Neler Yeni

Önemli! M2 SSD Görünmüyor

elysion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Barış Apti
İyi günler, James Donkey’ nin 1TB M2 SSD’ sini kullanıyorum. Birkaç saat önce kullanırken bi donma yaşadım ve bilgisayarı resetledim. Tekrar açılırken SSD okunmadığı için sistem başlatılamadı. 2-3 kere denedim düzelmedi. SSD söküp taktım birkaç kez ve çözüm olmadı. Sistemde sadece bu SSD’yi kullandığım için şu an bilgisayarımı açamıyorum. Ne yapabilirim ? Ne olmuş olabilir ? Nasıl düzeltebilirim ?

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Yaşayan birkaç kişi vardı. Restarttan sonra düzeldiğini belirtmişlerdi. Eğer düzelmiyorsa kontrolcüde problem olabilir.

elysion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Barış Apti
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayarı açarken bios’ a giriyorum ve SSD okunuyor gözüküyor. Bios çıkışında restart atıyor ve açılırken otomatik onarım başlatıyor. Kapanıp açılıyor ve açılırken direk bios’a giriyor ve orda ssd gözükmüyor. Boot edebilecek cihaz bulamadığı için açılmıyor sistem. Ne yapabilirim bilmiyorum. Bir anda böyle bi şey nasıl olur anlamıyorum. Hani 2-3 ay kullanmadık o sıra bi şey oldu desek tamam da video izlerken bi anda böyle bi şey oldu.

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Bir tek o disk mi var sistemde?

elysion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Barış Apti
Evet sadece m2 var sistemde. O da sorunlu şu an maalesef. Bu sebepten dolayı sistemi açamıyorum bir türlü

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
ceymis.jpeg

Şu bölgeyi, SSD'ye zarar vermeden, DİKKATLİCE silgi ile silmeyi deneyebilir misiniz? Sadece altın renkli yeri. Tekrardan söylüyorum, dikkatlice. Nasıl yapılıyor diye soracak olursanız Nejdat Delioğlu kanalında yapıyordu zamanında.

elysion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Barış Apti
Deneyeceğim, sonuçları dönerim birazdan.

elysion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Barış Apti
@HABAR Maalesef düzelmedi. Yine aynı şekilde açılırken disk onarımı yapıyor gözüküyor sonrasında kendini resetliyor ve açılırken boot cihazını göremediği için bios ekranına atıyor.

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Bilmiyorum, pek bir yöntem gelmiyor aklıma.
Elinizde 8GB civarı bir USB bellek varsa Ubuntu Live CD yazdırıp diskteki verilere ulaşmayı, ulaşılamıyorsa bile sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

O da olmazsa garantiye gönderin.

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Dediğim yöntemi denediniz mi hocam?

elysion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Barış Apti
Kusura bakmayın dönemedim mesajınıza. Disk çalışıyordu başka bilgisayara taktığımda. Fakat ssd den boot edilemiyordu. Disk yazmaya karşı korumalı hatası alıyordum. Araştırdım baya belli kodları girerek bu kaldırılıyormuş fakat o kodları girince disk korumalı diyip kodları kabul etmiyordu. Birkaç gün uğraşamadım yoğunluktan. Şimdi başka bir hdd den sistemi çalıştırıyorum. SSD' yi sisteme takınca ekteki hatayı alıyorum ve SSD takılıyken sistemi başlatamıyorum. Bunun için bir tavsiyeniz var mıdır ? @HABAR

Ekler

• IMG_1242.jpeg
    IMG_1242.jpeg
    712.2 KB · Hit: 77

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Kusura bakmayın dönemedim mesajınıza. Disk çalışıyordu başka bilgisayara taktığımda. Fakat ssd den boot edilemiyordu. Disk yazmaya karşı korumalı hatası alıyordum. Araştırdım baya belli kodları girerek bu kaldırılıyormuş fakat o kodları girince disk korumalı diyip kodları kabul etmiyordu. Birkaç gün uğraşamadım yoğunluktan. Şimdi başka bir HDD den sistemi çalıştırıyorum. SSD' yi sisteme takınca ekteki hatayı alıyorum ve SSD takılıyken sistemi başlatamıyorum. Bunun için bir tavsiyeniz var mıdır ? @HABAR
Diske ulaşabiliyorsunuz yani değil mi? HDD üzerinden sistemi çalıştırıp SSD'ye de ulaşabiliyorsunuz en azından. Diskpart deneyelim bir de, bu makaleden yardım alarak diski temizlemeyi deneyin.

@Treyarch hocamı etiketleyelim, bildiği bir şeyler mutlaka vardır.

Top Bottom