Yardım Nvidia Ekran Kartlarında VRAM Sorunu

VRAM konusunda hep Nvidiaya laf ediliyor da AMD de aynı mimaride kart yapıyor o çok mu VRAM veriyor sanki? RTX 3000 serisinde çoğu modelde yeni nesil belleğe geçmemeyi tercih ettiği için baya düşük VRAM li kalmıştı mesela ama son modellerde farkları yok AMD kartlarla Nvidia rakipleri aynı VRAM hep.

Öneri verirsem de seneye çıkacak kartlarda büyük ihtimalle yeni 3GB belleklere geçilecek o yüzden VRAM lerde büyük sıçrama yaşanacak büyük ihtimalle, acele yoksa beklenebilir.
ozaman beklemedeyim hocam bilgiler için herkese teşekkürler

Nvidia'yı boykot etmek istiyorum çok sıkıldım artık elimde 3050 ti ekran kartlı laptop var 4 gb vram ve artık hiçbir oyuna yetmediğini fark etmeye başladım.Kardeşime geçen sene 4060 ti 8 gb sistem aldım.Seneye de kendime bir umut dedim 5060 8 gb değilde en azından 12 gb falan olur da alasım gelir dedim yine çıkmadı.Amd'ye yönelmem bir hata olur mu sizce ben vram sorunundan artık her oyunda problem yaşıyorum 16 gb vramli bi ekran kartı alıcam.1 sene daha beklersem piyasa nasıl olur tahmin var mı çok kararsız kaldım bana bi öneri lütfen.
8 gb tavsiye etmem.12 gb bile tavsiye etmem.4000 serisine smooth motion geldiğinden beri 4k da rahat oynamaya başladım birçok oyunu ve 16 gb vram bile sınıra dayanmaya başladı.aşağıda örneğini koyuyorum.ets 2 oyunu 4k çözünürlük her şey ultrada.ölçeklemede %400 de.msı afterburner fg yi göstermiyor.fps yi 2 ile çarp.

Ekler

• ets2.webp
    ets2.webp
    313.9 KB · Hit: 40
vram her şey demek değildir. Özellikle amd kartlarında bol keseden vram dağıtıyor ama onun yarısı kadar vram e sahip nvidia kartı daha iyi performans verebiliyor

Şu an için 12 GB yeterli olur diye düşünüyorum. 8 de gayet yeterli olabilir zaten yeni teknolojiler ile vram kullanımını iyice düşürmeyi hedefliyor nvidia.

Yani demek istediğim 16 veya 20 veya 24 GB Vram var o yüzden amd daha iyi demek doğru bir yaklaşım değil.

Nvidia'yı boykot etmek istiyorum çok sıkıldım artık elimde 3050 ti ekran kartlı laptop var 4 gb vram ve artık hiçbir oyuna yetmediğini fark etmeye başladım.Kardeşime geçen sene 4060 ti 8 gb sistem aldım.Seneye de kendime bir umut dedim 5060 8 gb değilde en azından 12 gb falan olur da alasım gelir dedim yine çıkmadı.Amd'ye yönelmem bir hata olur mu sizce ben vram sorunundan artık her oyunda problem yaşıyorum 16 gb vramli bi ekran kartı alıcam.1 sene daha beklersem piyasa nasıl olur tahmin var mı çok kararsız kaldım bana bi öneri lütfen.
8gb veda etmenin vakti geldi 9070xt 16gb öneririm 5070 fiyatına 5070 ti performansı.

Nvidia'dan önce bence müşterileri ile dalga geçen markaları boykot etmek lazım 170W adaptör ile 4060 laptop satan markalar var.HX İşlemcilerin çoğu zaten 70W üzeri görebiliyor 105W tdp ekran kartı ile kalan 70W nasıl olacak ?

140W 4060 laptopların masaüstü gpu ile aynı performansı veriyor diye övmeleri cabası. Tamam ama giriş cihazlarında da bir o kadar olay var.

vram her şey demek değildir. Özellikle amd kartlarında bol keseden vram dağıtıyor ama onun yarısı kadar vram e sahip nvidia kartı daha iyi performans verebiliyor

Şu an için 12 GB yeterli olur diye düşünüyorum. 8 de gayet yeterli olabilir zaten yeni teknolojiler ile vram kullanımını iyice düşürmeyi hedefliyor nvidia.

Yani demek istediğim 16 veya 20 veya 24 GB Vram var o yüzden amd daha iyi demek doğru bir yaklaşım değil.
nvidia istediği kadar teknoloji geliştirsin oyun yapımcıları oyunları optimize özürlüsü çıkarmaya devam ettiği sürece 16gb vramin bile yetmeyeceği zamanları göreceğiz 2k da ve hangi amd kartı yarısı kadar performans veriyor rakibi kartın ?

Nvidia'dan önce bence müşterileri ile dalga geçen markaları boykot etmek lazım 170W adaptör ile 4060 laptop satan markalar var.HX İşlemcilerin çoğu zaten 70W üzeri görebiliyor 105W tdp ekran kartı ile kalan 70W nasıl olacak ?

140W 4060 laptopların masaüstü gpu ile aynı performansı veriyor diye övmeleri cabası. Tamam ama giriş cihazlarında da bir o kadar olay var.
Haklısın ama düzeltme yapayım, mobil 4060 100w'dan fazla çekmiyor. Masaüstü için de bu 115w.

Haklısın ama düzeltme yapayım, mobil 4060 100w'dan fazla çekmiyor. Masaüstü için de bu 115w.
Oyunlarda çekmiyor evet ama testlerde bakın.

1695584967627.webp

100W altı çekse bile o adaptör akıl mantık dışı.

Haklısınız testleri belirtmeyi unuttum. Grafik tasarımı gerektiren uygulamalarda da durum aynı.
Basit bir 12450hx laptop için durum
75w 4060'a en az 175w
140w 4060'a en az 225w adaptör olmalı.

Haklısınız testleri belirtmeyi unuttum. Grafik tasarımı gerektiren uygulamalarda da durum aynı.
Basit bir 12450hx laptop için durum
75w 4060'a en az 175w
140w 4060'a en az 225w adaptör olmalı.
80 90W arası tüketiyor oyunlarda en ideal olanı 180 190W arası adaptör. Veya düzleyip 200W vermek. Markaların cimriliği kabul edilemez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,583
Üyeler
183,858
Son üye
rehruuyhg
Geri