Millenicom zamlanıp 150 TL fiyatına çıkartıldığı için, 98 TL gibi güzel bir fiyata aynı hizmeti veren Netspeed'e geçmeyi düşündüm (Referans kodu ile 12 ay boyunca 5 TL indirim yapıyorlar). Netspeed firmasını öneren
@Samet ? hocama teşekkürlerimi sunuyorum.
Öncelikle ön abonelik kayıdı oluşturdum ve bana mailden toplam 7 sayfa pdf gönderdiler çıktı alıp doldurun bize kargo ile gönderin dediler (kargo onlara ait, ücretsiz olması için kod veriyorlar).
6 Sayfa Netspeed ile sözleşmem 7. sayfa'da millenicomdan direk geçiş yapmak istediğimi belirttiğim Netspeed'e vekalet tarzı bir şey verdiğim bir sayfaydı. Kimlik fotokopisi de istiyor onunla birlikte toplam 8 sayfa tuttu.
Gönderim MNG kargo ile onların eline 1 gün içinde ulaştı ve beni arayıp sesli onay istediler ben de onayimi verdim (Yurt içi kargo kodu da veriyorlar, hangisiyle göndermek isterseniz).
Aynı gün içerisinde yaklaşık 6 saat sonra millenicom çıkış ve iptal işlemlerimi onayladı, Netspeed aboneliğim tamamen aktif oldu, yani 1 gün içerisinde kurulum yapıldı. Saha ekipleriyle bağlantım hiç olmadı çünkü Millenicomdan geçtiğim için aynı port üzerinden sadece DSL bilgilerini SMS olarak gönderdiler. Ben de Modem arayüzünden basitçe kurulumu yaptım.
100Mbps paket almıştım fakat hattıma 88Mbps downstream data rate tanımlanmış ben de destek bileti oluşturup hattım daha fazlasını destekliyor paketim neyse onu verir misiniz dedim. Beni arayıp onay istediler ve hattımın downstream data rate değerini 102mbps olarak güncellediler. SNR Margin değerini 8dB yaparak stabil bir bağlantı kurdum ve 94 Mbps download alıyorum.
Destek biletlerine ortalama 1 gün içinde dönüyorlar (İş günleri dışında 1 gün, iş günleri içerisinde aynı gün içinde ilgileniyorlar). Ben gayet beğendim firmayı hiç pişmanlığım yok, bağlantıda kopma v.b sorunlarla da karşılaşmadım. Uzun kullanım gerçekleştirdiğimde konuyu güncelleyeceğim.