Neler Yeni

Çözüldü✓ oyunlarda fps dalgalanması

dlep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Muhammed Koçak
yani ben de öyle düşünüyorum ancak sorunu bir yere bağlayamıyorum tek 16gb ram yetersiz kalmış olabilir mi peki böyle bir ihtimal var mı
hayır lol gibi bir oyunda ram bu etkiyi yaratmaz

R9XTX

80+ Bronze
yani ben de öyle düşünüyorum ancak sorunu bir yere bağlayamıyorum tek 16gb ram yetersiz kalmış olabilir mi peki böyle bir ihtimal var mı
Çoğu oyunda yetmesi lazım.Hangi oyunlarda dps dalgalanmaları oluyor.Oyunlarda ram kullanımına bakabilirsin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Raminizin modeli nedir

• Beğen
Reaksiyonlar: dlep

dlep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Muhammed Koçak
peki arızalı ram olma ihtimali nedir olası bir ram arızasından kaynaklı yaşanıyor olabilir mi
ram arızası olduğunda ram bilgisayarın kısa süreli belleği olduğu için ram arızalansa ya pc açılırken kapanır yada reset döngüsüne girer

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
kutay
Çoğu oyunda yetmesi lazım.Hangi oyunlarda dps dalgalanmaları oluyor.Oyunlarda ram kullanımına bakabilirsin

Raminizin modeli nedir
hocam lolde ve csde denedim lolde normalde fpsi 240a sabitlediğimde aşağı inmiyordu ancak şu an 240 220 arası sürekli oynuyor bazen 180 160 hatta 140lara iniyor ilginç olan şu fps sınırını kaldırdığımda kolay kolay 400ün altına düşmüyor csde ise 280 300 arası alırken şu an 150 falan alıyorum gerçekten hiçbir fikrim yok neden olduğu hakkında sizce fresh start yapıp baştan bios ve windows kursam yardımcı olur mu

ram arızası olduğunda ram bilgisayarın kısa süreli belleği olduğu için ram arızalansa ya pc açılırken kapanır yada reset döngüsüne girer
yani ram ya da anakartın ram slotu ile ilgili bir sorun yok doğru mu anladım hocam peki ekran kartı ile ilgili olabilir mi ne dersiniz

dlep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Muhammed Koçak
hocam lolde ve csde denedim lolde normalde fpsi 240a sabitlediğimde aşağı inmiyordu ancak şu an 240 220 arası sürekli oynuyor bazen 180 160 hatta 140lara iniyor ilginç olan şu fps sınırını kaldırdığımda kolay kolay 400ün altına düşmüyor csde ise 280 300 arası alırken şu an 150 falan alıyorum gerçekten hiçbir fikrim yok neden olduğu hakkında sizce fresh start yapıp baştan bios ve windows kursam yardımcı olur mu

yani ram ya da anakartın ram slotu ile ilgili bir sorun yok doğru mu anladım hocam peki ekran kartı ile ilgili olabilir mi ne dersiniz
ekran kartının ısı değerleri kaç ? ve ekranda oyun oynarken karıncılanma falan oluyor mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
kutay

Raminizin modeli nedir
https://www.amazon.com.tr/Crucial-C...+16gb+ddr5+4800mhz&qid=1725664665&sr=8-2&th=1 bu olması lazım hocam

ekran kartının ısı değerleri kaç ? ve ekranda oyun oynarken karıncılanma falan oluyor mu?
ekran kartım HWinfoda sabit 39 derece ve herhangi bir karıncalanma olmuyor oynarken cs açılırken en başta yanıt vermiyor diyor ardından turuncu başlangıç ekranı donuyor ancak açıldıktan sonra herhangi bir sorun olmuyor

dlep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Muhammed Koçak
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
kutay
cs açılırken normal o bende de oluyor hocam ben bir sorun göremedim yazılımsal gibi görünüyor kolay gelsin size
teşekkür ederim hocam herhangi bir sorum olduğunda size ulaşmamda bir problem var mıdır acaba

• Beğen
Reaksiyonlar: dlep

dlep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Muhammed Koçak

tridyboos

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
mehmet şükrü kuş
Instagram
@tridyboos
arkadaşlar merhabalar birkaç gün önce bilgisayarıma sıvı soğutma taktım ve o günden beri oyunlarda fps dalgalanması yaşıyorum nedeni nedir yardımcı olabilir misiniz
ekran kartı: msi4060ti
işlemci: ryzen7 7700
anakart: msi pro B650M-A WİFİ
sıvı soğutma: thermalright aqua elite 240mm v3
ram: crucial 16gb DDR5
kasan nasıl ve oda sıcaklığın nasıl bilmiyorum ama o işlemciye sıvı soğutma dalgalanma yaptırıyor olabilir önceki soğutucunuz duruyorsa ve imkan varsa cinebenc r25 gibi işlemci test programlarına 1 saat lik bir çoklu çekirdek testi yapmanız olucaktır her iki soğutucunun sonucuna bakaraktan fark varmı yokmu anlamış olursunuz her nekadar insanlar sıvı soğutucu hava soğutucudan iyi olarak görselerde sıvı soğutucular yoğun kullanımlarda performansları düşüyor içindeki sıvı ısındıkça performans düşer 10-20k test yaparsanız sıvı soğutucu iyi gelebilir ama iş 1-2 saate gelince ozm işte sorunlar ortaya çıkar tabikide çok güçlü bir sıvı soğutucu takarsanız iyi olur ama sizdeki işlemciye bakıcak olursak ve sıvı soğutucuya bence 2 kuleli en az 6 borulu bir soğutucu o sıvı soğutucuyu render performansında tokatlar her nekadar oyun oynasanız bile kasanız çok hava almıyorsa ki boşta 56 derece yazmışsınız çok yüksek bir rakam bende 5600g var snowman m200 soğutucu var çok ucuz bir soğutucu olmasına rağmen full yüke sokunca 70 dereceyi geçmiyor tabii ki benim işlemcim alt model ama soğutucumda baya ucuz ve küçük burda termal macunda çok büyük rol oynuyor yani

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
kutay
kasan nasıl ve oda sıcaklığın nasıl bilmiyorum ama o işlemciye sıvı soğutma dalgalanma yaptırıyor olabilir önceki soğutucunuz duruyorsa ve imkan varsa cinebenc r25 gibi işlemci test programlarına 1 saat lik bir çoklu çekirdek testi yapmanız olucaktır her iki soğutucunun sonucuna bakaraktan fark varmı yokmu anlamış olursunuz her nekadar insanlar sıvı soğutucu hava soğutucudan iyi olarak görselerde sıvı soğutucular yoğun kullanımlarda performansları düşüyor içindeki sıvı ısındıkça performans düşer 10-20k test yaparsanız sıvı soğutucu iyi gelebilir ama iş 1-2 saate gelince ozm işte sorunlar ortaya çıkar tabikide çok güçlü bir sıvı soğutucu takarsanız iyi olur ama sizdeki işlemciye bakıcak olursak ve sıvı soğutucuya bence 2 kuleli en az 6 borulu bir soğutucu o sıvı soğutucuyu render performansında tokatlar her nekadar oyun oynasanız bile kasanız çok hava almıyorsa ki boşta 56 derece yazmışsınız çok yüksek bir rakam bende 5600g var snowman m200 soğutucu var çok ucuz bir soğutucu olmasına rağmen full yüke sokunca 70 dereceyi geçmiyor tabii ki benim işlemcim alt model ama soğutucumda baya ucuz ve küçük burda termal macunda çok büyük rol oynuyor yani
kral kasam cougar mesh440 3 tane önde arkada 1 tane 2 tane de radyatör fanı var ancak benim anlamadığım olay neden fps düşüşü yaşıyorum bilgisayarı yeni açtığımda bile fps düşüşü var bir de dün 44 derece olan işlemcim biosu sıfırladıktan sonra 56 derece olmaya başladı onun da nedenini anlayabilmiş değilim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,167
Üyeler
163,119
Son üye
Kpll12345
Top Bottom