Yardım Oyun oynarken pc aniden donuyor

Geçmiş olsun, öncelikle herhangi bir OC ayar yaptıysan onları varsayılana çek, işe yaramazsa alternatif bir psu bulup onu test et.
Ekran kartı oc ayarlarım yüzünden benzeri problem yaşamıştım (pc çalışmaya devam ediyor ses var ancak görüntü donup kalıyordu, pc resetlemedikçe düzelmiyordu), ayarları düşürdüm ve problem çözüldü.
Valla yedek bir psum yok hocam maalesef şuan çalışmıyorumda çalışsam ilk iş gidip geleceğim Enermax alırdım ama test yapabiliceğim başka bir psum yok şuan

Tüm oc ayarlarını varsayılana almayı dene, tahminimce standart sahnelerde problem yok ancak yeni sahnede ya da güçlü render yapmaya çalıştığında bir yerde voltaj dengesizliği yaşayıp ekran kartı kendini kitliyor olabilir. İhtimal olarak temizlik yapmanda da fayda var.

Tüm oc ayarlarını varsayılana almayı dene, tahminimce standart sahnelerde problem yok ancak yeni sahnede ya da güçlü render yapmaya çalıştığında bir yerde voltaj dengesizliği yaşayıp ekran kartı kendini kitliyor olabilir. İhtimal olarak temizlik yapmanda da fayda var.
Hocam herhangi bir oc yapmadım sadece Expo açık

Valla yedek bir psum yok hocam maalesef şuan çalışmıyorumda çalışsam ilk iş gidip geleceğim Enermax alırdım ama test yapabiliceğim başka bir psum yok şuan
ani bir güç kesintisi var psu düşündürüyor occt den tüm parçaları test edermisin özellikle psuyu 10dk beklet testlerde

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.9 MB · Hit: 13
Crush yedi açar açmaz 😀
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu grafik normal mi?

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.6 MB · Hit: 15
  • image.webp
    image.webp
    2.5 MB · Hit: 15
Herhangi bir sorun gözükmüyor şuan ama hocam işlemci 89 derecelerde geziyor ekran kartı 60 larda

Testi bir daha başlattım çünkü sistem tam hiç çalışmıyordu şimdi tam güç çalışıyor

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.4 MB · Hit: 10

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.5 MB · Hit: 10
hocam Expo var sadece ondada bir sorun yaşamadım daha psu 35dk bekledim +5-6dk da tam güç olmadan çalıştı

Herhangi bir sorun gözükmüyor şuan ama hocam işlemci 89 derecelerde geziyor ekran kartı 60 larda

Testi bir daha başlattım çünkü sistem tam hiç çalışmıyordu şimdi tam güç çalışıyor
Oyun oynarken sorun devam ediyor mu? Ekran kartı iyi soğuyor, İşlemci sıcaklığı normal sayılabilecek sınırda ama macunu tazelesen ve fanları temizlesen iyi olabilir.

Wipaste C2 4gr 6 W/m-K Termal Macun

Oyun içi bir şeylerin yüklenmemesi veya geç yüklenmesi SSD'den olabilir, oyunu HDD'ye yükleyince bana da olmuştu ama donma olmadıydı, exposuz denedin mi? Sistem stabil değilse de olur olmadı bir kasayı temizle, ramları çıkart temizle. Onun dışında kernel poweri bende yiyorum :ROFLMAO:günde 1 kez. PC başında olmayınca kendi kendine uyku moduna geçince de sanırım o hatayı veriyor, anormallik olmamasına rağmen. Bir ara bu olay görüntüleyicisindeki olayları düzeltme çalışıyordum 1 veya 2 tane düzelttim sonra yoruldum saldım artık mavi ekran, donma, çökme fln olmadığı sürece saldım. Ancak kendinde demişsin eskiden de kernel alıyormuşum diye ondan değildir.

Oyun oynarken sorun devam ediyor mu? Ekran kartı iyi soğuyor, İşlemci sıcaklığı normal sayılabilecek sınırda ama macunu tazelesen ve fanları temizlesen iyi olabilir.

Wipaste C2 4gr 6 W/m-K Termal Macun
Kanka PC 2 aydır elimde daha 2 ay oldu termal macun süreli ki 7800x3d bu ne bekliyon yüksek ccd li çekirdek geldiyse normal oyunda bir problem yaşatmıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oyun içi bir şeylerin yüklenmemesi veya geç yüklenmesi SSD'den olabilir, oyunu HDD'ye yükleyince bana da olmuştu ama donma olmadıydı, exposuz denedin mi? Sistem stabil değilse de olur olmadı bir kasayı temizle, ramları çıkart temizle. Onun dışında kernel poweri bende yiyorum :ROFLMAO:günde 1 kez. PC başında olmayınca kendi kendine uyku moduna geçince de sanırım o hatayı veriyor, anormallik olmamasına rağmen. Bir ara bu olay görüntüleyicisindeki olayları düzeltme çalışıyordum 1 veya 2 tane düzelttim sonra yoruldum saldım artık mavi ekran, donma, çökme fln olmadığı sürece saldım. Ancak kendinde demişsin eskiden de kernel alıyormuşum diye ondan değildir.
Baktım hep kernel Power yemişim zaten ekran kartı temiz vrm ler temiz psu 35dk full yükte çalıştı bir sorun yok oyun aniden donuyor ve bir daha ekran gelmiyor kernel Power hatası veriyor ondan sonra sürekli yapmıyor ama bu 2-3 haftadır 4-5 defa yaşadım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,663
Üyeler
183,874
Son üye
AngaraBeyfendisi
Geri