Neler Yeni

Öğrenmek istediğiniz PROGRAMLAMA DİLİ ?

Toroslu

80+ Bronze
Hocam söylesene neden hayal kırıklığına uğrayacağım ?
OOP bir paradigmadır ve evrensel bir yazımı yoktur. Noktalı virgül yazmayı öğrendiğinizde tüm dilleri de öğrenmiş olmayacağınız gibi OOP öğrenirseniz de olmayacaksınız. C++ öğreniyormuşsunuz, gidip farklı bir dilde C++'ın mantığı ile class tanımlamaya çalışın bakalım yapabilecek misiniz.

dostveviski

80+ Bronze
OOP bir paradigmadır ve evrensel bir yazımı yoktur. Noktalı virgül yazmayı öğrendiğinizde tüm dilleri de öğrenmiş olmayacağınız gibi OOP öğrenirseniz de olmaycaksınız. C++ öğreniyormuşsunuz, gidip farklı bir dilde C++'ın mantığı ile class tanımlamaya çalışın bakalım yapabilecek misiniz.
ah be dostum ah... OOP bir felsefedir, bir mantıktır. Evet her dilde yazımı aynı değildir ama mantığı aynıdır syntax'ına göz gezdirip yazabilirsin. Universitelerde yazılım bölümün (yani en azından bizim üni de böyle) de ilk dönem genellikle c ile başlatırlar yapısalı kavratırlar. İkinci dönem de nesne yönelimli programlama diye ders koyarlar ve hoca burada kendi seçtiği bir dil ile nesne yönelimliyi öğretmeye başlar. Ve hocamın sözünü unutmam Ben size c++ öğretmiyorum Nesne Tabanlı Programlamayı öğretiyorum derdi...

FethatGec

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ferhat Geçdoğan
Ayrıca 5 yıllık bir yazılımcı olmanız CLI'dan öteye gidemediğiniz gerçeğini de değiştirmez. :) Bence biraz daha dersinize çalışmayı deneyin. :fd

Toroslu

80+ Bronze
ah be dostum ah... OOP bir felsefedir, bir mantıktır. Evet her dilde yazımı aynı değildir ama mantığı aynıdır syntax'ına göz gezdirip yazabilirsin. Universitelerde yazılım bölümün (yani en azından bizim üni de böyle) de ilk dönem genellikle c ile başlatırlar yapısalı kavratırlar. İkinci dönem de nesne yönelimli programlama diye ders koyarlar ve hoca burada kendi seçtiği bir dil ile nesne yönelimliyi öğretmeye başlar. Ve hocamın sözünü unutmam Ben size c++ öğretmiyorum Nesne Tabanlı Programlamayı öğretiyorum derdi...
Tartışmayı uzatmayacağım, 5 yılda elde ettiğiniz birikiminiz ortada.

dostveviski

80+ Bronze
Ben buraya kimseyle tartışmaya gelmedim sizin gibi insanlar sadece kışkırtmayı bilirler. Forumdan bir arkadaş sormuş neyi öğrenmek istediğimizi ve ben cevap verdim sende gelip benim planımın altına "hayal kırıklığına uğrayacaksın" yazıyorsun arkadaşım siz insanların hep hevesini kırmaktan başka ne işe yararsınız ?

dostveviski

80+ Bronze
Öğrenmek istediğiniz programlama dilleri başlığı altında ki düşüncelere saldırmak ahaha forum seviyesi belli oldu gibi şimdiden

Toroslu

80+ Bronze
Ben buraya kimseyle tartışmaya gelmedim sizin gibi insanlar sadece kışkırtmayı bilirler. Forumdan bir arkadaş sormuş neyi öğrenmek istediğimizi ve ben cevap verdim sende gelip benim planımın altına "hayal kırıklığına uğrayacaksın" yazıyorsun arkadaşım siz insanların hep hevesini kırmaktan başka ne işe yararsınız ?
Sadece size iyilik etmek istemiştim, direten sizsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,982
Üyeler
164,759
Son üye
Arel Beamng Player
Top Bottom