Neler Yeni

NetSpeed mi Millenicom mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
901
İsim
Onur Uygun
İlgilendiği Kategoriler
PC toplama
Instagram
onur27uygun
Merhaba arkadaşlar, İSS değişikliği yapacağım İstanbul Küçükçekmece'de ikamet ediyorum. Millenicom mu bağlatmam doğru olur NetSpeed mi?
Goknet den altyapini sorgulayıp atar misin

frudotz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
H. Arda Karabacak
İlgilendiği Kategoriler
İnternet
Discord
frudotz
Çanakkale edirneye daha yakın hocam fixnet yonelebilirsin. İst pop firma yonelirsen edirne pop'a göre pingin artıcaktır.
Neredeyse tüm ülkenin trafiği İstanbul'dan dönüyor, İstanbul'a farklı şehirden ulaşmak pingi daha çok arttırır.
Ek olarak Fixnet de trafiğini Ataköy'de bir routerdan döndürüyor Edirne dışı için avantajsız.
de6bba5e-0584-44b5-ab2e-13108aa154f5.png

etnetalw

80+ Bronze
Neredeyse tüm ülkenin trafiği İstanbul'dan dönüyor, İstanbul'a farklı şehirden ulaşmak pingi daha çok arttırır.
Ek olarak Fixnet de trafiğini Ataköy'de bir routerdan döndürüyor Edirne dışı için avantajsız.
de6bba5e-0584-44b5-ab2e-13108aa154f5.png
Fixnet kendi trafiği mevcut ve o trafiği kendilerinde toplamakta. TT Üzerinden çıkılırsa x routingde ist'a dondurmekte trafiğ. Attığın test kablosuz test ve vdsl olması lazım. fixnet bir cok int cıkış noktası var ankara-fixnet,atakoy fixnet-fixnet edirne gibi lokasyonlar üzerinden 2. hop olarak cıkmakta. Yurtdışında direkt bağlantıları var yurtdışına sınır kapısından netix ile. Ve yaptığın o cloudflare sofia bağlantılı hem edirneye ait bir test değil edirne harici bir lokasyonda yapılmış olabilir veya edirne olup başka ilere yakın olabilir veya modemi kaynaklı ping dalgalnmış ve artmış azda olsa bu test. Aynı zamanda bu amazon sanırım avrupa lokasyon almanya olabilir onunlada direkt peeringi mevcut.

frudotz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
H. Arda Karabacak
İlgilendiği Kategoriler
İnternet
Discord
frudotz
Fixnet kendi trafiği mevcut ve o trafiği kendilerinde toplamakta. TT Üzerinden çıkılırsa x routingde ist'a dondurmekte trafiğ. Attığın test kablosuz test ve vdsl olması lazım. fixnet bir cok int cıkış noktası var ankara-fixnet,atakoy fixnet-fixnet edirne gibi lokasyonlar üzerinden 2. hop olarak cıkmakta. Yurtdışında direkt bağlantıları var yurtdışına sınır kapısından netix ile.
Ben testi ping süreleri için paylaşmadım rota gözüksün diye paylaştım.
Önemli olan internet servislerine olan erişim süreleri ise önemsenmesi gereken İstanbul'a erişim süresidir.
Yurt içi çoğu servis buradadır ve neredeyse her firma tarafından kullanılan yurt dışı çıkışlar da buradadır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O zaman sağlayıcın sorunlu Çanakkale-İstanbul 40 ms imkansız.

etnetalw

80+ Bronze
Önemli olan internet servislerine olan erişim süreleri ise önemsenmesi gereken İstanbul'a erişim süresidir.
Yurt içi çoğu servis buradadır ve neredeyse her firma tarafından kullanılan yurt dışı çıkışlar da buradadır.

Yurtiçi ping önemseyenler için mantıklı seçim olmayabilir cunku yurtiçi trafikte edirne-kırklareli,tekirdağ,çanakkale gibi yerlerde mantıklı ama hariic ileerde ping yükselebilmekte.Yurtiçinde. Ama yurtdışında eğerki istenilen ip direkt yurtdışına netix üzerinden ulaşmakta ise işte o zaman min pingi sunabilmekte. Yurtiçi bir cok şirketin ana trafik istanbul evet ama edirne-tekirdağ-kırklareli gibi lokasyonlarda yurtdışı pingi artıcaktır cunku ist pop olduğundan örnek veya ist trafiği varsa.

frudotz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
H. Arda Karabacak
İlgilendiği Kategoriler
İnternet
Discord
frudotz
Yurtiçi ping önemseyenler için mantıklı seçim olmayabilir cunku yurtiçi trafikte edirne-kırklareli,tekirdağ,çanakkale gibi yerlerde mantıklı ama hariic ileerde ping yükselebilmekte.Yurtiçinde. Ama yurtdışında eğerki istenilen ip direkt yurtdışına netix üzerinden ulaşmakta ise işte o zaman min pingi sunabilmekte. Yurtiçi bir cok şirketin ana trafik istanbul evet ama edirne-tekirdağ-kırklareli gibi lokasyonlarda yurtdışı pingi artıcaktır cunku ist pop olduğundan örnek veya ist trafiği varsa.
Riot Frankfurt;

Fixnet LG (Traceroute testi zaman aşımına düşüyor) - 42 ms
1687610871916.png

GIBIRNet İstanbul VDSL (3-4 ms pop süresi) - 38 ms
1687610948085.png

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,363
İsim
Kaan

müşteri hizmetlerine bir sorarım

etnetalw

80+ Bronze
Riot Frankfurt;

Fixnet LG (Traceroute testi zaman aşımına düşüyor) - 42 ms
Alıntıyı görüntüle

GIBIRNet İstanbul VDSL (3-4 ms pop süresi) - 38 ms
Alıntıyı görüntüle
Riot peeringi netix üzerinden mevcut fakat tek prefix üzerinden hizmet verdikleri için riot. Bu yüzden yurtiçi tt yurtdışı netix yapılmıyor. Ve tr de en cok ist sunucusu tercih edildiği için mecbur tt üzerinden yurtiçi yurtdışı routingi var. Riot kaynaklı sorun. Decix üzerinden gitme sebebi sizin decix üyeliği riot üyesi ve yurtiçi yurtdışı bağlantı sağlanabiliyor cunku decix da ist lokasyon ıx'e bağlı ama netix sofia yani yurtiçi ist pingi artırmakta.
1687611455391.png
tracert testi zaman aşımına düşmüyor.

frudotz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
H. Arda Karabacak
İlgilendiği Kategoriler
İnternet
Discord
frudotz
Riot peeringi netix üzerinden mevcut fakat tek prefix üzerinden hizmet verdikleri için riot. Bu yüzden yurtiçi tt yurtdışı netix yapılmıyor. Ve tr de en cok ist sunucusu tercih edildiği için mecbur tt üzerinden yurtiçi yurtdışı routingi var. Riot kaynaklı sorun. Decix üzerinden gitme sebebi sizin decix üyeliği riot üyesi ve yurtiçi yurtdışı bağlantı sağlanabiliyor cunku decix da ist lokasyon ıx'e bağlı ama netix sofia yani yurtiçi ist pingi artırmakta. Alıntıyı görüntületracert testi zaman aşımına düşmüyor.
Neticeye bakacak olursak Fixnet'in mevcut routeları en düşük gecikmeyi sağlamıyor.

frudotz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
H. Arda Karabacak
İlgilendiği Kategoriler
İnternet
Discord
frudotz
Tek ip'E bakarak bu yorumlanmıyor bu riot kaynaklı bir sorunu fixnet olarak göstermek cok yanlış.
Çözümü var ama neden uygulamıyor?
DECIX üyesi olmasına da gerek yok GIBIRIX üyesi olarak bu rotasyondan faydalanabilir.
Peer yapmıyor olmak mı doğru yani anlayamadım ben tam olarak 🤔

Edit: Siz bir IP söyleyin ona test yapalım hocam ne dersiniz :)

etnetalw

80+ Bronze
Çözümü var ama neden uygulamıyor?
DECIX üyesi olmasına da gerek yok GIBIRIX üyesi olarak bu rotasyondan faydalanabilir.
Peer yapmıyor olmak mı doğru yani anlayamadım ben tam olarak 🤔
Neden peki gıbır routingde gıbırıxdan yararlanmıyor? Coğu üye fixneti yaptığı gibi üye yapıyorlar ama fiziki bir routing bağlantısı mevcut değil fixnetin routingindede cunku kendileri üye değil. Riot önce tr için ayr ip havuzu sunarsa o zaman tr'e tt üzerinden diğer avrupa içinde netix üzerinden gider çözüm biter riot kaynaklı olan şeyi fixnet bununla uğraşıp maliyetini x bir ıx'e harcamak yerine avrupalara bağlantı kuran 100+ üyeli bir firmayla ıx üyeliğine sahip olur daha fazla şirkete direkt peer bağlantısı sunar. Zaten riot'a peeringi var tt üzerinden ama yurtdışı içinde netix var 2sini aynanda kullanamıyor cunku riot tek prefix üzerinden sağlamakta avrupa ve tri. Hem fix üye olması için istanbulda olması gerekiyor istanbudla olsa ztn direkt decix üyesi olur daha iyi ama şunu unuttuyorsun. Gine trafik edirnede toplancak ve pop gine edirne olcak. gine edirneye gidicek bundan ötürü istanbula yatırım yapmaktansa yurtdışı daha mantıklı.!
5.42.168.0 Bu ip yeterli bence :)

Top Bottom