Neler Yeni

Oyun nasıl yapılır? bilgili arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Fireman37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Kadir Tuna Karasu
Bir hayatta kalma oyunu yapmayı düşünüyorum ama dikkat etmem gereken şeyler neler, hangi program ile çalışmalıyım, bütün gerekli olan şeyleri söyler misiniz?
Bir platform da yayınlamayı dusunuyormusun

Fireman37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Kadir Tuna Karasu
düzgün bir şey yapabilirsem neden olmasın. steam da yayınlamayı düşünüyorum.
Okeyvkanka şimdi yazıyorum ne kullanman gerektiğini he bu arada sinirden PC yi kirmazsan iyi çünkü acayip sinir bozan bişey oyun yapmak :)

Aizen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
554
İsim
Harun Kayatekin
yazılım bilgin var mı kanka ?

58_BaBaKoK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,569
İsim
Ahmet Tulumcu
Okeyvkanka şimdi yazıyorum ne kullanman gerektiğini he bu arada sinirden PC yi kirmazsan iyi çünkü acayip sinir bozan bişey oyun yapmak :)
unity yada unreal engine gibi oyun motorları var tabi sen bunlardan önce yazılımın iyi olması lazım

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2
obi rambonun yaptığı oyunu oynadın mı obi

Fireman37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Kadir Tuna Karasu
yaz. bekliyorum.
Kanka ilk önce kullanacağın uygulamalar Java-javaScprit swift ve c dilleri
Öncelikle aşamalı olarak başlaman lazım ilk önce oyunu kafanda tasarla ama birazda el yeteneğinin olması lazım çünkü oyun karakterlerini kendin çizeceksin kafanda oyunu tasarladiktan sonra bir dokumana kafanda tasarladıklarıni dok sonra eksik veya fazlası varsa sil yada ekle ondan sonra karakterlerini çiz ve kodlamaya başla inşallah yapabilirsin egerki yaparsan oynarım büyük ihtimal kolay gelsin ALLAH SABIR VERSİN :)

ugo.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,032
İsim
Uygar
Instagram
uuygarugurlu
Unity v.b. şeyler kullanma saf kod yaz, unity v.b. platformlarla yazılan oyunları zaten steam kabul etmeyecektir. Java ile tertemiz yaz geç. Hem de açılış ekranında bomboş bir unity logosu görmemiş oluruz. Oyun yazmak kolay değil java zor bir dil. Eğer biliyorsan javayı, dikkat etmen gereken tek şey public constratlar kullanıp her değişkenin işlevini, aklının karışmaması için yorum satırında belirtmen. Eğer görsel mana'da veya da oyun ile alakalı dikkat etmen gereken şeyi soruyorsan bilmiyorum.

Fireman37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Kadir Tuna Karasu
Kanka ilk önce kullanacağın uygulamalar Java-javaScprit swift ve c dilleri
Öncelikle aşamalı olarak başlaman lazım ilk önce oyunu kafanda tasarla ama birazda el yeteneğinin olması lazım çünkü oyun karakterlerini kendin çizeceksin kafanda oyunu tasarladiktan sonra bir dokumana kafanda tasarladıklarıni dok sonra eksik veya fazlası varsa sil yada ekle ondan sonra karakterlerini çiz ve kodlamaya başla inşallah yapabilirsin egerki yaparsan oynarım büyük ihtimal kolay gelsin ALLAH SABIR VERSİN :)
Kanka unity gibi yazılımlarda kullanabilirsin istersen ama bunlarida bilmen gerek

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Yazılım dili bilmen lazım.
Oku seç öğrenmek istediğin dili.

Top Bottom