Ortalama yakıt tüketimi nasıl düşürülür?

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
773
Aracım Ford connect 1.8 110 PS glx modeli. Son 2 aydır 7.1'den 7.9'a kadar arttı bu değer. Babam haftanın 7 günü arabayı kullanıyor ve yakıt tüketimi sürekli aynı kalıyor. Ben biraz dolaşmak için aldığımda arabayı ( yaklaşık 30 dakika kadar. ) Bu değer her seferinde 0.1 artıyor. Fazla devirde çevirtmiyorum arabaya ancak bu kadar hızlı yükselmesi bana garip geldi. Nasıl düşürebilirim bu değeri? Şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

271501443_617932019480429_8220005105910134682_n.jpg

Ani hızlanmalar yapma.
Dur kalk trafikte artar.
Mümkün olduğunca düşük devirli kullan
Çok kalın yanaklı lastik ve kış lastiği varsa da fazla yakabilir.
Ve gaza az bas

Bagaj paspası, stepne, yardım seti, yangın tüpü, kaput altı yalıtım malzemeleri, motor koruma kapaklarını kaldirarak ağırlığı azaltabilirsiniz. Bagaj pandizotunu, arka hoparlörlerini, bagajda duran gereksiz cam sularını, torpodidaki malzemeleri (ruhsat vs. hariç) kaldırabilirsiniz. Pedallara da nazikçe davranin önem gösterin. Devirinizi düşük tutun.

Bagaj paspası, stepne, yardım seti, yangın tüpü, kaput altı yalıtım malzemeleri, motor koruma kapaklarını kaldirarak ağırlığı azaltabilirsiniz. Bagaj pandizotunu, arka hoparlörlerini, bagajda duran gereksiz cam sularını, torpodidaki malzemeleri (ruhsat vs. hariç) kaldırabilirsiniz. Pedallara da nazikçe davranin önem gösterin. Devirinizi düşük tutun.
Hocam aracın kendisi zaten 1.7 ton. Dediklerinizi uygulasam 100 kg anca fark eder. O da araba için hiç bir şey.

Ani hızlanmalar yapma.
Dur kalk trafikte artar.
Mümkün olduğunca düşük devirli kullan
Çok kalın yanaklı lastik ve kış lastiği varsa da fazla yakabilir.
Ve gaza az bas
+ olarak yokuş aşağı arabayı boşa alarak inmek yerine vitesle in, çok ufak bir dokunuş ama etkisi olur diye düşünüyorum.

Aracım Ford connect 1.8 110 PS glx modeli. Son 2 aydır 7.1'den 7.9'a kadar arttı bu değer. Babam haftanın 7 günü arabayı kullanıyor ve yakıt tüketimi sürekli aynı kalıyor. Ben biraz dolaşmak için aldığımda arabayı ( yaklaşık 30 dakika kadar. ) Bu değer her seferinde 0.1 artıyor. Fazla devirde çevirtmiyorum arabaya ancak bu kadar hızlı yükselmesi bana garip geldi. Nasıl düşürebilirim bu değeri? Şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Alıntıyı görüntüle
kış aylarındayız,havalar soğudu. Motor ısınma süresi yaz aylarına göre çok daha uzuyor.Dolayısıyla tüketim artması normal diyebiliriz

Vallaha bende 2016 tucson var 136 bg 1.6gdı elite daha 68binde araç 2 tona yakın ağır çok yakıyor şehir içi tasarruflu gidersen 9.8 şehir dışı 8 e kadar indirdim ben ne yapayım bu durumda ayrıca böyle düşük devirde kullandığım için 2 kere katalit konvektörü yaktım toplamda 20 bin tl ödedim usta diyor gaza aban e araç zaten çok yakıyor .

Alıntıyı görüntüle
yüksek devirde kullanma
durk kalk fazla yapma
olabildigince aragaz vermeden kalk aragaz vermemeye çalış

Vallaha bende 2016 tucson var 136 bg 1.6gdı elite daha 68binde araç 2 tona yakın ağır çok yakıyor şehir içi tasarruflu gidersen 9.8 şehir dışı 8 e kadar indirdim ben ne yapayım bu durumda ayrıca böyle düşük devirde kullandığım için 2 kere katalit konvektörü yaktım toplamda 20 bin TL ödedim usta diyor gaza aban e araç zaten çok yakıyor .
düşük devirde fazla sağlıklı değil sanırım araba için. Ben arada çıkarıp bağırtıyorum arabayı.

düşük devirde fazla sağlıklı değil sanırım araba için. Ben arada çıkarıp bağırtıyorum arabayı.
Ben onu yaparsam batarım :D . Araçta basarsam sport modda 15.5yakıyor.

Fordlar genel olarak muadillerine göre ağırlıklarına sebebiyle fazla yakarlar. Tavsiyem yavaş hızlan erken vites at. Özellikle çok şeritli yollarda viraja falan girerken çok yavaşlama ford un arabaları yolda giden birer tanktır kolat kolay kaymaz ama dikkat etmek lazım.
Ayrıca 0.1 artıyorsa çok normal senin gittiği. Yoldansa kaynaklanır

Alıntıyı görüntüle
klima :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Geri