NVIDIA DLSS 5 Duyuruldu!

Şu an sadece 5000 serisine geleceği açıklandı. 4000 serisine yazık oldu, bir şekilde eskittiler vallahi.
4000 serisini öyle hızlı eksitemezler işlerine gelmez.
Piyasada baya fazla sıfır kutusu açılmamış 4000 serisi kart var

3000 serisini belki eskitebilirler. Artık 2. elde 3000 serisi fazla var ve sıfırı bulmak neredeyse imkansız.

4000 serisini öyle hızlı eksitemezler işlerine gelmez.
Piyasada baya fazla sıfır kutusu açılmamış 4000 serisi kart var

3000 serisini belki eskitebilirler. Artık 2. elde 3000 serisi fazla var ve sıfırı bulmak neredeyse imkansız.
Dlss 5'i getirmiyorlar ya onu kast etmiştim. Abimde 4080 super var mesela, bu teknolojiyi beğendi 5070ti geçmek istiyor mesela

Dlss 5'i getirmiyorlar ya onu kast etmiştim. Abimde 4080 super var mesela, bu teknolojiyi beğendi 5070ti geçmek istiyor mesela
Aceleye gelmesin

Bir ara Dinamic super Resolution teknolojisi gelmişti Nvidiaya. GTX 900 serisinden aşağısı desteklemeyecek diye söyledi nvidia.
1080p ekranda 2k ve 4k çözünürlüğü sıkıştırmak.

Bende GTX680 kullanıyordum baya üzülmüştüm. Üzerinden 2 ay geçti Nvidia sessiz sedasız yeni driveri ile Benim GTX 680 karta bu özelliği getirdi.

Driver menüsünden oyunu seçiyorsun ayarlarda çözünürlüğü seçiyorsun görüntü baya pürüssüzleşiyordu.
Fsp düşüyordu haliyle.

Nvidia için FPS düşürme taktiği elde olan kartı yenileme taktiğidir. Kullanıcı artık kartın güçsüz olduğunu görüp yeni kart alsın diye.

Nvidia sunmayacağı teknolojiyi bu kadar pazarlamaz. İlla güzel bir şekilde çalışacaktır 5090 herkeste bulunacak bir kart değil, müşterilerinden böyle bir beklentileri olacağını düşünmüyorum.
Mutalaka Nvidia bir çözüm bulur ona şüphe yok ama duyuruda gösterildiği gibi dramatik sonuçlar olacağını pek sanmıyorum.

Aceleye gelmesin

Bir ara Dinamic super Resolution teknolojisi gelmişti Nvidiaya. GTX 900 serisinden aşağısı desteklemeyecek diye söyledi nvidia.
1080p ekranda 2k ve 4k çözünürlüğü sıkıştırmak.

Bende GTX680 kullanıyordum baya üzülmüştüm. Üzerinden 2 ay geçti Nvidia sessiz sedasız yeni driveri ile Benim GTX 680 karta bu özelliği getirdi.

Driver menüsünden oyunu seçiyorsun ayarlarda çözünürlüğü seçiyorsun görüntü baya pürüssüzleşiyordu.
Fsp düşüyordu haliyle.

Nvidia için FPS düşürme taktiği elde olan kartı yenileme taktiğidir. Kullanıcı artık kartın güçsüz olduğunu görüp yeni kart alsın diye.
Pek ihtimal vermiyorum açıkçası Nvidia eski Nvidia değil. Ne frame gen 3000 serisine geldi ne mfg 4000 serisine. Dlss de 1000 serisine gelemedi sonuçta. Konuyu kartlar ekledikleri özel donanımlarla açıklıyorlar ve bu yüzden gelemediğini söylüyorlar

Pek ihtimal vermiyorum açıkçası Nvidia eski Nvidia değil. Ne frame gen 3000 serisine geldi ne mfg 4000 serisine. Dlss de 1000 serisine gelemedi sonuçta. Konuyu kartlar ekledikleri özel donanımlarla açıklıyorlar ve bu yüzden gelemediğini söylüyorlar
Aynı şey değil ama. FG 3000 e gelemez çünkü donanımsal çalışıyor, DLSS 1000 e gelemez yine donanımsal bir teknoloji RTX e özel 1000 serisi GTX.

Tek bilerek vermediği MFG ona da inan zerre gerek yok çünkü 2x in ötesine geçtiğin an görüntüde bozulmalar başlıyor ve gecikme inanılmaz hissediliyor ama 2x öyle değil hatta 2x şuan multiplayer oyun oynanabilir seviyede, 4-6x ile hayatta oynayamazsın o yüzden MFG ı bir artı olarak görmemek lazım.

foto realistic olmuş millet beğenmemiş ama ben çok beğendim özellikle starfield kısmına bakarsanız efsane ötesi duruyor, tek kusuru yapay zeka işlemesinin karakterin benliğini biraz yoketmesi yani direk makyaja boğuyor ve asıl görüntüsü değişiyor ve kusurlu çirkin karakterlerin tasarımları bile güzel gözüküyor onu çözebilirlerse amd ekran kartını satar direk nvidiaya geçerim amd yede kimse daha bulaşmaz artık

Mutalaka Nvidia bir çözüm bulur ona şüphe yok ama duyuruda gösterildiği gibi dramatik sonuçlar olacağını pek sanmıyorum.
Tek 5090 4k da bunu yapabilecek hale gelirse ki geleceği söyleniyor 2k da 5080 bunu rahatça yapacaktır dramatize etmeye gerek yok :D sadece 5090a gelecek bir özellik olsa kimse adını dlss5 olarak tanıtmazdı elbette. Gerçekçi bilgi ile konuşursakta 5080 +10k cuda ile geliyor, gereksinimleri şimdi açıklamakdan kaçınıp sonbaharı bekliyorlar bu da 5080'i geçtim daha orta segment kartlar için bile çaba gösterecekleri anlamına geliyor, frame gen çıktığından beri beğeniyorum, bu özelliği de beğendim, açıkçası oynayacağım bir kaç oyunu sırf bu tanıtım yüzünden erteleme kararı aldım, Nvidia'nın da dediği üzere oyunu geliştiren firmalar zaten uygulanacağı oranları ve yerleri seçebilecekler bu yüzden mükemmel bir şey bekliyorum elbette zaman alacak iyice oturması ama devrimsel bir nitelik taşıyacak motion vectors üzerinden girdi alarak anlık olarak bunu yapabilecek olması.

Unreal engine 5 ile oyunlar birbirine benzemeye başladıydı, dlss 5 ile hepsi aynı gözükür artık. 😀

foto realistic olmuş millet beğenmemiş ama ben çok beğendim özellikle starfield kısmına bakarsanız efsane ötesi duruyor, tek kusuru yapay zeka işlemesinin karakterin benliğini biraz yoketmesi yani direk makyaja boğuyor ve asıl görüntüsü değişiyor ve kusurlu çirkin karakterlerin tasarımları bile güzel gözüküyor onu çözebilirlerse amd ekran kartını satar direk nvidiaya geçerim amd yede kimse daha bulaşmaz artık
Ben de onu diyecektim, her oyunda açmak zorunda değilsin, bazı oyunlarda başarısız olup diğerlerini çok iyi entegre etse bile güzel bir gelişim olur, seçersin neyde açıp neyde açmayacağını.

Starfield gibi oyunlarda zaten npc ler çöp olduğu için onları oynanabilir hale getiriyor, RE Requiem kötü olmuş ama, Hogwarts da da açmam ama açılacak oyunlar var. Ki daha yeni bir teknoloji, gelişir ve daha iyi bir hale getirilir diye düşünüyorum.

Alttaki görsel mesela orjinal Starfield npc leri :kekw: bunları tabi ki değiştirsin

36u3zmaatqlb1.webp

Ben de onu diyecektim, her oyunda açmak zorunda değilsin, bazı oyunlarda başarısız olup diğerlerini çok iyi entegre etse bile güzel bir gelişim olur, seçersin neyde açıp neyde açmayacağını.

Starfield gibi oyunlarda zaten npc ler çöp olduğu için onları oynanabilir hale getiriyor, RE Requiem kötü olmuş ama, Hogwarts da da açmam ama açılacak oyunlar var. Ki daha yeni bir teknoloji, gelişir ve daha iyi bir hale getirilir diye düşünüyorum.

Alttaki görsel mesela orjinal Starfield npc leri :kekw: bunları tabi ki değiştirsin

Alıntıyı görüntüle
Sırf bu oyun yüzünden bu teknolojiyi geliştirdik diyolarmış çıkıp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,197,456
Üyeler
190,213
Son üye
canvural5900
Geri