Yardım OVERCLOCK YARDIM!

EmreC

80+
Reaksiyon skoru
17
GA-G31-ES2L anakartım var yeni pc alana kadar idare etmem gerek. E2140 işlemci var stock hali 1.60 ghz ben bunu 2.70 ghz ye kadar voltajsız çıkardım ama ne yaparsam yapayım tüm voltajları denedim, voltaj vermeden denedim ancak 2.71 ghz bile yapamıyorum yapınca pc açılıyor ancak 1-2 saat sonra ekran donuyor ve kulaklıktan cızırtı geliyor nasıl artırabilirim bunu ısınma sorunu yok lütfen yardım edin ne yaptıysam çözemedim farklı ramler ile de denedim ama nafile

GA-G31-ES2L anakartım var yeni PC alana kadar idare etmem gerek. E2140 işlemci var stock hali 1.60 ghz ben bunu 2.70 ghz ye kadar voltajsız çıkardım ama ne yaparsam yapayım tüm voltajları denedim, voltaj vermeden denedim ancak 2.71 ghz bile yapamıyorum yapınca PC açılıyor ancak 1-2 saat sonra ekran donuyor ve kulaklıktan cızırtı geliyor nasıl artırabilirim bunu ısınma sorunu yok lütfen yardım edin ne yaptıysam çözemedim farklı ramler ile de denedim ama nafile
hangi foruma gittiysem çözemedim inanılmaz bir şey
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aga adamın anakartına bak, o anakartta voltaj ayarını bilmiyorum :D.
bios görüntülerini atsam yardımcı olabilir misin

Ekler

• bioss.PNG
    bioss.PNG
    1.4 MB · Hit: 61
Bak orada "System Voltage Control" yazıyor, onu Auto'dan Manuel'e çekeceksin.

Bak orada "System Voltage Control" yazıyor, onu Auto'dan Manuel'e çekeceksin.
onu biliyorum voltajı yavaş yavaş artıra artıra denedim ama hiç biri olmadı ddr2 overvoltage control ve fsb overvoltage controlda +0.01 +0.02 +0.03 seçenekleri var acaba onlara da voltaj verecek miyim vereceksem ne kadar vericem

onu biliyorum voltajı yavaş yavaş artıra artıra denedim ama hiç biri olmadı ddr2 overvoltage control ve fsb overvoltage controlda +0.01 +0.02 +0.03 seçenekleri var acaba onlara da voltaj verecek miyim vereceksem ne kadar vericem
FSB'ye de ver, ne kadar vermen gerektiği ile ilgili bir bilgim yok maalesef, çok eski işlemci yani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,776
Üyeler
202,387
Son üye
ardalver
Geri