Merhabalar, Palit GeForce RTX 2060 DUAL OC inceleme yazımızda, olabildiğince bu ekran kartının neler sunduğundan bahsedeceğiz.
Kutu açılışı, inceleme ve montaj videosu;
Kutu açılışı, inceleme ve montaj videosu;
PALİT RTX 2060 DUAL OC KUTU RESMİ (Ön ve Arka)
Kutu ön kısmına geldiğimizde bizi sade bir grafik kartı kutusu karşılamaktadır bizi.
Kutu arka kısmında özellikleri, yazılım destekleri ve bunlarla ilgili yabancı dillerde de çeviri şeklinde(ancak türkçe yok ) bizleri karşılamaktadır.
KUTU İÇERİĞİ
1x Ekran kartı, tahmin edildiği üzere.
1x Kullanım klavuzu
1x Garanti belgesi
Genel olarak kutu kalitesi(dış görünen kutu) kağıttan farkı olmamakla birlikte, içerisindeki 2. kutu ve köpüğümsü madde gayet sağlıklı şekilde ekran kartımızı koruyabilecek kapasitede olduğunu görüyoruz.1x Kullanım klavuzu
1x Garanti belgesi
PALİT RTX 2060 DUAL OC GENEL ANLATIM
Tasarım açısından aynı modeldeki başka ürünlerde de çoğu kartın bu şekilde tasarımları olmasından dolayı anlatabileceğimiz farklı bir tasarım artısı yoktur. Ekran kartını ön panel olarak plastik yapıda ve çift fan olarak gelmektedir. Malzeme kalitesi olarak standart plastik , aşırı kalitesiz değil ancak aşırı kaliteli de değildir. Ekran kartı fanımızda oynanan oyunlar ve yapılan testler olsun CoilWhile sorunu görülmemiştir. Kalitesiz gibi görünen plastik yapısına rağmen testlerde Adana sıcağında yük altında 70 dereceyi geçmemektedir. Boşta ise 42 derece dolaylarındadır;
Sogutma açısıdan, soğutma bloğumuza baktığımızda ekran kartımızın dışında kullanılan plastikten daha umut verici ferahlatıcı bir soğutma bloğu görüyoruz.
Performans değerleri
Red Dead Redemption 2 bir saatlik oyun sonrası değerler;
Değerlere baktığımızda kartımız %96 kullanımda 68 derece ve 152W güç tüketimi gerçekleştiriyor. 1080P Ultra ayarlarda 77 FPS dolaylarında dolaşarak günümüz oyunlarında bizlere çok güzel ve serin oyun deneyimi sunmaktadır.Cyberpunk 2077 bir saatlik oyun sonrası değerler;
Battlefield V – 1920×1080 – Ultra | 112 FPS |
Battlefield V – 2560×1440 – Ultra | 81 FPS |
Shadow of the Tomb Raider – 1920×1080 – Highest | 95 FPS |
Shadow of the Tomb Raider – 2560×1440 – Highest | 61 FPS |
Call of Duty: Modern Warfare – 1920×1080 – Ultra | 67 FPS |
Call of Duty: Modern Warfare – 2560×1440 – Ultra | 53 FPS |
PUBG – 1920×1080 – Ultra | 100 FPS |
PUBG – 2560×1440 – Ultra | 72 FPS |
Performans değerlerine baktığımızda 2K’da nadiren 60 FPS altına düşen yinede iyi bir performans sergileyen Palit GeForce RTX 2060 DUAL OC, 1080p’de ise çok daha iyi bir performans vermektedir.
Aida64 GPU Benchmark Test Sonucu
PassMark Benchmark Test Sonucu
PALİT RTX 2060 Overclock Deneymim;
Palit RTX 2060 Dual OC ekran kartımda ilk overclock denediğimde , işlemcimde overclocklu olduğu için ve PSU 500w olduğundan +65 Mhz GPU Clock, +400 MHz Memory Clock denemiştim, teste sokunca pc kapandı. Daha sonra Biostan işlemcideki overclock'u kaldırdığımda ekran kartına +85 GPU clcok +400 Mhz Memory Clock denediğimde sorunsuz şekilde test sonuçlandı. Ekran kartı overclock konusunda çokta deneyimli olmadığım için bu değerlerde bırakmayı tercih ettim. İşlemciyi 4.2 GHz overclocktan 4.0 GHz ye düşürdüğümde , ekran kartındaki overclock ile birlikte sorunsuz çalıştı. Daha kaliteli ve yüksek PSU alarak ve daha iyi bir OC deneyimi sunan anakart(Asrock B450m R.4 HDV 3200MHz) aldığım takdirde şuanki sonuçlardan daha yüksek sonuçlar alacağımı düşünüyorum.PALİT GPU YAZILIM DESTEĞİ SUNAN "THUNDER MASTER" PROGRAMI ARAYÜZÜ
Thunder Master yazılımını açtığımızda karşımıza ilk "Ayarlar" ekranı gelmektedir. Buradan kendi profil resminizi koyabilir, istediğiniz kayıtlı ayarı seçebilir veya windows ile alakalı diğer ayarlarınızı yapabilirsiniz.
GPU ısınına göre aydınlatma parlaklıpı arttırma,
Sabit led ışık,
Nefes, yani yavas yavaş yanıp sönme,
Son bölümünüzde bizleri GPU hakkındaki ayrıntılı rapor ve bilgiler karşılamaktadır. Bu kısımdan GPU sağlığınızı ve durumunu öğrenebilirsiniz.
Palit "Thunder Master" Yazılımı indirme bağlantısı;
Kod:
https://www.palit.com/palit/thundermaster.php?lang=en
|
|
|
|
RTX 2060 üst modeller ile özellik karşılaştırması;
RTX KART ALDIĞIMIZDA BİZİ BEKLEYEN YAZILIM VE DİĞER DESTEKLER;
DLSS Nedir?
Bu yeni RTX teknolojisi, derin öğrenme ve yapay zekayı kullanarak GPU’yu canlı görüntüler renderlemesi için eğitiyor ve aynı zamanda geleneksel düzgünleştirme teknikleri kullanan önceki nesil GPU’lara göre 2 kata kadar daha hızlı çalışıyor.İşlenen sahnenin çok boyutlu özelliklerini çıkarmak için derin bir sinir ağını kullanan DLSS, nesne kenarlarına ve diğer yüksek kontrastlı bölgelere görüntü geliştirme ve yumuşatma özelliğini akıllıca uyguluyor. Bu işlem, TAA veya diğer çözümlerde karşılaşılan tüm sahnenin bulanıklaşması problemini önleyerek, yumuşatılmış düz kenarlar elde edilmesini sağlıyor. DLSS, performansı artırırken görüntü netliğini, keskinliğini ve geçici kararlılığı korumaya yardımcı oluyor.
Raytracing Nedir?
Gerçekçi ve canlı bir aydınlatma, yansımalar ve gölgeler için kesin çözüm olarak kabul edilen ışın izleme yani raytracing teknolojisi, geleneksel render tekniklerinin çok ötesinde bir gerçeklik seviyesi sunuyor. Gerçek zamanlı ışın izleme, günümüzde kullanılan standart rendering tekniklerinin çoğunu, ışığın gerçek hayatta nasıl davrandığını kopyalayan gerçekçi optik hesaplamalarla değiştirerek daha sahici görüntüler yaratıyor.Yıllar boyunca filmlerde gerçeğe yakın dünyaları düzenlemek için kullanılan ışın izleme teknolojisini şu ana kadar hızlı kare oranı ve düşük gecikme süresi gerektiren interaktif oyunlarda kullanabilmek için çok fazla hesaplama yükü gerekiyordu. NVIDIA RTX bu sınırlamaların üstesinden geliyor.
Minecraft dünyasına RTX etkisi
RTX Özellikli Minecraft tam yol izlemeli görüntü oluşturmayı, fiziksel tabanlı malzemeleri ve NVIDIA DLSS 2.0’ı Minecraft’a ekleyerek, tüm GeForce RTX GPU’larda deneyimini yaşayabileceğiniz en modern görsel doğruluğu ve gerçekçiliği sunuyor.DLSS ve RTX teknolojisi açısından Cyberpunk 2077 oyunumuza bakalım;
En yüksek ayarlarda DLSS ve RTX teknolojisi kapalı şekilde oyun kalitesini ve değerlerini görüyorsunuz. En düşük seviye RTX kart olmasına karşın ultra ayarlardaki değerleri beni memnun ettti açıkçası.
En yüksek ayarlarda DLSS ve RTX teknolojisi kapalı şekilde oyun kalitesini ve değerlerini görüyorsunuz. En düşük seviye RTX kart olmasına karşın ultra ayarlardaki değerleri beni memnun ettti açıkçası.
Bu SS'imizde bütün ayarlarımız ultra DLSS Yüksek Performans seçilidir. Yüksek performans seçtiğimizde gözle görünür şekilde FPS artmasına karşın birazda olsa bozulma olduğunu görüyoruz.
Bu SS'imizde oyunumuz en yüksek ayarlar ve DLSS Performans ayarlarındadır. Yüksek DLSS performansı ile arasında pek bir fark olmadığını , arasındaki kalitenin neredeyse aynı olduğunu görmekteyiz.
Bu SS'imize baktığımızda, ayarlarımız yine en yüksek ayarlar ve DLSS Dengeli ayardadır. FPS açısında diğer ayarlara göre bir fark olmamasına karşın performans moduna göre grafiklerideki bozulmaların düzeldiğini görüyoruz. Ve Aynı FPS değerlerini koruyoruz.
Bu SS'imize baktığımızda, ayarlarımız en yüksek ve DLSS KALİTE ayarındadır. FPS açısından yine bizleri mahçup etmeyerek aynı değerlerle karşımıza çıkıyor oyunumuz. Diğer ayarlara göre ışıklardaki parlaklığın biraz düzeldiğini görüyoruz.
Bu SS'imizde DLSS Otomatik ve Işın Teknolojisi Orta ayardadır. Diğer SS'lere göre daha canlı duran grafiklerimiz, kendini diğerlerine göre daha toplamış görüyor. Buna karşın FPS'imiz 56 lara düşmüş durumda.
Bu SS'imizde DLSS Otomatik ve Işın Teknolojisi Ultra ayardadır. Gözle görünür şekilde grafikte ve ışıklarda düzelme göründüğü gibi FPS'tede gözle görünür şekilde ama abartılacak kadar da değil. Bir düşüş olduğunu görüyoruz. Kalite mi Yüksek FPS mi sizin tercihiniz, hangisini istiyorsanız öyle oynayabilirsiniz.
Palit GeForce RTX 2060 DUAL OC inceleme yazımız için kullandığımız test sistemi
Ryzen 7 2700x CPU
RTX 2060 GPU
2*8 CL16 3000 MHz RAM
B450m 3200 MHz anakart
256 GB M2 SSD
500w 80+ Bronz PSU
Ne kadara ve nereden aldım?
N11 üzerinden son 1 adet kalan ürünü aldım. sıkıntılı çıkar kesin diye tahmin ediyordum ancak öyle bir şey olmadı.
Ürün linki;RTX 2060 GPU
2*8 CL16 3000 MHz RAM
B450m 3200 MHz anakart
256 GB M2 SSD
500w 80+ Bronz PSU
Ne kadara ve nereden aldım?
N11 üzerinden son 1 adet kalan ürünü aldım. sıkıntılı çıkar kesin diye tahmin ediyordum ancak öyle bir şey olmadı.
Kod:
https://www.n11.com/urun/palit-nvidia-geforce-rtx-2060-dual-ne62060s18j9-1160a-6-gb-gddr6-192-bit-ekran-karti-1818770?magaza=bossbilisim
Ekler
-
IMG_20210720_193056.jpg166.4 KB · Hit: 125
-
images.jpg94.3 KB · Hit: 363
-
dddantısı.PNG519.5 KB · Hit: 114
-
Ekran Alıdddntısı.PNG200.2 KB · Hit: 113
-
Ekran Alıdddntısı.PNG200.2 KB · Hit: 99
-