Neler Yeni

Ortaokul kayıt için 3000 TL istiyorlar

YazılımKafa

80+ Silver
yasaları ben koymuyorum yapabiliceğim bir şey yok internette şöyle yazıyor
soru: ses kaydı delil sayılır mı?
cevap: Ses kaydı, günümüzde birçok alanda kullanılan ve önemli delil niteliği taşıyabilen bir araçtır. Ancak, her kayıt hukuka uygun delil değildir. Özellikle, izinsiz ve hukuka aykırı şekilde elde edilen ses kayıtları, delil olarak kullanılamaz. Hatta, bu tür kaydetme eylemlerinin suç teşkil etmesi mümkündür.
soru2:izinsiz ses kaydı yasal mı
cevap2:Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kaydeden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ancak odada kamera varsa kamera kayıtlarını delil olarak gösterebilir diye düşünüyorum
Sadece izin alınıp ses kaydı alınabilir. Örneğin savcının izin vermesi durumda. Ama zaten şikayet edince gerekli araştırma yapılır gerek kalmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
bedirhan
izinsiz ses kayıtları sadece küfürde sıkıntı çıkarmıyor çünkü ses kaydı aliyorum dersen kufur etmez fakat diger izinsiz ses kayıtlari yasaktirokul müdürün

Sadece izin alınıp ses kaydı alınabilir. Örneğin savcının izin vermesi durumda. Ama zaten şikayet edince gerekli araştırma yapılır
izin alıp ses kaydı alırlarsa sizce müdür tekrar eder mi? isteklerini :D

izin alıp ses kaydı alırlarsa sizce müdür tekrar eder mi? isteklerini :D
yanlış anlamışım savcıdan izin almayı müdürden izin almak sandım kusura bakmayın

Ceasar123

80+ Silver
Ses kaydı vs. almayın.
Direkt gidin konuşun eğer ısrarcılar ise şikayet edeceğinizi söyleyin. Hala vazgeçmiyorlar ise şikayet edip geçin.

Shoto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
382
İsim
Shoto Todoroki
A4 genelde istiyorlarda para istemek vs gibi bir şey kesinlikle yapamazlar. İl eğitim müdürlüğüne başvurun. Asla böyle bir meblağ falan vermeyin

15 bin mi verdiniz? Cidden nasıl böyle bir şey yaptınız
Yok indirimle 13000 yaptılar🤣 15000 olsa nasıl verirdik 15000 den kötüsü 2014 de verdiğimiz 3000 tl.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,195
İsim
Muhammed emin efe
izinsiz ses kayıtları sadece küfürde sıkıntı çıkarmıyor çünkü ses kaydı aliyorum dersen kufur etmez fakat diger izinsiz ses kayıtlari yasaktir
E diyelim bi öğrenciyi 3-4 tane çakal öğretmen sıkıştırmış cio baba sakal kesme sahnesi gibi. Çocuk bunu nasıl kanitliycak?

Feyzoş

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Feyzan Mutluay
E diyelim bi öğrenciyi 3-4 tane çakal öğretmen sıkıştırmış cio baba sakal kesme sahnesi gibi. Çocuk bunu nasıl kanitliycak?
hakkında veririk ha
kanitlayamicsk gibi
hem öğretmenler mafya üyesimi ne alaka kendisinden 30 yaş küçük cocukdan haraç keser gibi olmaz öyle şey

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,195
İsim
Muhammed emin efe
hakkında veririk ha
kanitlayamicsk gibi
hem öğretmenler mafya üyesimi ne alaka kendisinden 30 yaş küçük cocukdan haraç keser gibi olmaz öyle şey
Hiç bilemezsin örneğin istismarı vs kanıtlamak zorunda olan birisi bunu nasıl kanıtlayacak sonuçta. Bazı hocalar mafya üyesinden beter.

açıklamaya okul kayıt ücreti yaz öyle yatır. Kayıttan sonra meb, cimer, vb. şikayet. ama takarlar.

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,117
İsim
Ömür
En mantıklısı şuan olmaz diyip sonra ödicez demek ve ödememek pembiş yalan

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,505
İsim
Olcay akbulut
Devlet okulu hocam. Annem kayıt için gitmişti, kağıt liste vermişler. Sabun, tuvalet kağıdı falan yazıyor. Birde okul aile birliğinin IBAN numarasını yazmışlar.
yatırmayın hocam devlet okulu para isteyemez, mebe şikayet edin.

Hocam malzeme istekleri de böyleymiş:
3 top A4 kağıdı
24'lü tuvalet kağıdı
1 paket şeffaf dosya
sıvı sabun
tahta silgisi

Gerçekten de ihtiyaç listesini vermişler :D

Bizim adres tutuyor ona rağmen istemişler birde
listeye bak ** bizim evin listesiyle aynı resmen çay flnda isteselermiş içerdi çocuklar tenefüste

NİTRQ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Ömer Özcane
E diyelim bi öğrenciyi 3-4 tane çakal öğretmen sıkıştırmış cio baba sakal kesme sahnes
yatırmayın hocam devlet okulu para isteyemez, mebe şikayet edin.

listeye bak ** bizim evin listesiyle aynı resmen çay flnda isteselermiş içerdi çocuklar tenefüste
yok çay öğrencilere olmaz müdür öğretmenler filan içecek.İçerken de bunlar ne keriz diye diye içerler
Bende 5 e geçerken istemişlerdi ama tuvalet kağıdı ve svı sabundu galiba hatırlamıyom tam

Top Bottom