NVIDIA DLSS 5 Duyuruldu!

Ben hiç beğenmedim açıkçası, oyunlar instagramdaki yapay zeka videolarına dönmüş. Oyunu nasıl görmemiz gerektiğini oyunun tasarımcısına mı bıraksak. Bunun yerine dlss 5 ile dümdüz bir şekilde şu anki dlss'in performansını optimizasyonlarla %10-15 artırsalardı daha memnun kalırdım.

Ben hiç beğenmedim açıkçası, oyunlar instagramdaki yapay zeka videolarına dönmüş. Oyunu nasıl görmemiz gerektiğini oyunun tasarımcısına mı bıraksak. Bunun yerine dlss 5 ile dümdüz bir şekilde şu anki dlss'in performansını optimizasyonlarla %10-15 artırsalardı daha memnun kalırdım.
İsteyen açar isteyen açmaz. Görüntü ön planda olsun diyenler kullanır. Eskiye devam edenler bu özelliği açmaz.

İsteyen açar isteyen açmaz. Görüntü ön planda olsun diyenler kullanır. Eskiye devam edenler bu özelliği açmaz.
İşte dediğimi anlamamışsınız, şimdi adamlar ellerindekileri optimize etmek yerine oyunlara dümdüz yapay zeka filtresi attığı için ben bundan faydalanamıtorum. Ha bunların yanında frame geni optimize edip performansini falan artıracaksa gene olur yani. Faydalanabileceğim bir gelişme gelmiş olmasini tercih ederim.

İşte dediğimi anlamamışsınız, şimdi adamlar ellerindekileri optimize etmek yerine oyunlara dümdüz yapay zeka filtresi attığı için ben bundan faydalanamıtorum. Ha bunların yanında frame geni optimize edip performansini falan artıracaksa gene olur yani. Faydalanabileceğim bir gelişme gelmiş olmasini tercih ederim.
Bakacağız artık. Hıyar mı çıkacak elmas mı 😁🤣

Ekler

• 85584.webp
    85584.webp
    36.9 KB · Hit: 6
Tamda 5080 yada zorlayıp 5090 almayı düşünüyordum

Destek bu seriye gelmezse üzülürüm beklesem mi 6 serisini ama ne zaman çıkacak kim bilir

Ayrı bi ayar olacak DLSS 5 i açtığıızda böyle durmayacak oyun ki zaten yapımcı şirketler nasıl entegre eder orasıda mechul kimi belki sadece dokuyu alır kimi sadece ışığı. Nvdia pazarlamada insanları etkilemeyi çok iyi başarıyor ama kullanıma sunulduğu zaman aynı şey olmuyor MFG ilk tanıtıldığındada böyle olmuştu.

Son düzenleme:
Tamda 5080 yada zorlayıp 5090 almayı düşünüyordum

Destek bu seriye gelmezse üzülürüm beklesem mi 6 serisini ama ne zaman çıkacak kim bilir
Şu an sadece 5000 serisine geleceği açıklandı. 4000 serisine yazık oldu, bir şekilde eskittiler vallahi.

Kesin açıklandı mı 5000 serisi için resmi olarak
Kendi sitelerinde hikayede "5000 series" etiketi var, çalıştırdıkları donanım 5090 zaten ve vu sobbaharda teknoloji kullanıma sunulacak. 2027'ye kadar kesin olarak yeni kart yok ve kuvvetli muhtemel 2028'e kadar yeni kart yok. Yani dlss 5 bir yana bu kartlar dlss 6 çıkarsa seneye onu da alacaktır diye düşünuyorum çünkü ortada 6000 serisi kart yok. Nvidia da yeni teknoloji çıkardığında bunu yeni kartla tanıtmıyorsa son serisine veriyor. Bakın frame gen 4000 ike mfg 5000 serisi ile tanıtıldı.

Ekler

• 1000169034.webp
    1000169034.webp
    184.9 KB · Hit: 13
Herkesin atladığı bir detay var, duyuru da bu özelliği çift 5090 lı sistemde çalıştırabildiklerini ve tek 5090 da çalışır şekilde geliştireceklerini söylemişler.

Yani şuan gördüğünüz şey çift 5090 ın AI performansı ile anca yapılabiliyor, muhtemelen 5070 ler, 5070 Ti lar, 5080 ler bu seviyenin yanından bile geçemeyecektir.

Herkesin atladığı bir detay var, duyuru da bu özelliği çift 5090 lı sistemde çalıştırabildiklerini ve tek 5090 da çalışır şekilde geliştireceklerini söylemişler.

Yani şuan gördüğünüz şey çift 5090 ın AI performansı ile anca yapılabiliyor, muhtemelen 5070 ler, 5070 Ti lar, 5080 ler bu seviyenin yanından bile geçemeyecektir.
Nvidia sunmayacağı teknolojiyi bu kadar pazarlamaz. İlla güzel bir şekilde çalışacaktır 5090 herkeste bulunacak bir kart değil, müşterilerinden böyle bir beklentileri olacağını düşünmüyorum.

Umarım ayrı bir filtre ayarı vs olur bunun için. Ben beğenmedim, kapalı tutarım. Ayrıca upscale veya Fg kısmında bir gelişme yok mu? Dlss 4.5 da Ray Reconstruction güncellemesi yok. DLSS 5 de sürümü güncellediler mi? Bunlar önemliydi benim için.

Geri