OLED Monitör Hakkında Deli Sorular

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,158
Bütçe
30000
Merhaba, OLED monitör almayı düşünüyorum araştırmalarım sonucunda üç farklı markadan monitör buldum fakat sizlere birkaç sorum olacak, yardımcı olursanız sevinirim.

10 saat üstü oyun oturumlarında veya karışık oyun ve film gibi aralıksız kullanımda bu panellerin yanma riski var mı?

Genellikle sistemi oyun ağırlıklı kullanıyorum ve FPS / rekabetçi oyunlar oynuyorum bu monitörler bu stil oyunlar için alınır mı?

Monitörü 1920x1080 çözünürlükte kullanacağım çünkü 2440x1440 çözünürlüğü rekabetçi oyunlarda gereksiz görüyorum. Monitörü 1080p kullanacağım bir sorun oluşturur mu?

NOT : 2K monitörlerde 1920x1080 çözünürlükte oynamak tavsiye edilmiyormuş çünkü görüntü hafif yani inceden bulanık gibi gözüküyor diyorlar OLED kullanan kişiler monitör çözünürlüklerini 2440x1440 çözünürlükten 1920x1080'e alıp iki çözünürlük arasında görüntü netliği konusunda az mı veya çok mu fark olup olmadığını test edip söyleme imkanı var mı? ( Rahatsız edecek düzeyde mi değil mi? )

Oyun oynarken sistem istatistiklerini izlemek için performans ve sıcaklık değerlerini gösteren istatistikleri kullanıyorum ve bunlar ekranın orta üst bölmesinde yatay olarak yer alıyor, bu sabit olan görüntü panel yanması riskini ciddi şekilde arttırır mı?

Bu üç monitörden hangisi alınabilir veya siz bunlardan başka ne önerirsiniz?

( Bütçe maksimum: 30.000 TL )

Şahsen ben daha oled monitörüm yandı diye bu forumda birine denk gelmedim ama illahaki yaşayan vardır. Bende g8 oled var. Neredeyse iki yıl oldu. Aldığımdan beri dikkat etmeden kullanıyorum yeri geliyor 16 saat açık kalıyor. Bişey yaşamadım yaşayacağımıda sanmıyorum. Parlaklığı düşükte kullanıyorum. Bu dikkat etmek için değil bana fazla parlak geliyor.
Ben sorun yaşayacağını sanmıyorum şahsen. Ama yüksek parlaklık seven ve kullanan biriysen. Her zaman daha fazla tehlike mevcut bence. Fulleyip kullanırım derden uzun süre anca o zaman olur gibi geliyor bana. Ki youtubeda özellikle yakmaya çalışıp yakamayanlar yansada monitör içinden bakım yapıp eski halşne çevirende çok gibi. Bence oled monitörü mümkünse herkes deneyimlemeli. Tadı çok ayrı.
2k 1080p olayına gelirsekte. 1080 alıp kullanınca şahsen görüntü çok bozuluyor. Yani benim için bi mantığı kalmıyor. Rekabetçiysen 1080den devam et derim. Tercih meselesi tabi.
Ben ultrawide seviyorum ve piyasaya önerecek kadar hakim değilim monitörde. Şimdiden hayırlı olsun

3577.webp

3579.webp

AW2725D veya MSI olanı alabilirsin.

Merhaba, OLED monitör almayı düşünüyorum araştırmalarım sonucunda üç farklı markadan monitör buldum fakat sizlere birkaç sorum olacak, yardımcı olursanız sevinirim.

10 saat üstü oyun oturumlarında veya karışık oyun ve film gibi aralıksız kullanımda bu panellerin yanma riski var mı?

Genellikle sistemi oyun ağırlıklı kullanıyorum ve FPS / rekabetçi oyunlar oynuyorum bu monitörler bu stil oyunlar için alınır mı?

Monitörü 1920x1080 çözünürlükte kullanacağım çünkü 2440x1440 çözünürlüğü rekabetçi oyunlarda gereksiz görüyorum. Monitörü 1080p kullanacağım bir sorun oluşturur mu?

NOT : 2K monitörlerde 1920x1080 çözünürlükte oynamak tavsiye edilmiyormuş çünkü görüntü hafif yani inceden bulanık gibi gözüküyor diyorlar OLED kullanan kişiler monitör çözünürlüklerini 2440x1440 çözünürlükten 1920x1080'e alıp iki çözünürlük arasında görüntü netliği konusunda az mı veya çok mu fark olup olmadığını test edip söyleme imkanı var mı? ( Rahatsız edecek düzeyde mi değil mi? )

Oyun oynarken sistem istatistiklerini izlemek için performans ve sıcaklık değerlerini gösteren istatistikleri kullanıyorum ve bunlar ekranın orta üst bölmesinde yatay olarak yer alıyor, bu sabit olan görüntü panel yanması riskini ciddi şekilde arttırır mı?

Bu üç monitörden hangisi alınabilir veya siz bunlardan başka ne önerirsiniz?

( Bütçe maksimum: 30.000 TL )

Bence alabilirsin ben eve gidiyorum 4 saat oyun film takılıyorum monitör 4 saat açık kalımca bildirim veriyor bazen umursamıyorum devam ediyorum 5. Saatte filan 15 dk sı*maya gidiyorum kapatıyorum monitörü sonra yine devam
Benim monitör 4k 240hz mesela csde 2k kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok hatta bir ara 4:3 1260x980 gibi bi çözünürlükte oynuyordum rahatsız etmiyordu
Sabit görüntüde yanma riski var diyorlardı hep cs oynuyordum orda sağlık bilgileri filan hep duruyordu hiçbir şey olmadı ya da youtubedan dizi izlerken logo hep duruyordu umursamıyordum şimdi de fifada amblemler var ama salladım gitti 4-5 aydır kullanıyorum herhangi bir sıkıntısı yok bence oledin tadını alman lazım zehir gibi bir şeymiş

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,002
Üyeler
184,869
Son üye
Pasalii
Geri