Neler Yeni

Oyun yazılımcısı olmak istiyorum 'nasıl Başlamalıyım'

annysm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
furkan krk
başlıkda yazdıgım gibi oyun yazılımcısı olmak istiyorum nasıl başlamalıyım
- Java Değilde Unreal engine den başlamak istiyorum

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Bence başlama, hele para için yapacaksan hiç başlama kafede asgari ücretle işe gir daha fazla para kazanırsın kısa vadede. Uzun vade ise minimum 2-3 yıl falan ona göre.

Durup durup sinirli atacağınıza konunun devamını okuyun la.

Son düzenleme:

Trexsons

80+ Silver
En İyi Cevap
1

annysm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
furkan krk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence başlama, hele para için yapacaksan hiç başlama kafede asgari ücretle işe gir daha fazla para kazanırsın kısa vadede. Uzun vade ise minimum 2-3 yıl falan ona göre.
ben bu işi meslek olarak yapmak istiyorum en azından ileride şimdi ise kendimi geliştirmek için sordum

Ribozom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Toprak
Eğer hiç kodlama bilgin yoksa Blueprint ile mantığını kavramanı öneririm. Daha sonra C++ öğrenirsin. Profesyonel konumuna gelince diğer motorlara kayarsın. Unreal Engine için attığım dersi kullanıyorum ve çok işe yarıyor:

Muammer Beytekin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,189
İsim
Muammer Beytekin
C# Java ve C ile başla program olarak Unity önerimdir.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
ben bu işi meslek olarak yapmak istiyorum en azından ileride şimdi ise kendimi geliştirmek için sordum
Mobil projeler yapmak istiyorsan Unity, daha çok PC odaklı ise Unreal öneririm. Eğer öğrendiğin deneyimi bir Türk firmasına kullanmak istiyorsan da Unity daha iyidir. Eğer 2D odaklı ise en kolayı GMS 2. Bunu bir meslek olarak yapmak istiyorsan üniversitesini okuman oyun yapmandan en az 2 kat daha faydalı olacaktır.

annysm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
furkan krk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mobil projeler yapmak istiyorsan Unity, daha çok PC odaklı ise Unreal öneririm. Eğer 2D odaklı ise en kolayı GMS 2. Bunu bir meslek olarak yapmak istiyorsan üniversitesini okuman oyun yapmandan en az 2 kat daha faydalı olacaktır.
zaten amacım bu aga ancak liseye yeni geçtim o yüzden 8 yıl üniversite diye beklemek pek doğru olmaz sencede öyle değil mi aga
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mobil projeler yapmak istiyorsan Unity, daha çok PC odaklı ise Unreal öneririm. Eğer öğrendiğin deneyimi bir Türk firmasına kullanmak istiyorsan da Unity daha iyidir. Eğer 2D odaklı ise en kolayı GMS 2. Bunu bir meslek olarak yapmak istiyorsan üniversitesini okuman oyun yapmandan en az 2 kat daha faydalı olacaktır.
ama evet üniversidede inşallah yazılımcılık okuyucam

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
zaten amacım bu aga ancak liseye yeni geçtim o yüzden 8 yıl üniversite diye beklemek pek doğru olmaz sencede öyle değil mi aga
Mesaj otomatik birleştirildi:

ama evet üniversidede inşallah yazılımcılık okuyucam
He bi de eklenmesi gereken bi şey var, İngilizcenin iyi olması lazım. TR deki kaynaklar belli bir noktadan sonra yetmiyor ve bazı konularda hiç TR kaynak zaten yok. Ama önceliğin okulun olmak zorunda bir firmada çalışmak istiyorsan diploman ile birlikte.

annysm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
furkan krk
Eğer hiç kodlama bilgin yoksa Blueprint ile mantığını kavramanı öneririm. Daha sonra C++ öğrenirsin. Profesyonel konumuna gelince diğer motorlara kayarsın. Unreal Engine için attığım dersi kullanıyorum ve çok işe yarıyor:
aga sanki bu unreal engine 4 öğretiyo 6 çıkmadımı ?

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
aga sanki bu unreal engine 4 öğretiyo 6 çıkmadımı ?
Unreal 5 çıkmadı daha, 6 nasıl çıksın. Ayrıca çıksa bile TR de kaynak bulman için baya beklemen gerekcek, ayrıca Unrealde sürümler arasında pek fark yok diye biliyorum yani öğrenebilirsin.

annysm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
furkan krk
Unreal 5 çıkmadı daha, 6 nasıl çıksın. Ayrıca çıksa bile TR de kaynak bulman için baya beklemen gerekcek, ayrıca Unrealde sürümler arasında pek fark yok diye biliyorum yani öğrenebilirsin.
çok saol agam sen yazılımcılık biliyormusun bu arada

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Top Bottom