Ben c# le başladım geçen.başlıkda yazdıgım gibi oyun yazılımcısı olmak istiyorum nasıl başlamalıyım
ben bu işi meslek olarak yapmak istiyorum en azından ileride şimdi ise kendimi geliştirmek için sordumBence başlama, hele para için yapacaksan hiç başlama kafede asgari ücretle işe gir daha fazla para kazanırsın kısa vadede. Uzun vade ise minimum 2-3 yıl falan ona göre.
Mobil projeler yapmak istiyorsan Unity, daha çok PC odaklı ise Unreal öneririm. Eğer öğrendiğin deneyimi bir Türk firmasına kullanmak istiyorsan da Unity daha iyidir. Eğer 2D odaklı ise en kolayı GMS 2. Bunu bir meslek olarak yapmak istiyorsan üniversitesini okuman oyun yapmandan en az 2 kat daha faydalı olacaktır.ben bu işi meslek olarak yapmak istiyorum en azından ileride şimdi ise kendimi geliştirmek için sordum
zaten amacım bu aga ancak liseye yeni geçtim o yüzden 8 yıl üniversite diye beklemek pek doğru olmaz sencede öyle değil mi agaMobil projeler yapmak istiyorsan Unity, daha çok PC odaklı ise Unreal öneririm. Eğer 2D odaklı ise en kolayı GMS 2. Bunu bir meslek olarak yapmak istiyorsan üniversitesini okuman oyun yapmandan en az 2 kat daha faydalı olacaktır.
ama evet üniversidede inşallah yazılımcılık okuyucamMobil projeler yapmak istiyorsan Unity, daha çok PC odaklı ise Unreal öneririm. Eğer öğrendiğin deneyimi bir Türk firmasına kullanmak istiyorsan da Unity daha iyidir. Eğer 2D odaklı ise en kolayı GMS 2. Bunu bir meslek olarak yapmak istiyorsan üniversitesini okuman oyun yapmandan en az 2 kat daha faydalı olacaktır.
He bi de eklenmesi gereken bi şey var, İngilizcenin iyi olması lazım. TR deki kaynaklar belli bir noktadan sonra yetmiyor ve bazı konularda hiç TR kaynak zaten yok. Ama önceliğin okulun olmak zorunda bir firmada çalışmak istiyorsan diploman ile birlikte.zaten amacım bu aga ancak liseye yeni geçtim o yüzden 8 yıl üniversite diye beklemek pek doğru olmaz sencede öyle değil mi aga
Mesaj otomatik birleştirildi:
ama evet üniversidede inşallah yazılımcılık okuyucam
aga sanki bu unreal engine 4 öğretiyo 6 çıkmadımı ?Eğer hiç kodlama bilgin yoksa Blueprint ile mantığını kavramanı öneririm. Daha sonra C++ öğrenirsin. Profesyonel konumuna gelince diğer motorlara kayarsın. Unreal Engine için attığım dersi kullanıyorum ve çok işe yarıyor:
Unreal Engine İle Tanışın (UE Oyun Programlama Türkçe)
Profesyonel Olmak İsteyenler İçin - Hedef En Büyük ve Detaylı Unreal Engine Eğitim Setiwww.udemy.com
Unreal 5 çıkmadı daha, 6 nasıl çıksın. Ayrıca çıksa bile TR de kaynak bulman için baya beklemen gerekcek, ayrıca Unrealde sürümler arasında pek fark yok diye biliyorum yani öğrenebilirsin.aga sanki bu unreal engine 4 öğretiyo 6 çıkmadımı ?
çok saol agam sen yazılımcılık biliyormusun bu aradaUnreal 5 çıkmadı daha, 6 nasıl çıksın. Ayrıca çıksa bile TR de kaynak bulman için baya beklemen gerekcek, ayrıca Unrealde sürümler arasında pek fark yok diye biliyorum yani öğrenebilirsin.
https://store.steampowered.com/app/1360150?snr=5000_5100___primarylinks oyunumun Steam mağazası bu, şimdiye kadar bulunduğum, gördüğüm, duyduğum bütün projelerden ve konuşmalardan anladığım çok net bi şey var. Ya büyük bir firma/grup halinde çalışacaksın ya da yurt dışında değer görecek bi oyun yapacaksın. TR community acayip boş ve toxic bu konuda.çok saol agam sen yazılımcılık biliyormusun bu arada