Neler Yeni

Oyundayken ekran kartı driveri çöküyor

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,899
İsim
Emre Zengin
merhaba son zamanlarda oyunlarda siyah ekran verip oyundan atıyor ve amd beklenmeyen bir sistem arıza meydana geldi diyor ve driver çöktü diyor alıyorum artık can sıkmaya başladı günde 10 15 kere aynı hatayı alıyorum sebebi nedir ? önceden konu açmıştım bazı kişiler dedi driverin 2 eski sürümü indir indirdim ve aynı hatayı halen alıyorum yardım edin bıktım artık.

Ekran kartı : Rx 6500 xt
işlemci : Ryzen 5 5600
Ram: Gskil Ripjavsw 8x2 3600mhz
Anakart: Asus prime b450m-a
RAM'lerden yapıyor olabilir. Bilgisayarı yeniden başlat. Tam yeniden başladığı sırada durmadan delete tuşuna bas. Karşına BIOS ekranı gelecek. BIOS ekranı geldikten sonra F7 tuşu ile Advanced Mode geç. Geçtikten sonra en sağ üst tarafta Exit sekmesi göreceksin. Oradan da Load Default Settings yazana bas ve ardından Save and Reboot ya da Save and Exit de. Başka hiçbir ayara dokunma.
BIOS ayarlarını sıfırlayıp kaydedip çık. xmp falan hiçbir şey açma. Ondan sonra bu dediğim şekilde ekran kartı sürücüsünü kaldırıp sorunun devam edip etmeyeceğine bak.

Ekran kartı sürücüsünü kaldırma:
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/GPU-601.html bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/down...eon-rx-6000-series/amd-radeon-rx-6500-xt.html 24.5.1 sürümünü indirin. BEN BUNDA STABİL KULLANIYORDUM
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 24.5.1 sürümünü kurun ve sistemi yeniden başlatın. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) Masaüstü geldikten sonra Radeon Software'a girip oradan kullanıcı profilini Varsayılan olarak seçin ve başka ayara dokunmayın.

Eğer devam ederse OCCT adlı programı indirip Stability Test sekmesinden bilgisayarı Power testine sok bakalım. Eğer aniden siyah ekran ya da çökme gibi bir durum olursa PSU da sorun olabilir.
Not: Emre Zenginden alıntıdır.
Sonra buradaki işlemleri uygula. https://www.amd.com/en/support/down...eon-rx-6000-series/amd-radeon-rx-6500-xt.html önce 24.12.1 sürücüsüyle dene. Bakalım sorun devam edecek mi?

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,285
İsim
Volkan
RAM'lerden yapıyor olabilir. Bilgisayarı yeniden başlat. Tam yeniden başladığı sırada durmadan delete tuşuna bas. Karşına BIOS ekranı gelecek. BIOS ekranı geldikten sonra F7 tuşu ile Advanced Mode geç. Geçtikten sonra en sağ üst tarafta Exit sekmesi göreceksin. Oradan da Load Default Settings yazana bas ve ardından Save and Reboot ya da Save and Exit de.

Sonra buradaki işlemleri uygula. https://www.amd.com/en/support/down...eon-rx-6000-series/amd-radeon-rx-6500-xt.html önce 24.12.1 sürücüsüyle dene. Bakalım sorun devam edecek mi?
geldi geldi adam adam :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Emirhan Mamiş
merhaba son zamanlarda oyunlarda siyah ekran verip oyundan atıyor ve amd beklenmeyen bir sistem arıza meydana geldi diyor ve driver çöktü diyor alıyorum artık can sıkmaya başladı günde 10 15 kere aynı hatayı alıyorum sebebi nedir ? önceden konu açmıştım bazı kişiler dedi driverin 2 eski sürümü indir indirdim ve aynı hatayı halen alıyorum yardım edin bıktım artık.

Ekran kartı : Rx 6500 xt
işlemci : Ryzen 5 5600
Ram: Gskil Ripjavsw 8x2 3600mhz
Anakart: Asus prime b450m-a
Aynı kart bende de var bu hatayi 1.5 2 sene önce bende aliyodum sonra güncellemelerle bende kesildi artık almiyorum güncellemeyle alakalı bence

Crash1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Sefa
RAM'lerden yapıyor olabilir. Bilgisayarı yeniden başlat. Tam yeniden başladığı sırada durmadan delete tuşuna bas. Karşına BIOS ekranı gelecek. BIOS ekranı geldikten sonra F7 tuşu ile Advanced Mode geç. Geçtikten sonra en sağ üst tarafta Exit sekmesi göreceksin. Oradan da Load Default Settings yazana bas ve ardından Save and Reboot ya da Save and Exit de. Başka hiçbir ayara dokunma.

Sonra buradaki işlemleri uygula. https://www.amd.com/en/support/down...eon-rx-6000-series/amd-radeon-rx-6500-xt.html önce 24.12.1 sürücüsüyle dene. Bakalım sorun devam edecek mi3

En üstekini mi diyorsunuz ?

Ekler

• IMG_20241206_140644.jpg
    IMG_20241206_140644.jpg
    200.7 KB · Hit: 6

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,899
İsim
Emre Zengin

Crash1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Sefa
Aynen önce Load Optimizated Defaults de. Onayla gelen ekranı. Sonra Save Changes and Reset de.
Hocam oynaylıyorum ama aynı ekrana atıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynen önce Load Optimizated Defaults de. Onayla gelen ekranı. Sonra Save Changes and Reset de.
Save changes and reset gibi bir şey yok

Prdn görmemişim yaptım

hocam driveri ddu ile kaldıracam dimi ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,899
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,899
İsim
Emre Zengin
peki internet kalbosunu bu aşamada mı çekecem ? Amd Uninstaller dediğiniz uygulama bu mu kusura bakmayın çok soru soruyorum
Son AMD sürücüsünü indirdin mi şuan bilgisayara?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,899
İsim
Emre Zengin
driveri kaldırmadım halen
AMD Cleanup ile AMD Adrenalin 24.12.1 sürücüsünü indirdiysen internet bağlantını kesip AMD Cleanup'ı çalıştır. Sürücüyü kaldırdıktan sonra AMD Adrenalin 24.12.1 sürücüsünü kur. Kurduktan sonra interneti bağla.

Crash1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Sefa
AMD Cleanup ile AMD Adrenalin 24.12.1 sürücüsünü indirdiysen internet bağlantını kesip AMD Cleanup'ı çalıştır. Sürücüyü kaldırdıktan sonra AMD Adrenalin 24.12.1 sürücüsünü kur. Kurduktan sonra interneti bağla.
Hocam amd adrenalini yüklemem için gogleye girmem lazım ve internet olmadığı için giremiyorum farklı bir şeklide mi yükleyecem ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,899
İsim
Emre Zengin
Hocam amd adrenalini yüklemem için gogleye girmem lazım ve internet olmadığı için giremiyorum farklı bir şeklide mi yükleyecem ?
Hocam ikisini de önce indireceksin. Sonra işlemlere geçeceksin.

Top Bottom