oyun oynamaktan ibaret sanıyor o arkadaşlar.Fiyat performans olmasa bile İntel işlemci çoğu zaman daha iyidir,pişman etmez.Çoğu Ağır uygulamada amd den iyi performans verir.(SolidWorks te denendi.)

Forumda neden olur olmadık her konuda AMD işlemci öneriliyor? İ7 mi alayım i9 mu diye soruyorum herkes soruma cevap vermek yerine AMD al yazıyor anakartım intel diyorum anakart al diyorlar bunu anlamıyorum.
intel 14. nesilde sorun çıkarmasa %50 50 di sorun çıkınca 70/30 oldu amd üstün

Bence de daha fazla uzatma, i3 den kurtulmaya çalışıyorum gidip bana i3 öneriyorsun bir de piyasanın en dandik anakartıyla beraber, buna para harcamak mantıklı diyorsun bir de bir şey diyemiyorum…
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakartlar intelde daha ucuz aslında, mesela geçen bir konuda görmüştüm 7 bine 4 M2 slotlu üst düzey Z890 anakart vardı, AMD şuan anakart olarak daha pahalı ama soket desteği fazla işte.
ben aldıgımda intel anakartlarda pahalıydı şuan yeni msi x670e tomahawk wifi geçtim biraz daha düz bir versiyon alsam bu fiyatlara bulurdum sanırım

Hazir sistemlerdede sadece Amd işlemci var neden? Firmalarda mi Fanboy azcık akıl intel fanbiyları

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,597
Üyeler
184,652
Son üye
qhalart
Geri