Neler Yeni

Öneri Nvidia GeForce RTX 5070 Ti

asko56

80+ Silver
Yukarda chatGPT için promt yazdım. Aynı olmasın diye bilerek promt u attım. Aynı olursa bakılmayabiliyor kopyala yapıştır şikayet gelmiş vs diye bence. O yüzden promt'u chatgpt ye atıp yazdırabilirsiniz.
tammadır

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
713
İsim
Kerem Eldes
örnek yazı atarsanız bende cimer üzerinden göndereyim
gpt ye yazdır direkt benimki böyle yazdı
Sayın Yetkili,

Bilgisayar ve elektronik ürünlerdeki yüksek fiyatlar, tüketiciler olarak bizleri ciddi şekilde zorlamaktadır. Özellikle yurt dışı lansman fiyatları ile Türkiye'deki satış fiyatları arasında, vergiler ve kur farkları hesaba katılsa bile, mantıksız derecede büyük farklar olduğu görülmektedir.

Örneğin, Nvidia tarafından 750$ lansman fiyatı belirlenen bir ekran kartı, Türkiye'de 55-60 bin TL arasında satılmaktadır. Oysa, mevcut kur, vergiler ve makul bir kâr oranı eklendiğinde bu ürünün 40-45 bin TL arasında satılması gerektiği anlaşılmaktadır.

Bu durum, firmaların yüksek kâr oranlarıyla satış yaptığını açıkça göstermektedir. Marketlerde meyve ve sebzelerin tarladan rafa gelene kadar geçen süredeki maliyetlerinin şeffaf şekilde belirtilmesi gibi, bilgisayar ve elektronik ürünlerde de benzer bir fiyat şeffaflığı uygulamasının hayata geçirilmesini talep ediyorum.

Bu sayede tüketiciler olarak hangi ürüne ne kadar vergi, kâr ve masraf eklendiğini açık şekilde görebiliriz. Gereğini arz ederim.

Saygılarımla,
Adınız Soyadınız

musti_123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
mustibaba
Gamegarahda 7 7800x3d inno3d 5070 ti lı sistem 88k bence çok uygun
baya kotu sistem psu cok kotu anakart cok kotu sogutma cok kotu ram cok kotu 90k lik sistem 5600mhz ram var 5070 ti 48 bin tl paraya geliyor belki daha pahali tam hesaplamadim sistemi neyi ucuz anlamadim

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
713
İsim
Kerem Eldes
yetkili hiç bir kurumun bu meseleye ayıracağı vakit olduğunu sanmıyorum, kaldı ki serbest piyasa. adam belki lansman fiyatından satmak zorunda bile değil, tabii ki ticari ahlakla alakalı bu mevzu, trde kimsede bu ahlakı aramıyorum artık.
o konuda katılıyorum bence de gereksiz, bu kadar derin konularda bu kadar sıkıntısı olan bir ülkede işlerine gelmeyen yüzeysel bir konuda hiçbir değişiklik yapılmaz, ben içim az da olsa rahat olsun diye yolladım 3 dakika süren iş sonuçta

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Mehmet Erdem
gpt ye yazdır direkt benimki böyle yazdı
Sayın Yetkili,

Bilgisayar ve elektronik ürünlerdeki yüksek fiyatlar, tüketiciler olarak bizleri ciddi şekilde zorlamaktadır. Özellikle yurt dışı lansman fiyatları ile Türkiye'deki satış fiyatları arasında, vergiler ve kur farkları hesaba katılsa bile, mantıksız derecede büyük farklar olduğu görülmektedir.

Örneğin, Nvidia tarafından 750$ lansman fiyatı belirlenen bir ekran kartı, Türkiye'de 55-60 bin TL arasında satılmaktadır. Oysa, mevcut kur, vergiler ve makul bir kâr oranı eklendiğinde bu ürünün 40-45 bin TL arasında satılması gerektiği anlaşılmaktadır.

Bu durum, firmaların yüksek kâr oranlarıyla satış yaptığını açıkça göstermektedir. Marketlerde meyve ve sebzelerin tarladan rafa gelene kadar geçen süredeki maliyetlerinin şeffaf şekilde belirtilmesi gibi, bilgisayar ve elektronik ürünlerde de benzer bir fiyat şeffaflığı uygulamasının hayata geçirilmesini talep ediyorum.

Bu sayede tüketiciler olarak hangi ürüne ne kadar vergi, kâr ve masraf eklendiğini açık şekilde görebiliriz. Gereğini arz ederim.

Saygılarımla,
Adınız Soyadınız
01 modelini kullanın daha iyi yazıyor. DeepSeek de denenebilir aynı promt ile.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Mehmet Erdem
o konuda katılıyorum bence de gereksiz, bu kadar derin konularda bu kadar sıkıntısı olan bir ülkede işlerine gelmeyen yüzeysel bir konuda hiçbir değişiklik yapılmaz, ben içim az da olsa rahat olsun diye yolladım 3 dakika süren iş sonuçta
Ben vatandaş olarak aslında bilgi edinme hakkımı kullanmak istiyorum ve ürünlerin şeffaf olarak ne kadar karla satıldığını görmek istiyorum. Her sektörde olması lazım aslında bu durum. Bu sayede Fahiş fiyat olayını da devlet kurumları daha kolay denetler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Rıza
İlgilendiği Kategoriler
hacking, development
Ben vatandaş olarak aslında bilgi edinme hakkımı kullanmak istiyorum ve ürünlerin şeffaf olarak ne kadar karla satıldığını görmek istiyorum. Her sektörde olması lazım aslında bu durum. Bu sayede Fahiş fiyat olayını da devlet kurumları daha kolay denetler.

tabii ki çok haklı bi istek, bence de böyle olması lazım. gel gelelim Türkiye gerçekleri bu isteğimi törpülüyor, alışmışız :)

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
713
İsim
Kerem Eldes
baya kotu sistem psu cok kotu anakart cok kotu sogutma cok kotu ram cok kotu 90k lik sistem 5600mhz ram var 5070 ti 48 bin tl paraya geliyor belki daha pahali tam hesaplamadim sistemi neyi ucuz anlamadim
yani ben 7500f orta şeker b650 16gb rgb rqam soğutucu psu akvaryum kasa cart curt aldığımda her şeyiyle beraber 20 ye mi ne geliyor. Kusura bakmasınlar da 70k verilmez 5070ti ya, şu an vade farksız 5080 bile alsam şu pc den ucuz oluyor

Phegru

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Soner Özdener
2 ay boşu boşuna igpu ile bekledim değmezmiş vallahi performansını 4080 gerisinde olacağını da biliyorduk
Sorma o pişmanlık bende de oluştu herkes 5xxx bekle eli kulağın da dediler ben de bekleyeyim dedim. Keşke 41k dan 4080s çaksaydım taksitle.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
713
İsim
Kerem Eldes
en doğal hakkın...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,923
Üyeler
168,365
Son üye
EminDemir
Top Bottom