Oled monitör gereksiz mi

5070 ti yerine 5080 yapmak biraz akilsizlik mi olur hocam
evet öyle olur saf güç dışında fark yok neredeyse
vram bile aynı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yazılım konusunda gayet stabil amd onun dışında kalanı beni ilgilendirmiyor

9070xt artı oled kullanıyorum çok memnunum.
ilgilendirmesi lazım uzun vadede watt'dan dolayı aradaki fark da kapanacak

Para sıkıntısı yok ise alınır ama şart değil.

4k monitör al geç 4k görüntü kalitesi zaten güzel tatmin eder olede gerek yok

film dizi hikaye bazlı oyunlar ağırlıklı oynanıyorsa tercih edilir
En güzel hikayeli oyunlarda tadı çıkıyor ama normalde de hikayeli oyunlar her ne kadar güzel olsalarda, herkesin isteği farklı oluyor yani bütün hikayeli oyunları oynamazlar, birkaç tane aralarından seçecekleri oyunları oynarlar. Kısacası herkes eninde sonunda servis oyunları oynuyorlarsa ona dönecekler. Üstüne bu oyunların filmlerin dizilerin bir sonu var. Şahsen sırf Windows üzerindeki contrast için alınır derim.

Her türlü OLED üstün ama ucuz bir model ile iyi bir atıyorum VA panel veya IPS panel monitör de aynı şeyleri verebilir.

önce sistemini güzelce kur oledin yanına bi ıps şart zaten ağırlıklı olarak ne oynuyorsunuz
- önce güzelce sisteminizi toplayın en üst toplayabildiğiniz haliyle
ilerleyen zamanda oled alırsınz
suanlik bilgisayarim yok Allah izin verirse ilkim olucak ama fps oyun agirlikli oynicam yani dlss veya fs farki cok takmiyorum

suanlik bilgisayarim yok Allah izin verirse ilkim olucak ama fps oyun agirlikli oynicam yani dlss veya fs farki cok takmiyorum
fps ağırlıklı oyunlarda renklerin ne gibi bir önemi var anlamadım ya oled almış olsam kesin hikayeli oyunlarda kullanırdım

kral son kez aynı şeyi söylüyorum en değerli en önemli parça GPU gpudan kısma istediğin herşeyi değiştir 15-20klık oledlere bakarım dersen ona göre yoksa 28klık monitör alıp fps oynamak yazık olur

o bütçeye oled yakışır özellikle hikayeli oyunlarda çok fark ettiriyor bambaşka bir görüntü deneyim sunuyor oled ancak sırf oled diye de çok paralar verilmesini de mantıklı bulmuyorum samsung tarafında çok güzel fiyatlar var öğrenci indirimi vs
oled almayi karar verirsem bu firsati degerlendirebilirim hocam

daha önce kullanmadıysan sakın geçme!
çünkü geçtikten sonra IPS panel ile ilgili tek bir şey görmek istemiyorsun.

Bu farkı gözlerinle görmemek için IPS de kalmanı öneririm.
bunun farkindayim fakat en ust duzeyden baslamayi planliyorum (9070xt nasil ust duzey oluyorsa artik .d)

evet alınacaksa önerim samsunglara bakman oledde
samsunglara monitorlerinde bi iticilik goruyorum on yargi olarak ama 4-7k da az fiyat degil

En güzel hikayeli oyunlarda tadı çıkıyor ama normalde de hikayeli oyunlar her ne kadar güzel olsalarda, herkesin isteği farklı oluyor yani bütün hikayeli oyunları oynamazlar, birkaç tane aralarından seçecekleri oyunları oynarlar. Kısacası herkes eninde sonunda servis oyunları oynuyorlarsa ona dönecekler. Üstüne bu oyunların filmlerin dizilerin bir sonu var. Şahsen sırf Windows üzerindeki contrast için alınır derim.

Her türlü OLED üstün ama ucuz bir model ile iyi bir atıyorum VA panel veya IPS panel monitör de aynı şeyleri verebilir.
kullanım amacı monitör tercihi zaten kişisel mevzu Oled zevki gerçekten kullanana kadar anlamıyorsun hiç kullanmadıysan zaten üzülmezsin almadığına , konudan bagımsız yan ekran olarak ıps kullanıyordum eski sistemle beraber onuda sattım oled ile yan yana olunca göze batıyordu yeni 2.monitör almayı düşünüyorum renk dogruluğu vs VA panel alasım var ama görüş acısı renk kaydı vs derken tekrar IPS denmi yürüsem

Geri