Neler Yeni

Rehber Steam Arkaplan Satarak Para kazanmak

Ukhai

80+ Bronze

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Kart kasma olayından daha riskli, burada ne çıkıp çıkmadığı belli değil. Gider 200TL'ye alırsın ama arkaplan 2-3TL'lik denk gelirse dibe çökersin. Eğer Steam'de fazla paranız olursa ve eminseniz denenebilir, onun harici tavsiye etmem. Steam cüzdanımı 100-200TL yapana kadar kart kasmaya devam edeceğim.

rech

80+ Bronze
Arkadaşlar merhabalar bugün sizlere Steam arkaplan satarak para kazanmayı göstereceğim.
Daha önce rehber hazırlamadım ve bu kadar uzun konu açmadım o yüzden fazlaca amatör olacak. Şimdiden kusura bakmayın.

Yapılış:
Öncelikle arkaplan seçmemiz gerekiyor.
Arkaplan seçerken dikkat etmeniz gereken yerler;

1. Seçeceğiniz arkaplanın satılabilir olması, yani arkaplanın alıcısı olması lazım (Örnek ↓)

Misal bu arkaplan. Bu arkaplan çıktığı zaman en kötü 130 TL'ye alıcısı bulunuyor ve steam komisyonunu da sayarsak eğer 113 TL'ye bu kartı satabiliyoruz.
Tabi ki giderleri de oluyor. Bu arkaplanları çıkartmak için rozet işlemeniz gerekiyor.
Rozet işlemek için de oyunun kartlarına sahip olmanız gerekiyor. Bu arkaplan Blood Code oyununa aitmiş ve 11 tane kart ile rozet işleyebiliyoruz. Bu oyunun 11 kartının fiyatı da 15,76 TL ediyor.
İlk işlediğimiz rozette eğer bu arkaplan çıkarsa 113-15,76 = 97,24 TL' kâr edebiliyoruz.
Diyelim pahallı arka plan çıkmadı, o zaman zarar edersiniz. Oyunun diğer arkaplan fiyatlarını aşağıya bırakıyorum.
Eğer 28 TL olan çıkarsa 22 TL'den satabiliyorsunuz, komisyonu da çıkartırsak 19,14 TL'ye elden çıkartmış oluyorsunuz. 19,14-15,76 = 3,38 kâr
Bu 2 kart değil de diğerleri gelirse zararda olursunuz.
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

2. Ölü fiyat isteyen kartlardan uzak durmanız lazım (Örnek ↓)

Bu sefer örnek arkaplanımız bu. Gördüğünüz gibi en düşük 324 TL'ye satıyorlar ama alıcılara baktığımız da hem 13 kişi istiyor arkaplanı hem de 2,70 TL'den istiyor.
Bunlar gibi olanlardan uzak durmanız gerekir.
Alıntıyı görüntüle

3. Satılabilecek arkaplanları bulmak ↓

Bunun için benim kullandığım 2 yol var.
1.YOL
Steam programından ve ya sitesinden topluluk sekmesinin altında ki pazar bölümüne girmek.
Pazar sekmesine girince sağ tarafta ki arama bölümüne "Background" yazmamız gerekiyor ve açılan kısımdan fiyatı en yüksekten en düşüğe yapmamız gerekiyor.
Yaklaşık 5100 civarı sayfa olacak. Fiyatlar en yüksekten başladığı için ve değersiz kartları 30 bin TL'ye falan satmaya çalışanlardan dolayı 60-70 civarı sayfa geçmemiz gerekiyor.
Sayfalar ilerledikçe de yukarda gösterdiğim alıcısı olan arkaplanları bulmanız gerekecek.
Alıntıyı görüntüle

2.YOL
Steam Tools (https://steam.tools) sayfasını kullanmak.
Siteye girdikten sonra Background tuşuna basarak arkaplanlarımızın olduğu bölüme geliyoruz.
Burada Price kısmına bastığımız da fiyatına göre sıralama geliyor.
Burada benim tavsiye ettiğim sayı 5-10 dolar aralığı. Çünkü parayı yüksek tutarsanız alıcı bulmanız zorlaşır, eğer ucuz tutarsanız zarar edebilirsiniz.
Burada gördüğünüz her hangi bir arkaplanın üzerinde ki fiyata tıkladığınız zaman sizi o arkaplanın steam sayfasına atar ve hızlıca alıcısı var mı diye bakabilirsiniz.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Arkaplan İçin Gereken Kartları Bulmak:
Arkaplan bulduğunuz zaman aşağıda ki görsel de olduğu gibi oyunun ismi yazar sağ tarafta.
Tekrardan pazara girip sağ tarafa oyunun ismini yazdığınız zaman oyunla ilgili içerikler çıkar karşınıza.
Buradan oyunun 1 tane kartını almanız yeterli. Kalan kartları rozet topluca tek seferde alabilirsiniz.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Önemli:
Yazdığınız oyunun ismine benzer farklı farklar çıkabilir. Aldığınız kartın doğru olduğuna emin olun.

Örnek Oyunlar:

Şimdilik bunları attım ama kaç kart istediğine ve kartlarının fiyatına bakmadım.
Eğer oyun ucuz ve kartlar pahallı ise, oyunu satın alıp kart düşürme hakkınız ile kart düşürebilirsiniz.

Önemli:
1) Rozeti işledikten sonra gelen arkaplanı 1 hafta boyunca takas edemez ve satışını yapamazsın.
2) Oyunun sizde olmasına gerek yok. Direkt olarak kartları alıp işleyebilirsiniz.
3) Elinizde olan kartların pahallı arkaplanı varsa eğer kalan kartları alarak değerlendirebilirsiniz.
4) Arkaplanların durumuna göre (yaygın, seyrek, nadir) çıkma oranları değişir.
5) Fazla riske girmek istemiyorum derseniz eğer kartları işlemek yerine satarak da kazanç sağlayabilirsiniz.
6) Elinizde olan oyunlardan daha önce kart çıkartmadıysanız ve ya nasıl kart çıkaracağınız bilmiyorsanız aşağıda ki konulara bakabilirsiniz.

Rehber bu kadardı. Başta söylediğim gibi daha önce rehber hazırlamadığım ve uzun konu oluşturmadığım için hatalarım çoktur elbet, tekrardan kusura bakmayın.
Bu anlattığım olay biraz şans işi yani 60 TL'lik arkaplan düşürmek yerine aynı oyunun 10 kuruşluk arkaplanı da düşebilir. (YTD)

Okuduğunuz için teşekkürler.
Soru gelirse elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım.
Bahsettiğin oyunlardaki arkaplanların düşme oranı nadir yani çok zor. Bunun yerine yaygın ve pahalı bulunması gerekiyor. Boşuna paranızı harcamayın kartlara. Bu işi biliyorum çok da iyi bir rehber olmamış. Bu işten ortalama 250 TL kar ettim.

ZlpFilee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
ZlpFilee
Arkadaşlar kaybımı kabullenemedim ve 10TL'lik kart aldım ve içinden 82TL'lik arka plan çıktı uyurken rüyama girerdi o 40TL şu anda çok mutluyum:)
Güzal kâr
Mesaj otomatik birleştirildi:

60 TL kâr ettim devam edicem umarım batmam ya işin sonunda.
Knk kazandığını kaybetme durumu da olabilir ona göre dikkatli davran.

Kart kasma olayından daha riskli, burada ne çıkıp çıkmadığı belli değil. Gider 200TL'ye alırsın ama arkaplan 2-3TL'lik denk gelirse dibe çökersin. Eğer Steam'de fazla paranız olursa ve eminseniz denenebilir, onun harici tavsiye etmem. Steam cüzdanımı 100-200TL yapana kadar kart kasmaya devam edeceğim.
Tabi ki öyle, karttan daha riskli. Konu da belirttiğim gibi bu kadar riske girmek istemeyenler ama kâr etmek isteyenler için kart düşürme rehberlerini bıraktım.

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,338
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Knk kazandığını kaybetme durumu da olabilir ona göre dikkatli davran.
Zaten 0 dan çıkmıştım çokta umrumda değil açıkçası hesapta 20 levelden 26ya çıktı bunu yaparken her türlü kâr gibi.

ZlpFilee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
ZlpFilee
Bahsettiğin oyunlardaki arkaplanların düşme oranı nadir yani çok zor. Bunun yerine yaygın ve pahalı bulunması gerekiyor. Boşuna paranızı harcamayın kartlara. Bu işi biliyorum çok da iyi bir rehber olmamış. Bu işten ortalama 250 TL kar ettim.
Hocam zaten belirttiğim gibi kart fiyatlarına bakmadan rehber için örnek olabilecek oyunları koydum (alıcısı olanları).
Riskli olduğunu da belirttim ve bu riske girmeden kâr etmek isteyenler için kart düşürme rehberlerini de koydum.
Ayrıca rehber olmamış diyeceğinize hata yaptığım yerleri ve ya eklemem gereken yerleri söylerseniz daha iyi olur. Dediğim gibi ilk rehberim o yüzden fazlaca amatör olabileceğini belirttim yine.

Zaten 0 dan çıkmıştım çokta umrumda değil açıkçası hesapta 20 levelden 26ya çıktı bunu yaparken her türlü kâr gibi.
Eğer kartları ucuz oyun bulursan lvl kasmak için yapılır evet.
Kartları ucuz olan oyunu bulmak için de konuda linkini koyduğum steam tools bağlantısından kart bölümüne girebilirsin.

rech

80+ Bronze
Hocam zaten belirttiğim gibi kart fiyatlarına bakmadan rehber için örnek olabilecek oyunları koydum (alıcısı olanları).
Riskli olduğunu da belirttim ve bu riske girmeden kâr etmek isteyenler için kart düşürme rehberlerini de koydum.
Ayrıca rehber olmamış diyeceğinize hata yaptığım yerleri ve ya eklemem gereken yerleri söylerseniz daha iyi olur. Dediğim gibi ilk rehberim o yüzden fazlaca amatör olabileceğini belirttim yine.
Dostum başka rehberleri koyacağına yaygın ve pahalı arka planları paylaşabilirdin. Bu oyunlara bakıp deneyecek insanlar olacak ve büyük ihtimalle zarar edecekler.

Dostum başka rehberleri koyacağına yaygın ve pahalı arka planları paylaşabilirdin. Bu oyunlara bakıp deneyecek insanlar olacak ve büyük ihtimalle zarar edecekler.
Ek olarak benim ilk yazdığım mesajı alıntılayıp konuya koymanı öneririm. İnsanlar boşuna zarar etmesin.

ZlpFilee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
ZlpFilee

Ek olarak benim ilk yazdığım mesajı alıntılayıp konuya koymanı öneririm. İnsanlar boşuna zarar etmesin.
Yaygın ve pahallı arkaplan bulursanız eğer paylaşabilirsiniz. Dediğiniz şekilde bulmak gerçekten zor. Ayrıca nadirliğe göre düşme oranlarının olduğundan bahsettim. Ve yine ayrıca örnek oyunların altına açıklamasını yaptım.

Hocam ilk yazdığın mesaja baktım tekrardan ve konunun kötü olduğunu ve buna girmemeleri gerektiği yazıyor sadece.
Zaten yapın net kâr edersiniz demiyorum. Zararlarından bahsediyorum. Yazını düzenlerseniz eklerim konuya zevkle.

rech

80+ Bronze
Yaygın ve pahallı arkaplan bulursanız eğer paylaşabilirsiniz. Dediğiniz şekilde bulmak gerçekten zor. Ayrıca nadirliğe göre düşme oranlarının olduğundan bahsettim. Ve yine ayrıca örnek oyunların altına açıklamasını yaptım.
Bunu ben değil senin paylaşması gerekiyor zaten. Yoksa rehberin mantığı ne? Emin ol araştırma yapsan bulursun fakat uğraşmıyorsun. Lütfen ilk mesajı alıntılayıp koy konuya ki insanlar zarar etmesin. Attığın oyunlar tamamen zarar ettirici. Oyunları attıktan sonra en alt kısımda sadece yaygın vs. çıkma oranlarını söylemişsin ama oyunlarla alakalı bir yazı yok. Oyunları sil. Önerdiğiniz oyunlar YANLIŞ.

Son düzenleme:

ZlpFilee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
ZlpFilee
Bunu ben değil senin paylaşması gerekiyor zaten. Yoksa rehberin mantığı ne? Emin ol araştırma yapsan bulursun fakat uğraşmıyorsun. Lütfen ilk mesajı alıntılayıp koy konuya ki insanlar zarar etmesin. Attığın oyunlar tamamen zarar ettirici. Oyunları attıktan sonra en alt kısımda sadece yaygın vs. çıkma oranlarını söylemişsin ama oyunlarla alakalı bir yazı yok. Oyunları sil. Önerdiğiniz oyunlar YANLIŞ.
Örnek arkaplanların nadir olduğunu ve çıkma oranının düşük olduğunu belirtti. Çıkmazsa zarar edeceklerini de belittim. Ayrıca araştırma yaparken yaygın ve pahallı olanları bulmaları daha iyi olacağını yazdım.
Son olarak da araştırma yaparak bulursun diyorsun ama kaç tane kart gezdim kaç saat uğraştım haberin yok hocam ama bulunmuyor. Pahallı ve yaygın olan çok ama 100 TL'lik kartın alıcı 2 TL'ye istiyor.

rech

80+ Bronze
Örnek arkaplanların nadir olduğunu ve çıkma oranının düşük olduğunu belirtti. Çıkmazsa zarar edeceklerini de belittim. Ayrıca araştırma yaparken yaygın ve pahallı olanları bulmaları daha iyi olacağını yazdım.
Son olarak da araştırma yaparak bulursun diyorsun ama kaç tane kart gezdim kaç saat uğraştım haberin yok hocam ama bulunmuyor. Pahallı ve yaygın olan çok ama 100 TL'lik kartın alıcı 2 TL'ye istiyor.
Sana çok basit bir örnek akihabara - feel the rhythm bunun gibi oyunlar var sırf örnek olsun diye insanların zarar edeceği oyunlar atmaya gerek yok. Basitçe bilmiyorum diyebilirsin. Bilmiyorsan da rehberi nasıl hazırladın diye sorarlar. Sen de hazırlayamadın zaten.

ZlpFilee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
ZlpFilee
Sana çok basit bir örnek akihabara - feel the rhythm bunun gibi oyunlar var sırf örnek olsun diye insanların zarar edeceği oyunlar atmaya gerek yok. Basitçe bilmiyorum diyebilirsin. Bilmiyorsan da rehberi nasıl hazırladın diye sorarlar. Sen de hazırlayamadın zaten.
Şaka yapıyorsun galiba? Bahsettiğin arkaplan 25 TL'den satılıyor ve komisyonu çıkartınca 21,75 TL sana kalıyor. Bu kadar ucuzlara bakarsam ben de bulurum. 100 TL civarlarında satılabilecek ve yaygın olan bir arkaplan göstermeni istiyorum senden. Ayrıca sana cevap bile vermeyeceğim bu saatten sonra çünkü sen yapıcı değil yıkıcı yaklaşmaya çalışıyorsun. Son olarak da rehberi kötülemek için okumadan yazdığına emin gibiyim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,278
Üyeler
163,632
Son üye
dicklesswonder
Top Bottom