bunun yok şöyle iyi oyun var onu oyna anlarsınlık bir durumu yok bağımlılık durumu gayet normal, eğer hikayeli oyunlardan zevk almak istiyorsan biraz daha sandbox tarzı serbest takılmayı öğrenmen gerek ve rekabet bağımlılığını atman gerek. Şu anda ben hem rekabetçi hem hikayeli oyunlar oynuyorum taraf seçme durumu yok canım ne isterse oynuyorum. Hikayeli oyun oynarken hikaye bitsin diye ana görev kasmak veya görev kalmasın, karakter fullensin tarzı şeyler ile yan görev yapmak bir yerden sonra bayar ve sonradan girdiğinde oyunda 10 dakika duramaz olursun. Oyunun içinde oyundan alakasız veya oyunun sana sunduğu hikayeden alakasız saçma şeylerle uğraşmaktan zevk almaya başladığın zaman ikisinide oynayabilir hale gelirsin. Bir oyunun tek bir tarafı aşırı sağlam değilse ve olsa bile sana hitap etmiyor ise zevk almayı bilmezsen zevk alamazsın.
şuanki çoğu oyun youtuberı CHRBRG,call me kevin,dougdoug,cewohere,kolani,martincitopants vs. hep bu şekil oynuyor ve farkındaysan gayet zevk alıyorlar
rekabetçi oyunların farkı senden yaratıcılık istemiyor düz oynatıyor oynuyorsun o sana herşeyi kuruyor ama open world bir şey oynadığın zaman eğlenmek sana kalıyor, belki biraz daha lineer ilerleyen oyunlar oynamak zevkli olabilir senin için