Neler Yeni

Çözüldü✓ Nvidia RTX 4070 SUPER sistem önerisi?

fallegan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Doğukan Yazıcı
Bütçe
40000

Lotus 7A-RTX 4070/Ti/S - Game Garaj

Şöyle bir sistem gördüm isteklerime uygun. 32 GB Ram ve 1 TB SSD şart. Geri kalan özellikler hakkında çok detaylı fikrim olmadığını söylemeliyim. Hangi işlemci daha uygundur gibi. Bilgisayarın beni uzun süre götürmesini, hem işimde (tasarımcıyım, adobe photoshop bazen premier after effects kullanacağım) hem güncel oyunlarda kullanmak için alacağım. Daha iyi bir önerisi olan varsa lütfen belirtsin, dediğim gibi parçalardan çok anlamıyorum özellikle psu anakart vs. Bu ekran kartının işimi göreceğini düşünüyorum. Bütçem maksimum bu sistem kadar. Teşekkürler herkese.

Gorkeemmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
Gorkem Yavuz

Şöyle bir sistem gördüm isteklerime uygun. 32 GB Ram ve 1 TB SSD şart. Geri kalan özellikler hakkında çok detaylı fikrim olmadığını söylemeliyim. Hangi işlemci daha uygundur gibi. Bilgisayarın beni uzun süre götürmesini, hem işimde (tasarımcıyım, adobe photoshop bazen premier after effects kullanacağım) hem güncel oyunlarda kullanmak için alacağım. Daha iyi bir önerisi olan varsa lütfen belirtsin, dediğim gibi parçalardan çok anlamıyorum özellikle psu anakart vs. Bu ekran kartının işimi göreceğini düşünüyorum. Bütçem maksimum bu sistem kadar. Teşekkürler herkese.

Soğutucu Peerless Assassin 120
Ram 300tl ile Kingston
SSD de varsa XPG Spectrix

Dahada yukseltemezsin. 4070s için biraz daha bütçe lazım.

Redieew

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Mehmet Ali Avcı

İşlemciyi 7600 yapabilirsin bir de ek olarak thermalright peerless assassin hava soğutucu işini görecektir.

Shoto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
393
İsim
Shoto Todoroki

fallegan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Doğukan Yazıcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ram 300tl ile Kingston

Bu attığın nedir hocam tam anlamadım, bunu mu al diyorsun

Shoto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
393
İsim
Shoto Todoroki
Dahili gpu var diye dedim yoksa dediğin gibi performansta aman aman etkisi olmaz
Tabi o da bir artı ama ekran kartsız kullanacağını sanmıyorum zaten kullanacaksa tabi ki değer.

fallegan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Doğukan Yazıcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam kafamı karıştırdınız ya şimdi benim attığım iyi mi neyi özelleştirmeliyim? Soğutma hakkında hiç bilgim yok.

Gorkeemmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
Gorkem Yavuz
Bu attığın nedir hocam tam anlamadım, bunu mu al diyorsun
O sistemde sadece Soğutucu olarak Thermalright Peerless Assassin 120 soğutucusunu al. Birde XPG Spectrix SSD yi seç al. 1.520tl gibi bir ek oluyor. Alırsan daha sağlıklı olur. 2k-2.5k gibi bütçe çıkarsa SSD'lerden Kingston KC3000 1TB seçebilirsin. RAM aynı Lexar kalsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam soğutucu şart mı? Olmadan çok mu ısınıyor yani, normal sisteme eklenmemiş de ondan sordum. 1299 TL ekledim onu.
Baya baya ısınıyor. Kullanamazsın. Ben bile bu yaz mevsiminde i5 12400f ile nfs heat vs bf5 de 98 derecelerle oynadım. Ki 12400f bu, seninki 7500F. Çok daha üst bir işlemci. 1.300tl eklemeniz güzel oldu, baya iyi soğutucudur kendisi.

fallegan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Doğukan Yazıcı
O sistemde sadece Soğutucu olarak Thermalright Peerless Assassin 120 soğutucusunu al. Birde XPG Spectrix SSD yi seç al. 1.520tl gibi bir ek oluyor. Alırsan daha sağlıklı olur. 2k-2.5k gibi bütçe çıkarsa SSD'lerden Kingston KC3000 1TB seçebilirsin.
Rami 32 düşünmüştüm ama çok eklemem gerekiyor sanırım. 16 düşük geliyor yeni bilgisayar için. Ne eklenebilir ram olarak?

O sistemde sadece Soğutucu olarak Thermalright Peerless Assassin 120 soğutucusunu al. Birde XPG Spectrix SSD yi seç al. 1.520tl gibi bir ek oluyor. Alırsan daha sağlıklı olur. 2k-2.5k gibi bütçe çıkarsa SSD'lerden Kingston KC3000 1TB seçebilirsin. RAM aynı Lexar kalsın.

Baya baya ısınıyor. Kullanamazsın. Ben bile bu yaz mevsiminde i5 12400f ile nfs heat vs bf5 de 98 derecelerle oynadım. Ki 12400f bu, seninki 7500F. Çok daha üst bir işlemci. 1.300tl eklemeniz güzel oldu, baya iyi soğutucudur kendisi.
SSD de 512 miş hepsini düşürdük yahu. Önceki sistemle arasındaki fark nedir neden bu daha pahalı, kusura bakma çok aram yok da. Benim attığımda 32 ram 1 tb ssd vardı, sanırım marka farkı var.

ZgrSmsk0

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
480
İsim
özgür şimşek

Ram 300tl ile Kingston

https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-7500f-rtx-4070-super-12gb-a620m-e-500gb-ssd-16gb-ram.html bende sunu bıraktım

Top Bottom