Neler Yeni

Oyunlarda yüksek CPU Sıcaklığı

emirrumus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emir
Merhaba işlemci boşta 54 derece RDR 2 (korsan)oynarken işlemci Sıcaklığı 96 dereceyi buluyor 2k ultra,yüksek,orta grafikte oynuyorum
Stok soğutucu kullanıyorum
Oda sıcaklığı 35 derece
Neden kaynaklanıyor olabilir şimdiden teşekkürler.(Termal macunu 8 9 ay önce değiştirdim)Sistem bilgileri fotoğraflarda mevcut

Ekler

• IMG_20240806_222422.jpg
    IMG_20240806_222422.jpg
    2.3 MB · Hit: 57

AlevFırtınası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
513
İsim
Alev Fırtınası

Palo DAYI 👑

80+ Gold
o ıslemcıye kule tıpı sart 241xt onerırım bende aynı ıselmcıyle kullanıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Alperen Yılmaz
Merhaba işlemci boşta 54 derece RDR 2 (korsan)oynarken işlemci Sıcaklığı 96 dereceyi buluyor 2k ultra,yüksek,orta grafikte oynuyorum
Stok soğutucu kullanıyorum
Oda sıcaklığı 35 derece
Neden kaynaklanıyor olabilir şimdiden teşekkürler.(Termal macunu 8 9 ay önce değiştirdim)Sistem bilgileri fotoğraflarda mevcut
Hocam uv deneyin sıcak havaların da etkisi var bu arada

Sogutucu ne içinden çıkan mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Ahmet
Bende de 5600x var stok soğutucu ile 100 dereceler görüyordu normal yani. Orta halli bı soğutucu ile 60 derecelere düşüyor.

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Ahmet Yıldırım
Stok soğutucudan kaynaklanıyor. Bütçene göre bunlardan birini alabilirsin hepsi yeterli olur. Fiyat arttıkça ses azalır. Thermalright Peerless Assassin veya Thermalright Frost Commander alırsan ileride işlemci yükselttiğinde ona da yeter.
Strong M4-12X Pro
Gamdias BOREAS E1-410-Mono - Mavi - Kırmızı
Dark Freezer X123
Dark Freezer X127
Dark Freezer X125
Thermalright Burst Assassin
Thermalright Peerless Assassin
Thermalright Frost Commander
Oynadığı oyun işlemci tabanlı değil. Sıcaklık aşırı fazla. Sıkıntı stok soğutucudan kaynaklanmıyor bence. Sisteminde virüs olabilir.

AlevFırtınası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
513
İsim
Alev Fırtınası
Oynadığı oyun işlemci tabanlı değil. Sıcaklık aşırı fazla. Sıkıntı stok soğutucudan kaynaklanmıyor bence. Sisteminde virüs olabilir.
RDR2 5600 4060 sistemde genelde %50 üstü işlemci kullanıyor, %65'e kadar kullanıyor. Termal macunu değiştireli de baya olmuş normal yani ısınması.

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Ahmet Yıldırım
RDR2 5600 4060 sistemde genelde %50 üstü işlemci kullanıyor, %65'e kadar kullanıyor. Termal macunu değiştireli de baya olmuş normal yani ısınması.
Dediğin gibi kullanılan oran az. %100'de bile stok soğutucuyla alınan değer 85 derecelerde olmalıydı. Cehennemde oynasa tamam derim ama adam oyunu korsan oynuyor zaten virüs bulaşmama ihtimali yok.

AlevFırtınası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
513
İsim
Alev Fırtınası
%100'de bile stok soğutucuyla alınan değer 85 derecelerde olmalıydı
Oha bu bilgiyi nereden aldın? Bence %100'de stok soğutucu ile 150 derece olmalı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

korsan oynuyor zaten virüs bulaşmama ihtimali yok.
Korsan oyun ve virüs ne alaka? Birazcık internet kullanmayı biliyorsan virüs bulaştırmazsın bilgisayara.

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Ahmet Yıldırım
Oha bu bilgiyi nereden aldın? Bence %100'de stok soğutucu ile 150 derece olmalı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Korsan oyun ve virüs ne alaka? Birazcık internet kullanmayı biliyorsan virüs bulaştırmazsın bilgisayara.
Ahahahahahhahahahhahaha aynı işlemciyi arkadaşım kullanıyor. Haziran ayında hava pek sıcak değilken saatlerce yoğun olarak oynanan valorant'ta işlemci %90 larda kullanılırken 75-76 derecelerdeydi. Üstelik stok soğutucuyla. Bu arkadaşın kasası ya hava almıyor ya da virüs var bu kadar açık. Stok soğutucu bu işlemci için zaten yeterli değil ama bu sıcaklık yine de fazla. Korsan oyun indirirken virüs olmama ihtimali çok az. Oyunun bütün dosyalarını virüs var mı yok mu diye taramak mümkün değil. Bütün izinleri veriyorsun zaten.

AlevFırtınası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
513
İsim
Alev Fırtınası
Uygunsuz davranış
Ahahahahahhahahahhahaha aynı işlemciyi arkadaşım kullanıyor. Haziran ayında hava pek sıcak değilken saatlerce yoğun olarak oynanan valorant'ta işlemci %90 larda kullanılırken 75-76 derecelerdeydi. Üstelik stok soğutucuyla. Bu arkadaşın kasası ya hava almıyor ya da virüs var bu kadar açık. Stok soğutucu bu işlemci için zaten yeterli değil ama bu sıcaklık yine de fazla. Korsan oyun indirirken virüs olmama ihtimali çok az. Oyunun bütün dosyalarını virüs var mı yok mu diye taramak mümkün değil. Bütün izinleri veriyorsun zaten.
5600 stok soğutucu ile yaz ayında %90'larda kullanırken 75 derece mi? Aynen kanka aras kargo. Yalancılığın tanrısı olma denemesi vol 500 falan herhalde. Yürü işine engelli listemde takıl. Korsan oyun indirirken virüs olur demenden iq seviyen ve internet bilincin anlaşılıyor zaten.

Top Bottom