hocam kullanma sıklığınız nasıldı herhangi bir kalıcı burn in oluştu mu? vrr control açınca çok fazla lag giriyormuş rtingsde denilene göre? bir de nvidia control panelde dsr ayarı yokmuş
hocam kaynak atabilir misiniz g60sd ve burn in ile alakalı yabancı türkçe araştırma yaptım bulamadım. sadece rtingsteki bahsedilen sorunlardan şikayetçi kullanıcılar yazı netliği vrr falan
o zaman hdmi kablosuyla kullanmak daha mantıklı tek sorun gsync ayarı gözükmüyor galiba açık olmasına rağmen. hdmidan dpye geçince nvidiada gsync ayarı gözüktü diye değiştirmedim ama her 2 türlü de adaptive sync açık olunca sıkıntı olmuyor galiba
yukarıda ki mesajlarımda yazdım yeni nesil oled'leri yakmak için çok uğraşmanız lazım, ilk nesil oled'ler gibi değil çok fazla koruma var hem yazılımsal hem donanımsal anlamda benim kullanım sıklığım hafta içi akşam 21-01 arası hafta sonu genelde 10-12 saat açık yada akşamları 7-8 saat açık şekilde kullanıyorum burn in vs yaşamadım daha bu sürede
DSC bu monitörde varsayılan olarak açık ve değiştirilemiyor ne monitörün kendi GUI'sinde var ne Nvidia denetim masasında
Bu monitör F/P ürünü 20k'ya başka OLED bulabilirseniz tabii ki değerlendirebilirsiniz. monitörlerde olabildiğince görerek tecrübe ederek almanız gerektiğine inanıyorum, çünkü herkesin
göz zevki farklı misal Oled glossy paneller bana göre değil yansımadan nefret ediyorum bu açıdan WOLED panellere yönelmedim LG 27GR95QE modelini teknosa'da 10-15 dk deneyimleyip bu karara vardım, bir noktadan sonra o yansımalar beni ciddi anlamda rahatsız etti ama bir başkası diyebilir ki oled'lerde glossy benim için olmazsa olmaz tercih meselesi
Hiçbir panel %100 mükemmel değildir, şu an teknoloji malesef sorunsuz panel üretemedi, her panelin artı ve dezavantajları var kullandığım süre boyunca qd-oled'lerin en büyük eksisi panelin beyaz katman yerine mavi katman kullanması bununda qd katmanıyla birleşmesinden ötürü panel siyahlarda morumsu hale bürünebiliyor monitör kapatınca aydınlık ortamda bariz fark ediyorsunuz, bu durum her nesilde bir takım iyileştirmeler geçirdi ama QD OLED'ler bu durum var
İki panelin çalışma mantığını buradan anlayabilirsiniz
artı olarak iki panel arasında aydınlık ve loş ortamda panel'in nasıl gözüktüğünü aşağıda ki görsellerden görebilirsiniz, monitör açıkken siyahlar bu şekilde değil bu arada, iki paneli deneyimleme şansınız varsa mutlaka teknoloji marketlerine gidin teknosa mediamarket, vatan vs.
İkinci nesil QD-OLED (sol) ve mat WOLED (sağ)
loş ışıklı bir odada
İkinci nesil QD-OLED (sol) ve mat WOLED (sağ)
aydınlık bir odada