Oled monitördeki lekeler

Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar

Asus PG27UCDGM oled monitörümün ekranında lekeler oldu kutu içinden çıkan bez ile sildim ama leker geçmedi. Distile suyla sildim biraz geçti ama ekranda yeşil lekeler görünüyor hala bunu nasıl temizleyebilirim garantiye göndersem sorun yaşar mıyım?

Ekler

• IMG_3559.webp
    IMG_3559.webp
    626.6 KB · Hit: 54
  • IMG_3558.webp
    IMG_3558.webp
    555.3 KB · Hit: 55
Dışından olduğuna emin misin?

Evet eminim çünkü distile su ile sildim biraz geçti ama siyah ekranda gözüme çarpıyor takıntı haline geldi

holo efekt olmuş sanırım geçirmek zor bir yolu vardı bulursam atayım

Ben anlamadım kendi kendine mi oldu, sildikten sonra mı oldu

Ben anlamadım kendi kendine mi oldu, sildikten sonra mı oldu
Küçük beyaz noktaları kutudan çıkan beziyle sildikten sonra oldu distile suyla sildim biraz daha iyi duruma geldi ama siyah ekranda çok net belli oluyor

Merhaba arkadaşlar

Asus PG27UCDGM oled monitörümün ekranında lekeler oldu kutu içinden çıkan bez ile sildim ama leker geçmedi. Distile suyla sildim biraz geçti ama ekranda yeşil lekeler görünüyor hala bunu nasıl temizleyebilirim garantiye göndersem sorun yaşar mıyım?
Aynı monitör var hocam.
Kendi kendine mi oldu başta?
Hiç böyle bir sorun görmedim.
@Tayfunns

Kendim de yeni ASUS'un başka bir monitörünü servise gönderdim. Tabi çoğunlukla şans faktörü var teknolojide fakat ASUS konuları çok önüme çıkıyor bu sıralar. Üst segment ürünleri harici bir daha tercih edeceğimi sanmıyorum.

Aİ cevabı bu
Asus ROG Swift OLED PG27UCDM gibi QD-OLED paneller, üzerlerindeki yansıma önleyici (anti-reflective) kaplama nedeniyle temizliği en zor ekranlardan biridir. Yaşadığın "yeşil lekeler" veya izler, büyük ihtimalle ekrandaki yağların (parmak izi, nefes veya ortamdaki yağ zerrecikleri) distile suyla çözülmek yerine sadece yüzeye yayılmasından kaynaklanıyor. Distile su kiri temizlese de yağı parçalayamaz, bu da ışık altında yeşil/mor dalgalanmalar şeklinde görünen "streaks" (izler) bırakır.

Bu lekeleri kaplamaya zarar vermeden tamamen çıkarmak için şu adımları izleyebilirsin:

1. Doğru Temizlik Çözeltisi

QD-OLED panellerin üreticisi olan Samsung ve bu paneli kullanan Asus gibi markalar, saf suyun (distile su) yağlı lekeleri çıkarmada yetersiz kaldığı durumlarda %70 Etanol (Etil Alkol) solüsyonunu önermektedir.

• Dikkat: Kolonya veya cam silme sıvıları gibi içinde parfüm, amonyak veya boya olan ürünleri asla kullanma; bunlar kaplamayı kalıcı olarak bozabilir.
  • IPA (%70 Isopropyl): Bazı kullanıcılar kullansa da, %70 Etanol (Ethanol) bu özel kaplama için en güvenli ve önerilen seçenektir.

2. Temizlik Adımları

• Ekranın Soğumasını Bekle: Temizliğe başlamadan önce monitörü en az 30 dakika kapalı tut. Sıcak panelde sıvı daha hızlı buharlaşır ve leke bırakır.
  • Yeni Bir Bez Kullan: Kutu içinden çıkan bez, ilk kullanımda üzerinde üretim tozu veya sonradan birikmiş kir taşıyor olabilir. Gözlük camı temizleme bezi gibi yüksek kaliteli ve tamamen temiz (sıfır) bir mikrofiber bez edin.
  • Beze Püskürt, Ekrana Değil: Sıvıyı asla doğrudan ekrana sıkma. Mikrofiber bezin bir köşesini %70 etanol ile hafifçe nemlendir.
  • Dairesel Hareketler: Bezin nemli kısmıyla, lekeli bölgeye çok hafif baskı uygulayarak (asla bastırma) dairesel hareketlerle sil.
  • Hemen Kurula: Nemli bölgenin kendiliğinden kurumasını bekleme; bezin kuru ve temiz tarafıyla dairesel hareketlerle üzerinden geçerek parlat.

Samsung S95 OLED TV aldık 3-4 ay önce. Valla bizimkinde de var kral

Ekler

• 1771171933409.webp
    1771171933409.webp
    87.6 KB · Hit: 17
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,388
Üyeler
188,928