❌İndirim Bitti! Odyssey OLED G6 G60SD QHD 360 Hz Oyun Monitörü 20.699,00 TL

eğitim indirimi diye alamıyoruz ki bunun başka bir yolu yok mu arkadaşlar

bilmiyorum bu arkqdaşı atmak yasak mı fakat 2:00 ı açarsanız siyahların morluk olayını görürsünüz
Vallaha hiç abartıldığı gibi bir morluk yok. Sadece yansıma olduğu zaman fark ediliyor ufaktan. Bu yeni nesilde mat kaplama da değişmiş belki onla azaltmış olabilirler.

dell alienware aw2725df modeliyle bu model arasında kaldım 10k farka değer mi sizce ?

hocam kullanma sıklığınız nasıldı herhangi bir kalıcı burn in oluştu mu? vrr control açınca çok fazla lag giriyormuş rtingsde denilene göre? bir de nvidia control panelde dsr ayarı yokmuş

hocam kaynak atabilir misiniz g60sd ve burn in ile alakalı yabancı türkçe araştırma yaptım bulamadım. sadece rtingsteki bahsedilen sorunlardan şikayetçi kullanıcılar yazı netliği vrr falan

o zaman hdmi kablosuyla kullanmak daha mantıklı tek sorun gsync ayarı gözükmüyor galiba açık olmasına rağmen. hdmidan dpye geçince nvidiada gsync ayarı gözüktü diye değiştirmedim ama her 2 türlü de adaptive sync açık olunca sıkıntı olmuyor galiba
yukarıda ki mesajlarımda yazdım yeni nesil oled'leri yakmak için çok uğraşmanız lazım, ilk nesil oled'ler gibi değil çok fazla koruma var hem yazılımsal hem donanımsal anlamda benim kullanım sıklığım hafta içi akşam 21-01 arası hafta sonu genelde 10-12 saat açık yada akşamları 7-8 saat açık şekilde kullanıyorum burn in vs yaşamadım daha bu sürede

DSC bu monitörde varsayılan olarak açık ve değiştirilemiyor ne monitörün kendi GUI'sinde var ne Nvidia denetim masasında

Bu monitör F/P ürünü 20k'ya başka OLED bulabilirseniz tabii ki değerlendirebilirsiniz. monitörlerde olabildiğince görerek tecrübe ederek almanız gerektiğine inanıyorum, çünkü herkesin göz zevki farklı misal Oled glossy paneller bana göre değil yansımadan nefret ediyorum bu açıdan WOLED panellere yönelmedim LG 27GR95QE modelini teknosa'da 10-15 dk deneyimleyip bu karara vardım, bir noktadan sonra o yansımalar beni ciddi anlamda rahatsız etti ama bir başkası diyebilir ki oled'lerde glossy benim için olmazsa olmaz tercih meselesi

Hiçbir panel %100 mükemmel değildir, şu an teknoloji malesef sorunsuz panel üretemedi, her panelin artı ve dezavantajları var kullandığım süre boyunca qd-oled'lerin en büyük eksisi panelin beyaz katman yerine mavi katman kullanması bununda qd katmanıyla birleşmesinden ötürü panel siyahlarda morumsu hale bürünebiliyor monitör kapatınca aydınlık ortamda bariz fark ediyorsunuz, bu durum her nesilde bir takım iyileştirmeler geçirdi ama QD OLED'ler bu durum var

İki panelin çalışma mantığını buradan anlayabilirsiniz
qd-oled-vs-woled-graphic-large.webp

artı olarak iki panel arasında aydınlık ve loş ortamda panel'in nasıl gözüktüğünü aşağıda ki görsellerden görebilirsiniz, monitör açıkken siyahlar bu şekilde değil bu arada, iki paneli deneyimleme şansınız varsa mutlaka teknoloji marketlerine gidin teknosa mediamarket, vatan vs.

İkinci nesil QD-OLED (sol) ve mat WOLED (sağ) loş ışıklı bir odada
qd-oled_vs_matte_woled_dimly_lit.webp

İkinci nesil QD-OLED (sol) ve mat WOLED (sağ) aydınlık bir odada
qd-oled_vs_matte_woled_brightly_lit.webp

Son düzenleme:
Stok yakalamak için epey uğraştım olmadı bende gittim Asus XG27AQDMG aldım güzel monitör

Monitör geldi kısa değerlendirmelerim; Lenovo R27QE ile karşılaştırdığımı düşünebilirsiniz IPS panel 180 Hz.
IPS ile arada bu kadar fark olacağını tahmin etmiyordum aşırı fark var panel kalitesi olarak HDMI ile bağladım 360 HZ alabiliyorum
Siyahta abartı bir morluk olduğu söyleniyordu ama bende morluk ekrana ışık vurmadığı sürece yok test videosu çekerken dahi videoya yansıyan görüntüye baktım net bir şekilde siyah görüntü görüyorum varsa da çok hafif eco modunda kullanıyorum diğer modları pek beğenmedim eco modunda gayet iyi
Parlak ekran seven biriyim IPS monitörümü 100 parlaklıkta kullanıyorum bu monitörde 15 parlaklık dahi kafi geldi belki de arttırım daha iyi görüntü elde ederim
144 Hz-180 Hz-240 Hz monitörler kullandım zamanında bana üçü de hemen hemen aynı geliyordu ama 360 hz fark yarattığını mouse gezdirdiğimde bile görebiliyorum Lenovo 180 Hz
Arka aydınlatma fena değil ama akşam ne kadar iyi olduğunu anlarım birkaç modu var mod çeşitliliği az
Monitörün kutusu biraz hasarlı geldi değişim ürünü sandım ama kablolar ayağı vs hiç açılmamıştı ekran koruyucusu da duruyordu monitörün
Ölü piksel çıkmadı. Coilwhine sesi de şu ana kadar yok ama o uzun vade belli olur diye düşünüyorum
Ayağı ve standını çok övenler vardı ama öyle abartı kalite olduğunu düşünmüyorum olması gereken kalite diyebilirim
Yazılar IPS e göre daha az net diyen arkadaşlar vardı ama abartısız söylüyorum oledde ben daha iyi görüyorum şuan
IPS panel ile farklı özellikle biraz uzaktan bakınca anlıyorsunuz görsel ekledim ne kadar uzaktan baksam o kadar fark belli oluyor görselde ne kadar belli bilmiyorum ama net fark var

Olede bütçeniz varsa ve hikayeli oyun seviyorsanız bu monitör olmasa dahi oled deneyimini tavsiye ediyorum sırf bazı oyunları oynamak için aldım hatta bir ara aldığım fiyata satsam mı risk var sonuçta dedim ama en az 1 yıl kullanmayı düşünüyorum bir sıkıntı yaşamazsam bu riske gireceğim en kötü 3 yıl garantisi var.

Ekler

• WhatsApp Image 2025-05-14 at 13.10.46.webp
    WhatsApp Image 2025-05-14 at 13.10.46.webp
    169.4 KB · Hit: 65
Son düzenleme:
Benim ürün de geldi, yıllarca kavisli olduğu için va panel kullanıyordum. Ekranın flat olmasına alışamadım ancak bu yönde bir alışkanlığı olmayan biri için düşünülmeden alınması gereken bir ürün zira özellikle şu demo videosunu hdr açıkken izlediğinizde ürünün ne denli kaliteli bir görüntü sunduğunu anlıyorsunuz. Ayrıca hdmi ile bağladığınızda panel 360 hz'de bile 12 bit renk derinliği sunabiliyor ki piyasadaki çoğu monitörün 6bit+frc olduğunu dikkate aldığınızda renk açısından kusursuz olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,851
Üyeler
175,115
Son üye
legens07
Geri