pam8610 kısa devre ısınma yardım

Zombie9

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
256
arkadaşlar bu amfi devresine sahibim kart fişten çekip geri takınca aşırı ısınmaya ve cızırtı yapmaya başladı. sesi çok ısınınca kesip kendini korumaya alıyor. bu konuda ne yapabilirim?

Hocam sorununuzun çözümü tam olarak bilmiyorum ama kart a voltaj fazla gelmiş olabilir ya bir sebepten yanmış gibi görünüyor yada kısa devre var kabloları kontrol edin. bu karttan bende arıyorum korona dan dolayı gelmiyor benim bulunduğum sehre. 3 watt amfi vardı elimde bozuldu attım yenisi aldım . Sizde yenisi alma imkanınız varsa yenisini alın yada Nejdat delioğlu ve Zafer yıldızın parçalarla stereo amfi devresi yapımı var. Onları da deneyebilirsiniz.
Ben Bluetooth modulu aux tablet bataryası 5v 1a sarj modulu cift serit led (vumetre) ve 2 adet 1.5 watt 4 ohm hoparlor kullanarak devre yaptim ama ucuz diye 3 watt amfi aldım sonradan ogrendim sizdeki tek kanaldan 15 watt verebiliyormus.Amfinin wattı dusuk olunca vumetre istenildigi gibi calismiyor. Bazen komple kapanıyot.

Hocam sorununuzun çözümü tam olarak bilmiyorum ama kart a voltaj fazla gelmiş olabilir ya bir sebepten yanmış gibi görünüyor yada kısa devre var kabloları kontrol edin. bu karttan bende arıyorum korona dan dolayı gelmiyor benim bulunduğum sehre. 3 watt amfi vardı elimde bozuldu attım yenisi aldım . Sizde yenisi alma imkanınız varsa yenisini alın yada Nejdat delioğlu ve Zafer yıldızın parçalarla stereo amfi devresi yapımı var. Onları da deneyebilirsiniz.
Ben Bluetooth modulu aux tablet bataryası 5v 1a sarj modulu cift serit LED (vumetre) ve 2 adet 1.5 watt 4 ohm hoparlor kullanarak devre yaptim ama ucuz diye 3 watt amfi aldım sonradan ogrendim sizdeki tek kanaldan 15 watt verebiliyormus.Amfinin wattı dusuk olunca vumetre istenildigi gibi calismiyor. Bazen komple kapanıyot.
Sorunumu çözdüm. Modülün direnclerinde sorun olabilir mi acaba dedim ama entegre acayip ısınıyordu. Kendim 2 3 test daha yaptım ölçümlerle birlikte entegrenin yandığını anladım. Şimdi yenisini alacağım büyük ihtimalle. Tda7297 düşündüm ama pam8610 daha iyi duruyor ve çok aşırı güçlü bir amfi. yalnız şunu söylemem lazım. Yeterli güçte beslememe rağmen amfinin sesi full spotifyın sesi yarım ve bilgisayarın sesi max 20 de kullanıyorum. Amfi spotify ve bilgisayarın sesini artırınca yetemiyor sesi başkalarda yutuyor

Daha güçlü olana gecmeniz daha iyi olur.
Nejdat delioglu son stereo amfi videosunda cızırtıyı kessin diye araya mercimek kondasator bağlıyordu ben denedim az da olsa düzelme vardi

Daha güçlü olana gecmeniz daha iyi olur.
Nejdat delioglu son stereo amfi videosunda cızırtıyı kessin diye araya mercimek kondasator bağlıyordu ben denedim az da olsa düzelme vardi
çok güçlü olmasını istemiyorum çünkü elimde 2x10w ve bunlara bağlı 2x5w tiz hoparlörüm var. fazla beslersem körük zarar görecek. Daha iyi bir kolon takımı almak ve ardından güzel bir modüle geçiş yapmak istiyorum

Hocam bende size kendi yaptığım müzik setini ve cözemedigim problemi gostermek istiyorum,sizin cevabiniza gore amfi seçimi yapacağım.

Hocam bende size kendi yaptığım müzik setini ve cözemedigim problemi gostermek istiyorum,sizin cevabiniza gore amfi seçimi yapacağım.
kısa devre büyük ihtimalle veya entegrede sorun olabilir sesi bozdu ilk başta ardından ses kesildi. pam8610 işinizi rahat görecektir. Akımı iyi verebilirsen sorun yaşamazsın

kısa devre büyük ihtimalle veya entegrede sorun olabilir sesi bozdu ilk başta ardından ses kesildi. pam8610 işinizi rahat görecektir. Akımı iyi verebilirsen sorun yaşamazsın
İcinin fotosunuda cekiyim hocam

IMG-20200711-WA0000.jpg

Voltaj kontrolcusunden voltajı kısınca ses duzeliyor ledler yanmiyor,
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

LED olmadan çalıştırmayı denedin mi peki o zaman nasıl bir sonuç aldın
Tek ltaraf led ile sorunsuz calisiyordu

tek çare var ledleri iptal etmek. Amfiye voltaj fazla gidiyor buda çok ısınmasına neden oluyor

Şimdilik voltajı iyice kıstım. Teşekkürler @Zombie9

Geri