Neler Yeni

Online Oyun Dışında Oyun Oynayamamak.

Demek ki online oyun yapımcıları amaçlarına ulaşıyorlar. :) Online oyunların yapımlarında farklı psikologlar ve davranış bilimcileri ile çalışılıyor. Amaç, oyuncuyu oyuna bağımlı etmek ve devamlılığını sağlamak. Kayıp korkusu, farklı ödül sistemleri, merak duygusu, günlük/haftalık gibi görevler, diğer oyuncular ile rekabet gibi farklı konu başlıkları altında sistem oluşturuluyor ve oyuncuyu sisteme bağımlı hale getiriyorlar. Bir de oyun içi harcama yapmanı sağlayacak sistemler geliştirip oyuna yatırım yapmaya zorluyorlar. Bir kere para yatırdıktan sonra "bırakırsam boşa gidecek" gibi düşünceye girip bırakamıyorsun. Eğer kendinizi kontrol edemiyorsanız online oyun oynamanızı tavsiye etmem.

Benim ilk çıktığı günden beri oynadığım online oyun var, fakat günlük yarım saatten fazla zaman ayırmıyorum oyuna. Bazen yeri geliyor girip 5 dakika sonra çıkıyorum.

bendede tam tersi var hikayeli oyunlardaki kafa rahatlıgını , açık dünyayı keşfetmeyi , manzaraları ve dövüş animasyonlarını gördükçe ne işim var online oyunlarda birisi ruhsuz gibi oynar diğeri ana bacı yapar kim uğraşcak bunlarla deyip geciyorum :)

Dostlar selam,

Sizlere bir soru konu hakkında danışmak isterim. Ne zaman ki online oyun oynamaya başladım Steam pubg'den itibaren artık hikayeli oyunlar oynayamıyorum (GTA Hariç). Ne zaman ki pubg tarzı açık dünya oyunlarla tanıştım hikayeli oyunları oynamayı bıraktım. Oynadığım oyunlar pubg cs2 bf1 ve 5. Bunları oynuyorum sadece sizde de böyle mi ? Hikayeli oyunlar şu anda çok sıkıcı geliyor.

Mesela çıkan her hikayeli oyunları da alırım. bi almaklarım elden ring diablo felandır. RDR2 bi hevesle aldım sadece 30 dakika oynayıp kapattım. Benim gibi olan var mı ?

Online oyunlardan muazzam derece zevk alıyorum sıkılmadan 10 saat'e yakın pubg oynuyoruz veya diğer oyunları.
bendede bu şekilde mobile pubg giriyorum 50 60k setup dizdim oynarım diye oynayamıyorum :D

Hikayeden çok oynanışa önem veren oyunları deneyebilirsin. Mesela Dying Light serisi daha çok oynanışıyla öne çıkan bir yapım, hikaye ilgini çekmezse geçip oynarsın. Ultrakill gibi hikayesi belirsiz, oynanışı zevkli oyunlar da var ararsan. From Software yapımları, Doom serisi, Risk of Rain 2, Hades serisi, Dead Cells gibi oyunlar ilgini çeker belki. Hikayesi ilgi çekici ve oynanışı güzel olan Cyberpunk2077'yi de kesin dene derim.

Dostlar selam,

Sizlere bir soru konu hakkında danışmak isterim. Ne zaman ki online oyun oynamaya başladım Steam pubg'den itibaren artık hikayeli oyunlar oynayamıyorum (GTA Hariç). Ne zaman ki pubg tarzı açık dünya oyunlarla tanıştım hikayeli oyunları oynamayı bıraktım. Oynadığım oyunlar pubg cs2 bf1 ve 5. Bunları oynuyorum sadece sizde de böyle mi ? Hikayeli oyunlar şu anda çok sıkıcı geliyor.

Mesela çıkan her hikayeli oyunları da alırım. bi almaklarım elden ring diablo felandır. RDR2 bi hevesle aldım sadece 30 dakika oynayıp kapattım. Benim gibi olan var mı ?

Online oyunlardan muazzam derece zevk alıyorum sıkılmadan 10 saat'e yakın pubg oynuyoruz veya diğer oyunları.
aynı durum. hatta konuyu açarken bile eminsindir buraya ne önerirlerse önersinler girip bakmayacaksın bile(indirsen bile maks 15dk bakıp çıkarsın) ben şeyi keşfettim türkçe dublaj olan oyunları oynayabiliyorum dizi film gibi geliyor belki ondan. onun dışında rekabetçi furyasına takılanlardansın sende, o yüzden diğerleri zaman kaybı gibi geliyor.

Bende de tam tersi bir durum var. Çok oyunculu ve rekabetçi çevrim içi oyunlarla hiç aram yok. Fazla sıkıcı geliyor. Çünkü sürekli aynı şeyi yapıyorsun. Aynı harita, aynı oynanış. Tek amacın sıralamada üste çıkmak, iyi bir skor yapmak ve kazanmak. Ego tatmini. Üstüne bir de bu tür oyunların çoğunda çok çabuk sinirlenebiliyorsun. Toksik oyuncu çok çünkü. Halbuki oyun dediğin şey seni böyle bir duruma sokmamalı, eğlendirmeli. Tam ucuna kadar gelmişken kaybetmek de çok üzüyor insanı. Stres yapıyorsun.

Benim için oyun, belirli bir süreliğine beni gerçek hayattan koparıp farklı bir evrene sokan ve yeni deneyimler yaşatan bir şey. Arkama yaslanıp keyfini çıkartabileceğim, istediğim her an ESC'ye basıp durdurabileceğim, oyunun benim üzerimde hakimiyet kurmadığı, benim onun üzerinde hakimiyet kurduğum bir şey. Bunu da hikayeli oyunlar sağlıyor bana. Diğer türlü keyif almaktan çok tilt oluyorum.

Bir zamanlar bende öyleydim. Ta ki elime kol alıp GoW oynayana kadar. Hâla o tadı aklımdadır. Özellikle güçlendiğimi hissetiğimde aldığım o zevk. Uyurken hâyal ederdim yarın şunu şunu yaparım diye.
Şimdi de strateji oyunlarına kafayı taktım. Sabah kalkar kalkmaz civ6 giriyorum.
Bu arada hâla cs,valo,pubg oynarım cs de 2600+ faceit var. Hiç giresim gelmiyor artık ama arklar yüzünden giriyorum.
Bir kere alışınca rekabetçi oyun oynayıp sinir stres yapmak,uzak duruyorum. Rekabetçi oyunlar bitti benim kafada.

dikkat odak eksikliğindendir. film izlerken de sıkılıyormusun veya telefonu eline alıyormusun

Demek ki online oyun yapımcıları amaçlarına ulaşıyorlar. :) Online oyunların yapımlarında farklı psikologlar ve davranış bilimcileri ile çalışılıyor. Amaç, oyuncuyu oyuna bağımlı etmek ve devamlılığını sağlamak. Kayıp korkusu, farklı ödül sistemleri, merak duygusu, günlük/haftalık gibi görevler, diğer oyuncular ile rekabet gibi farklı konu başlıkları altında sistem oluşturuluyor ve oyuncuyu sisteme bağımlı hale getiriyorlar. Bir de oyun içi harcama yapmanı sağlayacak sistemler geliştirip oyuna yatırım yapmaya zorluyorlar. Bir kere para yatırdıktan sonra "bırakırsam boşa gidecek" gibi düşünceye girip bırakamıyorsun. Eğer kendinizi kontrol edemiyorsanız online oyun oynamanızı tavsiye etmem.

Benim ilk çıktığı günden beri oynadığım online oyun var, fakat günlük yarım saatten fazla zaman ayırmıyorum oyuna. Bazen yeri geliyor girip 5 dakika sonra çıkıyorum.
hangi oyun hocam o bende bi ara metin2 sarmıştım pvp falan baya zevkli günlerdi vay be

Ben de öyleyim ki normal bir durum bence. Gerçek insanlarla oynayıp rekabet etmek daha keyifli geliyor. Hikayeli oyunlarda elime bir şey geçmiyor, kaybettiğim ya da kazandığım bir şey olmuyor dolayısıyla bana bir heyecan yaşatmıyor. Durum böyle olunca da onlarca saatimi boş yere hikayeli oyunlara vermek istemem co-op değilse eğer.

Dostlar selam,

hikayeli oyun hiç çekici gelmedi bana. okuyacaksın dinleyeceksin falan. oyun oynamıyorum okulda birşeyeler dinliyorum sanki. 6 yaşımdan beri fps oyunları oynadım. gta san-V 2 3 kere bitirdim belki ama gta V hakkında hiç bir şey bilmiyorum :D

Dostlar selam,

Ben mesela Rank sistemi olmayan online oyun da oynayamıyorum. Mesela bf 2042 oynuyordum ama delta force çıktığı gibi delta ya geçtim çünkü ordaki Rank kadma durumu beni daha da heveslendiriyor. Bi ara hikayeli oyun deneyeyim dedim CoD cold war I bile bitiremedim ki hikayesi çok kısa olmasına rağmen... Bana vakit kaybı gibi geliyor hikayeli oyunlar

Bende de tam tersi bir durum var. Çok oyunculu ve rekabetçi çevrim içi oyunlarla hiç aram yok. Fazla sıkıcı geliyor. Çünkü sürekli aynı şeyi yapıyorsun. Aynı harita, aynı oynanış. Tek amacın sıralamada üste çıkmak, iyi bir skor yapmak ve kazanmak. Ego tatmini. Üstüne bir de bu tür oyunların çoğunda çok çabuk sinirlenebiliyorsun. Toksik oyuncu çok çünkü. Halbuki oyun dediğin şey seni böyle bir duruma sokmamalı, eğlendirmeli. Tam ucuna kadar gelmişken kaybetmek de çok üzüyor insanı. Stres yapıyorsun.

Benim için oyun, belirli bir süreliğine beni gerçek hayattan koparıp farklı bir evrene sokan ve yeni deneyimler yaşatan bir şey. Arkama yaslanıp keyfini çıkartabileceğim, istediğim her an ESC'ye basıp durdurabileceğim, oyunun benim üzerimde hakimiyet kurmadığı, benim onun üzerinde hakimiyet kurduğum bir şey. Bunu da hikayeli oyunlar sağlıyor bana. Diğer türlü keyif almaktan çok tilt oluyorum.
+1

Geri