Neler Yeni

Para Harcamadan Duramıyor musunuz: Dolar, Euro alın

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Bu konu bir yatırım taviyesi olmayıp, kişisel gelişim konusudur.

Dolar, euro yahut altın almanız durumunda birikim yapmanız daha kolaylaşır. O paraya dokunamazsınız, çevirmeniz gerekir. Üşenirsiniz, lan bugün de harcamayayım dersiniz. O para durur yani orada. Kural şu: Az demeden az az atacaksınız. Yani ben tüm harcamalarımı yaptım misal. Kalan paramla da 3 Euro aldım Akbank üstünden. Şimdi ben bu parayı harcayamıyorum. Bu bağlamda kalsın diyorum. Kumbara olarak düşünebilirsiniz. Ki öyle de zaten aslında bir nevi. Ben Akbank üstünden 5 saniyede Euro hesabı açtım valla. Direkt Euro'yu aldım. Şu an o parayı harcayamıyorum da direkt olarak. Yani girişi olan çıkışı olmayan kumbara olarak düşünün.
Şimdi 3 Euro aldım. Yarın 1, 1, 1 bu para artar böyle. İleride bakmışım üni zamanında ihtiyacıma yanıt verir.

Peki ben neden bunu yapıyorum?
Aga para elimdek kalmıyor. Direkt harcanıyor. Harcıyorum tutamıyorum kendimi. Ben de böyle bir çözüm düşündüm. Öneririm.
Umarım ne demek istediğimi kapmışsınızdır. Tabi mobil internet bankacılığı üstünden değil de gidip döviz kurumundan satın alım yaparsanız fiziki olarak alırsanız daha etkili olur.

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
Dediğin mantıklı ama 100 euro olup euronun artmasını beklemek mi yoksa ülkenin para biriminin değer kazanmasını beklemek mi? Euro ileride arttığı zaman ülkedeki fiyatlar 10 kat 15 kat artacaktır bunu biliyorsun. Dediğin şey şu elimde tl olacağına euro olsun değer kaybetmeyeyim ama zaten elinde para bulundurarak direkt kaybediyorsun. Elindeki parayı sürekli bir yere harca ileride bu günleri arayacağız seçimlerde işler iyice karışacak.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğin mantıklı ama 100 euro olup euronun artmasını beklemek mi yoksa ülkenin para biriminin değer kazanmasını beklemek mi? Euro ileride arttığı zaman ülkedeki fiyatlar 10 kat 15 kat artacaktır bunu biliyorsun. Dediğin şey şu elimde TL olacağına euro olsun değer kaybetmeyeyim ama zaten elinde para bulundurarak direkt kaybediyorsun. Elindeki parayı sürekli bir yere harca ileride bu günleri arayacağız seçimlerde işler iyice karışacak.
Dediğm gibi bu konu bir yatırım tavsiyesi değil veya kazanç elde etme tavsiyesi de değil. Parayı elinde tutamayanlar içi bir çözüm.

VeloceRR

80+ Bronze
Mantıklı ve uzun zamandır yapmayı düşündüğüm birikim olayı. Bu ay zam aldım ve galiba artık ayırabıldıgıım parayı altına donusturecegım.

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,727
İsim
Oozdmrsm

Keyfen

80+ Bronze
aslında parayı bir şeye yatırmak en mantıklı şey bilgisayar - araba- ev telefon blie olabilir ama elde tutulabilir bir şeyler lazım yoksa o para birikmiyor

XooXen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Mert Gündüz
Altın ve gümüşe yatırmak daha iyi bence.Her türlü artıyorlar çünkü bir ülkenin ekonomisine bağlı değiller

DeoNade

80+ Bronze
Banka fazla komisyon kesiyor, kendine gram altın hedefi belirleyip parayı reel olarak elinde tut. Gram parasına ulaşınca altına dönüştür. Altın olarak tutmak daha iyidir. Yatırım tavsiyesi değildir gibi saçma cümleler kullanmak istemiyorum ama mağdem elinde para harcamamak için döviz yada altın tutacaksın reel olarak kalsın. Şuan bir heves açtın elin oraya gider illaki mobil bankacılıkta 4 dakika hesap açtıysan 1 saniyede dövizden çıkabilirsin :)

asmarena6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
507
İsim
Berk Era
Her ay gözüme gözükmeyecek bir parayı sevdiğim bir altcoini toplamak için kullanıyorum. Evet çok riskli bir yatırım ama kaybetsem ne kaybedeceğim ama kazanırsam kazancım büyük olur. Aldıklarımın hepsinide delegate ederek stake edip kendi kendine artırıyorum. Belki olası bir airdrop durumunda da yararlanacağım.

Dediğiniz gibi bu coin binance da olsaydı. Dün mesela %30 yükselmişti satabilirdim. Ama delegate ettiğinizde çözmeniz 3-5 gün sürüyor. Bozmak zor yani. Amaan diyorsunuz. He belki dün bozsam bugün alsam cok daha kardaydım ama amaç kücük karlar elde etmek değil birikim yapmak. Dolar bazlı olduğu içinde nispeten daha mantıklı göriyüroum ama sonuç olarak portföyümdeki en riskli yatırım aracı.

Yine ay içinde bir şey alıp satarsam kredi kartından alı 9 a böldüğüm falan. Bunlarıda kendi borsamızda değerlendiriyorum mesela. ufak ufak.

Her ay 680 lira kredi kartımdan BES birikimi yapıp 5 taksite böldürüyorum. Onuda yurtdışı fonlarında değerlendiriyorum. Yani yatırımlarınızı mutlaka bölün bence. Öyle tek dolar veya euro almak mantıklı da gözükse, bugün dolar 19 dan iki katına çıktığında alacağın ürünler 5 ten 10a değil çok daha fazla artacak kur farkı seni bi yerde korumuyor çünkü.

bunlar benim ufak kendime yaptığım birikimlerdir. yatırım tavsiyesi içermez.

Top Bottom