Neler Yeni

Ortalama yakıt tüketimi nasıl düşürülür?

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Aracım Ford connect 1.8 110 PS glx modeli. Son 2 aydır 7.1'den 7.9'a kadar arttı bu değer. Babam haftanın 7 günü arabayı kullanıyor ve yakıt tüketimi sürekli aynı kalıyor. Ben biraz dolaşmak için aldığımda arabayı ( yaklaşık 30 dakika kadar. ) Bu değer her seferinde 0.1 artıyor. Fazla devirde çevirtmiyorum arabaya ancak bu kadar hızlı yükselmesi bana garip geldi. Nasıl düşürebilirim bu değeri? Şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

271501443_617932019480429_8220005105910134682_n.jpg

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,448
İsim
Mert Metshi
düşük devir sabit hız az fren

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ani hızlanmalar yapma.
Dur kalk trafikte artar.
Mümkün olduğunca düşük devirli kullan
Çok kalın yanaklı lastik ve kış lastiği varsa da fazla yakabilir.
Ve gaza az bas

DeH$et

80+ Silver
Bagaj paspası, stepne, yardım seti, yangın tüpü, kaput altı yalıtım malzemeleri, motor koruma kapaklarını kaldirarak ağırlığı azaltabilirsiniz. Bagaj pandizotunu, arka hoparlörlerini, bagajda duran gereksiz cam sularını, torpodidaki malzemeleri (ruhsat vs. hariç) kaldırabilirsiniz. Pedallara da nazikçe davranin önem gösterin. Devirinizi düşük tutun.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bagaj paspası, stepne, yardım seti, yangın tüpü, kaput altı yalıtım malzemeleri, motor koruma kapaklarını kaldirarak ağırlığı azaltabilirsiniz. Bagaj pandizotunu, arka hoparlörlerini, bagajda duran gereksiz cam sularını, torpodidaki malzemeleri (ruhsat vs. hariç) kaldırabilirsiniz. Pedallara da nazikçe davranin önem gösterin. Devirinizi düşük tutun.
Hocam aracın kendisi zaten 1.7 ton. Dediklerinizi uygulasam 100 kg anca fark eder. O da araba için hiç bir şey.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,526
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Ani hızlanmalar yapma.
Dur kalk trafikte artar.
Mümkün olduğunca düşük devirli kullan
Çok kalın yanaklı lastik ve kış lastiği varsa da fazla yakabilir.
Ve gaza az bas
+ olarak yokuş aşağı arabayı boşa alarak inmek yerine vitesle in, çok ufak bir dokunuş ama etkisi olur diye düşünüyorum.

abcdefg1234

80+ Silver
Aracım Ford connect 1.8 110 PS glx modeli. Son 2 aydır 7.1'den 7.9'a kadar arttı bu değer. Babam haftanın 7 günü arabayı kullanıyor ve yakıt tüketimi sürekli aynı kalıyor. Ben biraz dolaşmak için aldığımda arabayı ( yaklaşık 30 dakika kadar. ) Bu değer her seferinde 0.1 artıyor. Fazla devirde çevirtmiyorum arabaya ancak bu kadar hızlı yükselmesi bana garip geldi. Nasıl düşürebilirim bu değeri? Şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Alıntıyı görüntüle
kış aylarındayız,havalar soğudu. Motor ısınma süresi yaz aylarına göre çok daha uzuyor.Dolayısıyla tüketim artması normal diyebiliriz

Musa Dinç

80+ Bronze
Vallaha bende 2016 tucson var 136 bg 1.6gdı elite daha 68binde araç 2 tona yakın ağır çok yakıyor şehir içi tasarruflu gidersen 9.8 şehir dışı 8 e kadar indirdim ben ne yapayım bu durumda ayrıca böyle düşük devirde kullandığım için 2 kere katalit konvektörü yaktım toplamda 20 bin tl ödedim usta diyor gaza aban e araç zaten çok yakıyor .

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
𝔰𝔢𝔩𝔦𝔪 𝔞𝔡ı𝔤ü𝔷𝔢𝔩

Alıntıyı görüntüle
yüksek devirde kullanma
durk kalk fazla yapma
olabildigince aragaz vermeden kalk aragaz vermemeye çalış

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Vallaha bende 2016 tucson var 136 bg 1.6gdı elite daha 68binde araç 2 tona yakın ağır çok yakıyor şehir içi tasarruflu gidersen 9.8 şehir dışı 8 e kadar indirdim ben ne yapayım bu durumda ayrıca böyle düşük devirde kullandığım için 2 kere katalit konvektörü yaktım toplamda 20 bin TL ödedim usta diyor gaza aban e araç zaten çok yakıyor .
düşük devirde fazla sağlıklı değil sanırım araba için. Ben arada çıkarıp bağırtıyorum arabayı.

Musa Dinç

80+ Bronze
düşük devirde fazla sağlıklı değil sanırım araba için. Ben arada çıkarıp bağırtıyorum arabayı.
Ben onu yaparsam batarım :D . Araçta basarsam sport modda 15.5yakıyor.

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Berke
Fordlar genel olarak muadillerine göre ağırlıklarına sebebiyle fazla yakarlar. Tavsiyem yavaş hızlan erken vites at. Özellikle çok şeritli yollarda viraja falan girerken çok yavaşlama ford un arabaları yolda giden birer tanktır kolat kolay kaymaz ama dikkat etmek lazım.
Ayrıca 0.1 artıyorsa çok normal senin gittiği. Yoldansa kaynaklanır

kaangzgz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Özgür Kaan GÖZGÖZ

Alıntıyı görüntüle
klima :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Top Bottom