Komisyon ile alakalı değil. Ciddi derecede satıcıyı mağdur edebilecek bir sistem. Satacağın ürünü değiştirip salatalık koyup iade edebilir mesela. Yada ürünün aynısı vardır bozuktur kendinde onu değiştirir. Satıcı için hiç bir mantığı yok.
Hocam Bence Alıcı ve satıcıyı koruyan bir sistem yapılabilir sadece türkiyede işe yaramaz Çünkü herkes bir birine saplama derdinde herkes 3 kağıtçı olmuş AB ülkelerinde kısaca gelişmiş ülkelerde vs. Adamlar Gayet düzgünGeçen haftalarda bilgisayarımı satılığa koydum ama şu sebeplerden param güvende ilanı açmadım ;
1-Hem benden hem alıcıdan ciddi komisyon kesiyor
2-Tamamen alıcıyı korumaya dayalı bir sistem 2.el ürünlerde hiçbir sistem hem alıcıyı hem de satıcıyı koruyamaz çünkü ürünün ne durumda olduğunu site bilemez , sağlam bilgisayar göndersem ve karşıdaki kişi kendi bozuk anakartını ramini vs söküp benimkini alsa ve geri iade etse kim savunacak beni ? kimse kimseye güvenemez özellikle bu devirde , bir alıcı geldi testlerini yaptı kullandı evirdi çevirdi ve elden satın aldı ne o zararlı çıktı ne ben en sağlam alışveriş şu zamanda budur
Muhtemelen bizi halkından saymaz surerlerdi mesela şehrimde ekran kartı alacağım adam 2.3 satıyor aldığı Facebook grubunda bende varım ürünü Max 600hadi bilemedin 700tlye mal ediyor ekran kartı aldım 2. Elde test etme imkanım olmadı benim abim askerde şöylede böylede dedim test edecek yer bul test edelim yoksa ufak bir kapora bırakayım zorla kabul ettirdim eve getirdim bozuk ürün açmıyor telefon Allah'tan az çok bilgi edindim hakkında çalıştığı yeri bulup güzel bir dille (?) aldım paramı cin olmadan adam çarpmaya çalıştığı için ürünü de iade etmedim üzerindeki malzemeleri degerlendirdimHocam Bence Alıcı ve satıcıyı koruyan bir sistem yapılabilir sadece türkiyede işe yaramaz Çünkü herkes bir birine saplama derdinde herkes 3 kağıtçı olmuş AB ülkelerinde kısaca gelişmiş ülkelerde vs. Adamlar Gayet düzgün
Bu yüzden adamlarda Sınırsız Kola Makinası vs. Varken Bizde Yok Bizim Millet damacana ile o makinaya su sırasına girer gibi girdiği için kaldırıldı
Veya Zamanında Amazon Bozuk Ürüne Para İadesi yapıyordu ve bozuk ürün sizde kalıyordu Türkiye'de naptılar gelen ürünü Bozuk gibi gösterip para iadeleri aldılar Sonra ürünüde kullanmaya devam ettiler (Param güvende'de de böyle yapıyorlar )Kısaca Rezil Bir halkımız Var
Bazen düşünüyorum Atalarımız Görse Bu Halka Ne derdi
Yani siz Yine bir sekilde almışsınız 2000TL için Adam Bıçaklayacak Türden insanlar varMuhtemelen bizi halkından saymaz surerlerdi mesela şehrimde ekran kartı alacağım adam 2.3 satıyor aldığı Facebook grubunda bende varım ürünü Max 600hadi bilemedin 700tlye mal ediyor ekran kartı aldım 2. Elde test etme imkanım olmadı benim abim askerde şöylede böylede dedim test edecek yer bul test edelim yoksa ufak bir kapora bırakayım zorla kabul ettirdim eve getirdim bozuk ürün açmıyor telefon Allah'tan az çok bilgi edindim hakkında çalıştığı yeri bulup güzel bir dille (?) aldım paramı cin olmadan adam çarpmaya çalıştığı için ürünü de iade etmedim üzerindeki malzemeleri degerlendirdim