Psyduck
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 16
dini duyguları olmayan herhangi bir insana dini duygularını sömürüp herhangi bir şey yaptıramazsın.dini hassasiyeti olmayan
dini duyguları olmayan herhangi bir insana dini duygularını sömürüp herhangi bir şey yaptıramazsın.dini hassasiyeti olmayan
Jahrein'in bir videosu vardı kendisini pek sevmemde bu herşeyi açıklıyortek derdimiz bu değil elbette ama bu tür şeylerde konuşulmalı bence
ama islam dinin de ezan arapçadır ve oyle güzeldir biz o ezanı benim sediğimiz için türkçe ezan bize saçma gelir ki normal ezanın türkçesi allah yücedir diye başlar ama burda tanrı uludur diyor tanrı sıfatını müslümanlar kullanmaz.Ezandan rahatsiz olmuyorum, Turkce olup olmamasi bir sey ifade etmiyor ikisindede ayni seyi dinliyorsun.
özgür bir ülkede yaşadığın için onun da bunu yapmaya hakkı var. din allahla kul arasında. birisi dine küfür ediyorsa, dalga geçiyorsa, inanmıyorsa, inanıyorsa onu ilgilendirir. insanların dinleri ve inançları hakkında yorum yapmak kimseye düşmez. küfür ediyorsa ve sen inanan birisiysen, ahirette onun yanacağını biliyorsun. o yüzden bırak insanlar ne yaparlarsa yapsınlar. sen bu kadar takıntılı olma hiç bir şeye karşı.özgür bir ülkede yaşadığmız
Niye tanrı sıfatını Müslümanlar kullanmaz? Saçmalık.ama islam dinin de ezan arapçadır ve oyle güzeldir biz o ezanı benim sediğimiz için türkçe ezan bize saçma gelir ki normal ezanın türkçesi allah yücedir diye başlar ama burda tanrı uludur diyor tanrı sıfatını müslümanlar kullanmaz.
yok bak yanlış anladın o adamın hangi dinde olduğu beni ilgilendirmez zaten ama benim dinim ibadet hanesini farklı gösterip ezanımı farklı okutması benim hoşuma gitmediözgür bir ülkede yaşadığın için onun da bunu yapmaya hakkı var. din allahla kul arasında. birisi dine küfür ediyorsa, dalga geçiyorsa, inanmıyorsa, inanıyorsa onu ilgilendirir. insanların dinleri ve inançları hakkında yorum yapmak kimseye düşmez. küfür ediyorsa ve sen inanan birisiysen, ahirette onun yanacağını biliyorsun. o yüzden bırak insanlar ne yaparlarsa yapsınlar. sen bu kadar takıntılı olma hiç bir şeye karşı.
ezan müslümanları ibadete çağırır bunun türkçe olmasında bir şey yok nasıl erzurum müsülümanlıktan detaylar varsa bundada olabilir bu gayet notmal ve adamın yapmaya çalıştığı şeyi başarmmış ben güldümArkadaşlar şu son erzurum oyunun dan sonra saçma sapan oyunlar çıkmaya başlandı size attığım link deki video da ezan türkçe okutuluyor ve cami yerine kilise ye giriliyor hadi onu anladım adam cami figürü bulamamış ama en azından ezanı şuan okutulduğu gibi eklemesi lazım dı ve bu dalga konusu erzurum oyunun dan sonra oldu tek sorun oyunda cami ye gidilip namaz kılınması mı bilmiyorum ama bu olayı başka dine mensup kişiler oyuna kilise koyup ve mezarlıkta aynı erzurum da olduğu gibi dua ettiriyorlar boyle oyunlar var ama tek fark orda cami var orda kilise nedir bu alay bu dalga anlamış değilim ki zaten olaya dini açıdan bakarsak erzurum oyunun da domuz eti neden var bildiğiniz gibi müslümanlara haramdır domuz eti ancak erzurum da var ama buna işin dini açısın dan bakarsak tabi.
neden arapça hiç bir şey kalmamalı.Bizim dinimiz Bunu uygun görüyor bunun seni bu kadar rahatsız etmemesi lazımNiye tanrı sıfatını Müslümanlar kullanmaz? Saçmalık.
Ayrıca ezanın ne dediğini ülkede en az 75 milyon insan bilmiyor. Ezan Türkçe okutulmalı, ülkede Arapça tek bir şey kalmamalı.
Erzurum'un tek bir mantıklı yanı yok zatenya kardeşim başka oyunda kiliseye gitmek saçma değilde erzurum da mı saçma bakın zaten vurguladım bir daha vurgulayacağım dini açıdan bakarsak erzurum da domuz eti olmamalı.
öyle bir şey var mı cvidden bilmiyorum kanıtlasananeden arapça hiç bir şey kalmamalı.Bizim dinimiz Bunu uygun görüyor bunun seni bu kadar rahatsız etmemesi lazım
ezanını anlayacağın şekilde okutması neden hoşuna gitmedi? anlamadan inanmak daha mı çok hoşuna gidiyor?yok bak yanlış anladın o adamın hangi dinde olduğu beni ilgilendirmez zaten ama benim dinim ibadet hanesini farklı gösterip ezanımı farklı okutması benim hoşuma gitmedi
Kur'an da Arapça hak dildir falan yazıyor da haberim mi yok? Sen dua ederken arapça mı ediyorsun? Araplar 500 yıl geride yaşayan halkın teki, bunların dilini kullanmanın anlamı yok.neden arapça hiç bir şey kalmamalı.Bizim dinimiz Bunu uygun görüyor bunun seni bu kadar rahatsız etmemesi lazım