Neler Yeni

Oyundayken ekran kartı driveri çöküyor

Crash1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Sefa
merhaba son zamanlarda oyunlarda siyah ekran verip oyundan atıyor ve amd beklenmeyen bir sistem arıza meydana geldi diyor ve driver çöktü diyor alıyorum artık can sıkmaya başladı günde 10 15 kere aynı hatayı alıyorum sebebi nedir ? önceden konu açmıştım bazı kişiler dedi driverin 2 eski sürümü indir indirdim ve aynı hatayı halen alıyorum yardım edin bıktım artık.

Ekran kartı : Rx 6500 xt
işlemci : Ryzen 5 5600
Ram: Gskil Ripjavsw 8x2 3600mhz
Anakart: Asus prime b450m-a

TahinPekmez

80+ Silver
günde 15 kere nasil sabrediyorsun ben buna şaşırdım. elindekini sat, asus rx 6600 al

zelforen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
ATA
Yanlış Bilgilendirme
kardeşim klasik amd kart wattman hatası alıyosun . amd fanları gelmeden buraya elindekini sat bi rtx karta geç kurtul . şimdi gelip sana şu modelde sorun yok bu driverde bilmem ne yok diye akıl verecekler dinleme ve bütcen varsa bir kart al kendine amd hepsinde bu sorun var . en iyisinide alsan en kötüsünüde alsan . şans işi hiç arıza almayanlarda var ama alanlarda var .

Crash1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Sefa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
günde 15 kere nasil sabrediyorsun ben buna şaşırdım. elindekini sat, asus rx 6600 al
kral para yok ya.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kardeşim klasik amd kart wattman hatası alıyosun . amd fanları gelmeden buraya elindekini sat bi rtx karta geç kurtul . şimdi gelip sana şu modelde sorun yok bu driverde bilmem ne yok diye akıl verecekler dinleme ve bütcen varsa bir kart al kendine amd hepsinde bu sorun var . en iyisinide alsan en kötüsünüde alsan . şans işi hiç arıza almayanlarda var ama alanlarda var .
vallah elimde para olsa düşümeden değiştirecem ama en ucuzu bile 10 k

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Ümit Öztürk
dün yeni driver geldi güncelle bakalım işe yarayacak mı

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,285
İsim
Volkan
merhaba son zamanlarda oyunlarda siyah ekran verip oyundan atıyor ve amd beklenmeyen bir sistem arıza meydana geldi diyor ve driver çöktü diyor alıyorum artık can sıkmaya başladı günde 10 15 kere aynı hatayı alıyorum sebebi nedir ? önceden konu açmıştım bazı kişiler dedi driverin 2 eski sürümü indir indirdim ve aynı hatayı halen alıyorum yardım edin bıktım artık.

psu markası nedir bu kartı kullandım lanet bir şey pc den soğuttu beni zamanında
@Emre Zengin

zaten ne olduysa bu güncelemelerden sonra oldu düzelir mi sence ?
ddu ile driverları sil hocam sonra whql sürücülerinden 12 önce çıkanı indir tekrar dene

Crash1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Sefa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dün yeni driver geldi güncelle bakalım işe yarayacak mı
1733482304713.png

halen aynı hatayı veriyor

ynsmr11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
yunus emre kırcı
benim de oluyordu böyle bir hata. hata driver hata verdikten sonra oyuna girmiyordu bir daha, girse de 10 fps filan açıyordu oyunu. bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyordu clock mhzini -200 yapınca düzeldi bi deneyebilirsin. kart rx470

Crash1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Sefa
psu markası nedir bu kartı kullandım lanet bir şey pc den soğuttu beni zamanında
@Emre Zengin

ddu ile driverları sil hocam sonra whql sürücülerinden 12 önce çıkanı indir tekrar dene
hocam psu kasanın içinde direk vardı aldığımda hangi marka olduğunu bilmiyorum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,285
İsim
Volkan

BIOS ayarlarını sıfırlayıp kaydedip çık. xmp falan hiçbir şey açma. Ondan sonra bu dediğim şekilde ekran kartı sürücüsünü kaldırıp sorunun devam edip etmeyeceğine bak.

Ekran kartı sürücüsünü kaldırma:
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/GPU-601.html bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/down...eon-rx-6000-series/amd-radeon-rx-6500-xt.html 24.5.1 sürümünü indirin. BEN BUNDA STABİL KULLANIYORDUM
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 24.5.1 sürümünü kurun ve sistemi yeniden başlatın. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) Masaüstü geldikten sonra Radeon Software'a girip oradan kullanıcı profilini Varsayılan olarak seçin ve başka ayara dokunmayın.

Eğer devam ederse OCCT adlı programı indirip Stability Test sekmesinden bilgisayarı Power testine sok bakalım. Eğer aniden siyah ekran ya da çökme gibi bir durum olursa PSU da sorun olabilir.
Not: Emre Zenginden alıntıdır.

Crash1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Sefa
benim de oluyordu böyle bir hata. hata driver hata verdikten sonra oyuna girmiyordu bir daha, girse de 10 fps filan açıyordu oyunu. bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyordu clock mhzini -200 yapınca düzeldi bi deneyebilirsin. kart rx470
clock mhz si ne hocam ilk defa duydum

BIOS ayarlarını sıfırlayıp kaydedip çık. xmp falan hiçbir şey açma. Ondan sonra bu dediğim şekilde ekran kartı sürücüsünü kaldırıp sorunun devam edip etmeyeceğine bak.

Ekran kartı sürücüsünü kaldırma:
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/GPU-601.html bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/down...eon-rx-6000-series/amd-radeon-rx-6500-xt.html 24.5.1 sürümünü indirin. BEN BUNDA STABİL KULLANIYORDUM
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 24.8.1 sürümünü kurun ve sistemi yeniden başlatın. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) Masaüstü geldikten sonra Radeon Software'a girip oradan kullanıcı profilini Varsayılan olarak seçin ve başka ayara dokunmayın.

Eğer devam ederse OCCT adlı programı indirip Stability Test sekmesinden bilgisayarı Power testine sok bakalım. Eğer aniden siyah ekran ya da çökme gibi bir durum olursa PSU da sorun olabilir.
Not: Emre Zenginden alıntıdır.
hocam rusta vs full drop giriyordu önceden drop düzeldi bu sorun başladı acaba ekran kartında bir sorun var olamaz mı ?

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,285
İsim
Volkan
clock mhz si ne hocam ilk defa duydum

hocam rusta vs full drop giriyordu önceden drop düzeldi bu sorun başladı acaba ekran kartında bir sorun var olamaz mı ?
o ekran kartı biraz sıkıntılı anakartın b550 olsa daha iyi çalışırdı pcı 3.0 da çok iyi değil 4.0 dada iyi değil ama ne azından yormuyor

Top Bottom