Öneri PC aldıktan sonra yüklenecek programlar

trevor_lency67

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
499
pc aldıktan sonra hangi programları yüklemeliyiz / en iyi test programları gibi önerilerinizi yazabilirseniz sevinirim ihtiyacı olan arkadaşlar da sonradan bu konuyu okur :)

PC aldıktan sonra hangi programları yüklemeliyiz / en iyi test programları gibi önerilerinizi yazabilirseniz sevinirim ihtiyacı olan arkadaşlar da sonradan bu konuyu okur :)
Sistemin AMD ise Radeon Software kur.
test programı istiyorsan da FurMark öneririm.

Comodo Antivirüs öneririm. PC aldıktan sonra aslında ilk yapılması gereken Anakart BIOS sürümünü kontrol etmektir. Yeni bir sürüm çıktıysa güncelleyebilirsiniz ama buna güvence vermiyorum.
  • Bilgisayarınız için uygun olan bios sürümü indirin.
  • USB belleğinizi biçimlendirin ve dosya sistemi üzerinden NTFS’yi seçin.
  • İndirdiğiniz bios güncellemesi .rardan çıkarılarak USB belleğe kopyalanması gerekiyor.
  • Ardından bilgisayarı yeniden başlatma işlemi yapılmalı. Boot menü Anakart üreticisinden değişiyor
  • Boot menü üzerinden sonra menülerden Advanced kısmına gelmeniz gerekiyor.
  • Diğer aşama Bios güncelleme için Start Easy Flash seçeneği moduna girilmesidir. Açılan kısımdan USB belliğin bulunması gerekiyor. Sonra çalıştırınız.
  1. Şimdi varsayalım daha Windows yüklemediniz. BİOS girip Bellek hızlarınız düşük ise X.M.P(Extreme Memory Profile) aktivite edip kaydetmeniz.
  2. Sonrasında Windows yüklendikten sonra. Chrome, Firefox, Opera, Başka hangisi aklınıza gelirse...
  3. Bunları yaptıktan sonra kendinize güzel bir Antivirüs seçmelisiniz dediğim gibi ben COMODO öneriyorum. Kullanmayı çözünce çok basit.
  4. AIDA64 ile sisteminizi 1 saatlik bir stres testine koymanız.
  5. Bu arada Ekran Kartı driver'ını yüklemelisiniz.
  6. Bu aşamaları yaptıktan sonra rahatsınız artık. Steam, Epic Games, Origin istediğinizi yükleyip rahatça keyfinize bakabilirsiniz
Ekleme: Kullandığınız ek donanımların yazılımları varsa indirip kontrol edebilirsiniz.

MSI Afterburner.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,279
Üyeler
190,719
Son üye
Emirhan.53
Geri