Hocam yaptım dediğinizi ilk başta aynı şekilde cpu dram ışıkları yandı sonra ikiside söndü vga ve boot yandı sonra yine ikisi söndü pc açıldı(pc normalden hızlı açıldı)
Sıvı soğutma montajında sorun olabilir mi ? Termal macun uygulamasında sorun olabilir mi ? Söküp tekrar montaj yapmakta fayda var. Eğer her şey normal ise sıvı soğutmayı servise gönderin.
Başlıkta söylediğim gibi PC her açılırken CPU ve DRAM uyarı ışıkları kırmızı yanıyor. PC bir süre display vermiyor ardından ekranda ASRock yazıyor ve PC açılıyor. Arada sırada nadirde olsa PC açılmadığı da oluyor bende BIOS'a girip açmaya çalışıyorum. Bu önemli bir şey mi? Nasıl düzeltilir?
Merhabalar yeni sistem topladım fakat görüntü gelmeme problemi yaşıyorum. İlk birkaç saat ışıklar yanmasına rağmen, windows yüklenince sönüyordu fakat şu an görüntü hiç gelmiyor. Yaptığım işlemler; - Bios güncelleme (flashback ile yaparken de ışıklar yanıyor) - Termal macun yenilemesi (tekrardan...
forum.donanimarsivi.com
Parçaları tekrar çıkarıp takınca görüntü geldi fakat dediğin gibi ışıkların yanma sorunu devam ediyor. Muhtemelen bios ile alakalı bir durum ve am5 platformu yeni olduğu için zamanla her şey düzelecektir diye düşünüyorum. Ben de hiç açılmadığı olmuyor artık, ram ve cpu çıkarıp tekrar takıp deneyebilirsin ve bios pilini bir süre çıkarıp sonra tekrar tak. Işıkların yanmasına aldırma kısaca, ben bantla kapattım
Ve ses çıkarması da doğal, işlemci ne kadar kullanılırsa fanlar onu soğutmak için o kadar hızlı döner. Bios'tan fan ayarını sıcaklığa göre kendin manuel olarak yaparsan, çok daha sessiz olacaktır boşta kullanırken, gündelik işlerde vs.
Xmp açıkken am5 işlemcilerde sistem geç açılıyor. Anakart üzerinde cpu ve dram ışıklarının yanması normal. Herhangi bir sorun yok. Xmp kapatınca açılış hızlanıyor ama ram frekansı düşük oluyor. Oyunlara etkisi 1-3 fps arası. Xmp açıp açmamak tercihinize kalmış.